ماهان شبکه ایرانیان

هر آنچه از iOS ۱۲ انتظار داریم

سیستم عامل معروف اپل چند سالی است که با پیشرفت‌ها و تغییرات عمده‌ای مواجه شده و روز به روز در رقابت با اندروید (که البته برای ما کاربران رقابت شیرینی است)، به سیستم عاملی قدرتمند تر و پیشرفته تبدیل گشته است. اما شاید حالا زمان آن باشد که ببینیم انتظاراتمان از این سیستم عامل معروف آمریکایی در آینده چیست؟

هر آنچه از iOS 12 انتظار داریم

سیستم عامل معروف اپل چند سالی است که با پیشرفت‌ها و تغییرات عمده‌ای مواجه شده و روز به روز در رقابت با اندروید (که البته برای ما کاربران رقابت شیرینی است)، به سیستم عاملی قدرتمند تر و پیشرفته تبدیل گشته است. اما شاید حالا زمان آن باشد که ببینیم انتظاراتمان از این سیستم عامل معروف آمریکایی در آینده چیست؟

با ما همراه باشید تا در ادامه از امید‌ها و انتظاراتمان از iOS 12 بگوییم. مطلبی که پیش رو دارید، ترجمه‌ای است از مقاله‌ای با همین عنوان از سایت جی اس ام آرنا.


شاید مصداق این صحبت مثل روز روشن باشد، اما iOS در رقابت با دشمن همیشگی خود یعنی اندروید عموما فراتر از انتظار ظاهر شده است.

در پشت صحنه، تکامل این سیستم عامل فوق العاده بوده. وقتی برای اولین بار سیستم عامل آیفون تولید شد، فقط باید روی یک دستگاه اجرا می‌شد: نسل دوم آیفون‌ها. اما حالا به پشتیبانی از تعداد بالایی از آیفون‌ها و آیپد‌ها می‌پردازد که دارای ابعاد متفاوت و رزولوشن‌های متنوعی هستند و این در حالیست که همه‌ی این دستگاه‌ها از پردازنده‌ی سری A اپل استفاده می‌کنند.

اولین نسخه از سیستم عامل آیفون تنها 91 مگابایت حجم داشت، ولی حالا آخرین نسخه از این سیستم عامل 2.8 گیگابایت حجم دارد! (نسخه‌ی 11.3)

تاریخ رونمایی

اگر اپل طبق برنامه پیش برود انتظار داریم iOS 12 در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان (WWDC: World Wide Developers Conference) معرفی شود؛ کنفرانسی که تاریخ برگزاری آن 4 تا 8 ژوئن (چهاردهم تا هجدهم خرداد) برنامه ریزی شده است.

بنابراین منتظر باشید تا تیم کوک و روباه نقره‌ای، کریگ فدریگی چهارم ژوئن امسال روی صحنه آمده و جدیدترین آی او اس را معرفی کنند.

تاریخ عرضه

طی چهار سال گذشته اپل iOS را در هفته‌ی دوم ماه سپتامبر به طور عمومی منتشر کرده: یا در روز سه‌شنبه یا چهارشنبه. بنابراین انتظار می‌رود تاریخ عرضه‌ی این سیستم عامل روز سه‌شنبه، هجدهم سپتامبر 2018 (برابر با 27 شهریور) باشد.

چه انتظاراتی داشته باشیم؟

قبل از ادامه‌ی متن باید بگوییم که در حال حاضر چیز زیادی راجع به iOS 12 نمی‌دانیم و همه‌ی آنچه که در ادامه‌ی این مقاله می‌بینید، صرفا نکاتی است که دوست داریم در سیستم عامل بعدی اپل شاهدشان باشیم.

بهبود کیفیت

قطعا از شنیدن این صحبت که iOS 11 مشکلات و ایرادات خاص خودش را داشت، متعجب نمی‌شوید. به همین دلیل اولین انتظار ما از اپل برطرف شدن کاستی‌های موجود در سیستم عامل است، از جمله مشکلات رابط کاربری، عمر باتری و همچنین کارایی کلی سیستم عامل. با توجه به این حجم از انتظارات که اپل از سمت کاربران، سرمایه‌گذاران و تحلیلگران با آن مواجه است، صحبت از مرتفع کردن این مشکلات بدون شک ساده تر از عملی کردن آن است.

انتشار آی او اس جدید همچنین می‌تواند زمان مناسبی برای تغییر رویکرد اپل در زمینه‌ی توسعه و انتشار باشد، تا کمی از بار مسئولیتی که در حال حاضر روی دوش توسعه دهندگان است کم کند.

از جمله تغییرات مورد انتظار کاربران می‌توان به کاستن از تغییرات ظاهری و تمرکز روی بهینه‌سازی هسته‌ی اصلی سیستم عامل اشاره کرد. همچنین بعضی ویژگی‌ها هم می‌توانند حذف شوند. با توجه به نظراتی که اپل از کاربران آیفون و آیپد جمع آوری می‌کند، قطعا می‌توان مجموعه‌ای از قابلیت‌ها را پیدا کرد که توسط هیچکس مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

حالت تاریک (Dark Mode)

با توجه به صفحه‌ی OLED آیفون ایکس، جای تعجب داشت که شاهد حالت تاریک در iOS 11 نبودیم. تم تاریک یوتیوب در آیفون ایکس تا حد قابل توجهی باعث حفظ باتری می‌شود و قرار است در مدل بعدی آیفون ایکس هم شاهد نمایشگر OLED باشیم. بنابراین انتظار داریم که ارائه حالت تاریک یکی از اتفاقات حتمی سیستم عامل جدید باشد.

iPhone X Dark mode

استفاده از حالت تاریک در یوتوب راهکار خوبی برای حفظ باتری است.

برای کسانی که ترجیح می‌دهند از حالت تاریک در شب استفاده کنند، قابلیت زمان بندی شدن این حالت نیز می‌تواند یکی از گزینه‌های ایده‌آل باشد.

نمایشگر همیشه روشن

با توجه به ویژگی‌هایی که نمایشگرهای OLED ارائه می‌کنند، قابلیت نمایشگر همیشه روشن نه تنها می‌تواند به رقابت با رقیب دیرینه یعنی اندروید بپردازد، بلکه می‌تواند یکی از فقدان‌های همیشگی iOS را برطرف کند: این توانایی که بتوانید هر زمان که می‌خواهید بدون لمس کردن تلفن، ببینید پیام جدیدی دارید یا نه.

توجه بی نظیر و فوق العاده استیو جابز و جانی آیو به جزئیات و طراحی بی نقص آن‌ها، باعث حذف بسیاری از ویژگی‌های زائد شده و هرگز شاهد چراغ LED در آیفون‌ها نخواهیم بود. اما در چنین شرایطی وجود نمایشگر همیشه روشن که انرژی زیادی از باتری مصرف نکند، می‌تواند راهکار خوبی باشد تا تنها با یک نگاه ببینیم پیامی دریافت کرده‌ایم یا خیر.

پیشرفت بخش کنترل والدین

چندی پیش اپل بالاخره درخواست سرمایه‌گذاران را اجابت کرد و اعلام نمود که برنامه‌هایی در رابطه با کودکان و اعتیادشان به تلفن‌های هوشمند در دستور کار دارد. به نظر می‌رسد که می‌توانیم اولین نشانه‌های این رویکرد را در iOS 12 ببینیم.

پیشرفت کنترل والدین با ویژگی‌هایی نظیر قابلیت زمانبندی کردن و پارامتر دار کردن جزء به جزء آیفون‌ها می‌تواند برای شروع گزینه خوبی باشد.

تنظیمات درون برنامه‌ای

با توجه به فلسفه‌ی استفاده‌ی آسان اپل، انتظار داریم تنظیمات مربوط به هر اپلیکیشن را درون خودش ببینیم تا دسترسی آسان تری به آن داشته باشیم.

در حال حاضر اگر بخواهید در آیفون خطوط عمودی و افقی یا به اصطلاح خطوط Grid را به دوربین خود اضافه کنید، باید از اپلیکیشن دوربین بیرون آمده و به تنظیمات و سپس Camera بروید و این ویژگی را فعال کنید. این موضوع کمی خسته کننده است.

همچنین در اپلیکیشن موزیک، باید برای دسترسی به اکولایز باید به تنظیمات و سپس بخش Music بروید. حالا که به این موضوع اشاره کردیم، لازم است بگوییم که انتظار ما وجود یک اکولایزر داخلی در اپلیکیشن و همچنین وجود هوش مصنوعی با استفاده از یادگیری ماشینی برای تنظیم صدای موسیقی است تا بتواند با توجه به هدفون مورد استفاده یا سبک موسیقی، صدا‌ها را تنظیم کند.

نوتیفیکیشن‌ها

با قبول این موضوع که صفحه‌ی نوتیفیکیشن‌های آی او اس در نسخه های جدید بسیار به لاک اسکرین شباهت پیدا کرده (البته نه به طور صد در صد)، دوست داریم گزینه‌های جدیدی هم برای گروه بندی نوتیفیکیشن‌ها از اپلیکیشن‌های مختلف در کنار تاریخ و ساعت ببینیم.

مرکز کنترل (Control Center)

بعد از اعمال تغییرات گسترده در این بخش، به نظر می‌رسد که اپل حالا در iOS 11 به بهترین شکل ممکن آن رسیده است، حداقل در آیفون. اولا همه چیز در یک صفحه قرار دارد، به غیر از این با استفاده از لمس سه بعدی می‌توان این بخش را به طرق مختلف شخصی سازی کرد.

با این وجود امکان ارائه‌ی یک API برای توسعه دهندگان جهت اضافه کردن کنترل اپلیکیشن‌های خودشان در این بخش، می‌تواند عالی باشد.

سیری، سیری و باز هم سیری

می‌توان چندین و چند صفحه راجع به جایگاه از دست رفته‌ی اپل در این زمینه نوشت و حتی می‌توان مقاله‌ای مستقل را به این موضوع اختصاص داد.

به همین حد کفایت می‌کنیم که سیری باید بسیار دقیق تر از قبل شده و از شر برخی فیدبک‌های بیهوده و آزار دهنده خلاص گردد. به عنوان مثال، وقتی از سیری برای تنظیم زمان آشپزی استفاده می‌کنید، پاسخ‌هایی احمقانه دریافت می‌کنید که از یک هوش مصنوعی بسیار بعید هستند.

آیپد

در iOS 11، اپل رابط کاربری را در آیپد ارتقا داد. انتظار داریم در iOS 12 این بهینگی به حد بالاتر و پختگی برسد.

رابط کاربری چند منظوره‌ی جدید و قابلیت Drag & Drop، ویژگی‌های جدیدی هستند که دوست داریم آن‌ها را در کنار پشتیبانی سیستم عامل از قابلیت باز شدن یک اپلیکیشن در چند پنجره ببینیم. این ویژگی هنگام کار روی چند اپ به طور همزمان می‌تواند بسیار مفید باشد.

چند ویژگی جزئی دیگر 

در ادامه لیستی از چند ویژگی کوچک که می‌توانند به نسخه‌ی جدید سیستم عامل اپل اضافه شوند را مشاهده می‌کنید:

  • وجود تایمرهای چندگانه
  • پشتیبانی از نمایش افقی برای دستگاه‌هایی که از آن پشتیبانی می‌کنند و همچنین کیبوردی مخصوص برای این حالت
  • بهبود عملکرد‌ نرم افزاری FaceID برای کارایی بهتر و پشتیبانی از حالت افقی
  • بهبود ژست‌های حرکتی در آیفون ایکس

اما به طور قطع برخی از ویژگی‌های که در ادامه می‌گوییم با احتمال بالایی قابل انتظارند:

  • اموجی و انیموجی‌های جدید
  • تصاویر پس‌زمینه‌ جدید
  • خارج شدن ویژگی سلامت باتری از فاز بتا
  • پشتیبانی از آیفون و آیپد پروهای سال 2018
  • ارائه نسخه نهایی AirPlay 2

خوشبختانه برای باخبر شدن از قابلیت های جدید iOS 12، نیازی نیست خیلی منتظر بمانیم چرا که کمتر از دو ماه تا مراسم WWDC باقی مانده که آن را به طور کامل در دیجیاتو برایتان پوشش خواهیم داد.

آیا ویژگی خاصی مد نظرتان هست که در iOS 12 منتظر آن باشید؟ حتما آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی