ماهان شبکه ایرانیان

همزمان با سومین دوره؛

شعرخوانی ۶۰ شاعر شب‌های شعر انقلاب/ ۱۰ آئین تجلیل در سه استان

سومین دوره شب‌های شعر انقلاب با مشارکت پنج نهاد فرهنگی در سه استان کشور و در آستانه دهه فجر برگزار می‌شود.

شعرخوانی 60 شاعر شب‌های شعر انقلاب/ 10 آئین تجلیل در سه استان

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سومین دوره شب‌های شعر انقلاب، صبح امروز دوشنبه 27 دی ماه با حضور جمعی از شاعران و اهالی رسانه در موسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار شد.

در ابتدای این نشست علی محمد مودب مدیرعامل این موسسه با خوش‌آمدگویی عنوان داشت: بسیاری از مطبوعات ما امروزه به ادبیات و شعر که هنر اصلی ما در ایران است بی‌توجهند و هنوز نمی‌خواهند بپذیرند که شان شعر به عنوان ستون خیمه فرهنگ ما آنچیزی نیست که آنها ارائه می‌کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه هر پدیده‌ای برای رونق خود نیاز به محافلی اختصاصی دارد تا در آن رشد کند، گفت: با وجود اینکه نگاه مدیران ما به شعر درخور و شایسته نبوده است، انجمن‌های ادبی ما توانسته‌اند طی سال‌های اخیر برای شعر حرکت‌های نیرومندی پی‌ریزی کنند.

مودب افزود: شبهای شعر انقلاب جشن برگزیدگان این محافل است و حرکتی است برای جریان‌سازی برترین‌های شعر انقلاب که امیدواریم در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کند.

در ادامه این نشست خبری، علیرضا قزوه نیز در سخنانی عنوان کرد: ظرفیت شعر انقلاب بسیار بیشتر از برنامه‌هایی است که ما برایش تدارک می‌بینیم. خوبی انقلاب ما تعلق خاطر داشتنش به مردم است و همین آن را همیشه پیشرو نگاه می‌دارد.

شعر انقلاب نسبت به سایر هنرهای انقلاب اسلامی پیشروتر است

قزوه افزود: شعر انقلاب نسبت به سایر هنرهای انقلاب اسلامی پیشروتر است و شاعران آن چه در سال‌های قبل از انقلاب و چه پس از آن و حتی حین دفاع مقدس  همواره درخشیده‌اند و توانسته‌اند هنرخود را در یک سبک ادبی تثبیت کنند.

به گفته مدیرمرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، شعر انقلاب اسلامی امروزه فقط محدود به موضوع انقلاب اسلامی نیست بلکه موضوعات انسانی و اجتماعی و حتی عاشقانه‌های نجیب را نیز در خود داراست. این شعر اتفاقی است هنری که با گذشته ادبیات فارسی آشتی کرده و از تجربه آن برای ادامه راه خود بهره می‌برد و در عین حال شعری نیز هست که منتقد است و شعر ولنگار و خموده را نمی‌پذیرد.

شعر انقلاب شعر یادآوری است

در ادامه این نشست خبری، مرتضی امیری اسفندقه نیز در سخنانی  با اشاره به اینکه خود شعر انقلاب را باید شعری در خط اول دانست گفت: در خط اول می شود نشان از توحید و دین و آئین و منش مولانا و حافظ و سعدی و ...گرفت. اهالی خط اول آسمان را به سر می‌کشند و در مقابل در خط دوم افرادی هستند که تنها سر به مهر دارند.

وی ادامه داد: شعر انقلاب در دهه سوم خود یادآوری می‌کند که شعر فارسی از آغاز تا امروز شعر انقلاب است. هرجا جامعه ارزش‌های اساسی و انسانی را خواسته فراموش کند شعر با انقلاب خود، نوعی از زندگی را که خداوند می‌پسندد به آن یادآوری کرده است.

پنج شب شعر در سه استان

در پایان این نشست خبری، محمود حبیبی کسبی نماینده هیئت اجرایی این دوره از شب‌های شعر انقلاب در سخنانی گفت: سومین دوره شب‌های شعر انقلاب شامل پنج برنامه است که در سه استان برگزار می‌شود. این برنامه‌ها با مشارکت مجمع شاعران اهل بیت(ع)، حوزه هنری، فرهنگسرای اندیشه، دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، موسسه شهرستان ادب و  فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود. افتتاحیه آن در شهر مشهد و در روز اول بهمن ماه خواهد بود. این برنامه که از ساعت 18 در سالن‌همایش‌های آستان قدس رضوی برگزار می‌شود جدای از شعرخوانی مراسمی است برای تجلیل از غلامرضا شکوهی، محمد حسین جعفریان و مصطفی محدثی خراسانی از شاعران انقلاب و نیز میزبان تجلیل ویژه‌ای از محمد کاظم کاظمی نیز خواهد بود.

کسبی ادامه داد: دومین برنامه در روز ششم بهمن در سالن‌همایش‌های بین‌المللی غدیر در شهر قم برگزار می‌شود و طی آن از محمد علی مجاهدی، ناصر فیض و غلامرضا سازگار تجلیل می‌شود. برنامه سوم روز دهم مهر در فرهنگسرای اندیشه تهران خواهد بود و در آن از مرحوم محمد رضا آغاسی تجلیل خواهد شد. در برنامه چهارم که روز یازدهم بهمن و به میزبانی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران نیز از مقام علمی و ادبی مرحوم سید حسن حسینی تجلیل شده و در برنامه پایانی که روز دوازده بهمن در حوزه هنری خواهد بود ضمن اختتامیه این دوره از شب‌های شعر انقلاب از قادر طهماسبی تجلیل خواهد شد.

به گفته حبیبی بیش از شصت شاعر انقلاب اسلامی در این دوره از شب‌های شعر انقلاب به شعر خوانی خواهند پرداخت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی