ماهان شبکه ایرانیان

پژوهشگران آمریکایی مطرح کردند؛

تاثیر عفونت‌های دوران بارداری بر رشد مغزی نوزاد

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود ادعا کردند عفونت‌های دوران بارداری می‌توانند موجب تاثیر منفی بر رشد مغزی نوزاد و عملکرد حافظه او در آینده شوند.

تاثیر عفونت‌های دوران بارداری بر رشد مغزی نوزاد

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، پژوهش جدیدی نشان داده است التهاب بدن زنان باردار که در اثر عفونت‌هایی مانند آنفولانزا یا استرس مزمن ایجاد می‌شود، می‌تواند رشد مغز نوزاد را تحت تاثیر قرار دهد.

پژوهشگران "دانشگاه بهداشت و علوم اورگن"(OHSU) در آمریکا، 84 زن را در دوران بارداری و تا دو سال پس از تولد نوزاد، مورد بررسی قرار دادند.

آنها دریافتند احتمال داشتن کودکانی که در سن دو سالگی در مقایسه با همسالانشان، در آزمون‌های حافظه مشکل داشتند، برای مادرانی که در زمان بارداری، به سطح التهاب بالایی دچار بودند، بیشتر بود.  

متخصصان، براساس یافته‌هایی که بینش بی‌سابقه‌ای در مورد چگونگی رشد مغز جنین ارائه می‌دهند، به زنان باردار در مورد ضرورت تزریق واکسن آنفولانزا و احتیاط برای دوری از عفونت‌هایی که موجب واکنش‌های التهابی می‌شوند، هشدار دادند.

با شیوع اضافه‌وزن در آمریکا، دکتر "دامین فر" (Damien Fair)، استادیار علوم اعصاب رفتاری و روانپزشکی در دانشگاه بهداشت و علوم اورگن و نویسنده ارشد این پژوهش هشدار داد که ممکن است این یافته‌ها، به مشکلات بحرانی امروز سیستم سلامت مرتبط نباشند.

"فر" گفت: افزایش استرس و رژیم غذایی ضعیف، با توجه به استانداردهای امروز، متداول هستند اما تا حد زیادی میزان التهاب را در همه و نه فقط مادران، تحت تاثیر قرار می‌دهند. ما فقط به خاطر اهمیت درک این موضوع که چگونه سیستم ایمنی و التهاب، رشد ابتدایی مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهند، باید عوامل موثر در التهاب بالا را شناسایی کنیم؛ بنابراین ممکن است هدف ما درمان‌هایی برای کمک به کاهش میزان التهاب و تاثیر آن بر رشد مغز باشد.

این گروه پژوهشی، در مرحله نخست، تلاش کرد چگونگی تاثیر واکنش التهابی بدن مادر را بر رشد عصبی بفهمد.

آنها با همکاری پژوهشگری از "دانشگاه کالیفرنیا در ارواین"(UC Irvine)، نمونه‌های خونی 84 زن باردار را در سه ماه اول، دوم و سوم بارداری آنها جمع کردند. سپس، یک نشان‌گر زیستی موسوم به "اینترلوکین 6" (IL-6) که به رشد مغزی جنین مرتبط است(اگرچه هرگز ارتباط مستقیم آن تایید نشد)، سنجیدند.

مغز هر نوزاد، یک ماه پس از تولد با استفاده از "تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی" یا "اف‌ام‌آرآی" (fMRI)، اسکن شد و دو سال بعد، هر کودک، برای ارزیابی ناتوانی ذهنی، توسط متخصصان اطفال مورد آزمایش حافظه قرار گرفت.

نهایتا، متخصصان، میان سطح بالای اینترلوکین 6، مغزهایی که در اف‌ام‌.آر.آی، عقب‌مانده تشخیص داده شده بودند و عملکرد ضعیف حافظه، ارتباطی قوی یافتند.

 این گروه پژوهشی تاکید کردند که زنان باردار نباید از این نتایج بترسند بلکه باید مراقب سلامتی خود باشند.

دکتر "آلیس گراهام"(Alice Graham)، یکی از نویسنگان این پژوهش گفت: نتیجه پژوهش، به این معنا نیست که هر تماسی با عفونت، به تاثیر منفی بر کودک منجر می‌شود. در هر حال، این یافته‌ها، نشان‌دهنده راه‌های تازه‌ای برای پژوهش هستند و می‌توانند به کسانی که خدمات بهداشتی را ارائه می‌دهند، کمک کنند تا به چگونگی و زمان تاثیر التهاب بر رشد یادگیری بلندمدت و سلامت ذهنی، فکر کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی