به گزارش الف، انتشار نامه تمجدید آمیز رییس سازمان محیط زیست از کاوه مدنی معاون این سازمان که دو تابعیتی بوده و اینطور که نشان میدهند فردی بی تفاوت نسبت به سرزمین اش که از آن فرار کرد، واکنش های زیادی را به همراه د اشت.
طی روزهای گذشته بود که استعفای معاون سازمان حفاظت محیط زیست پس از حضورش در ماموریتی خارجی و کیلومترها دورتر از مرزهای ایران خبر ساز شد و استعفای غیررسمیاش را با کنایه در صفحات شخصی شبکههای اجتماعیاش به اشتراک گذاشت.
کاوه مدنی که بود؟
کاوه مدنی فارغ التحصیل کارشناسی رشته مهندسی عمران از دانشگاه تبریز است که برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به کشور سوئد رفت و در سال 1384 در رشته منابع آب از دانشگاه لوند فارغالتحصیل شد. وی در سال 1388 مدرک دکتری تخصصی خود را در رشته مهندسی عمران و محیط زیست از دانشگاه کالیفرنیا، دیویس دریافت کرد و پس از آن دوره پسا دکتری خود را در رشته اقتصاد و سیاست محیطزیست در دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید گذرانده است.
کاوه مدنی، استاد مدیریت محیط زیست امپریال کالج لندن مدت کوتاهی معاون سازمان محیط زیست بود و از او به عنوان متخصصی برجسته و شناخته شده در این حوزه نام میبرند.

26 شهریورماه سال گذشته بود که خبری در رسانهها پیچید که موجب انتقاد بسیاری از کارشناسان در این زمینه شد.کلانتری در حکمی، معاونت آموزش و پژوهش این سازمان را به مدنی سپرد و در حکم او پیگیری تغییر عنوان معاونت به معاونت اجتماعی،بینالمللی، فناوری و آموزشی را به عنوان اولین ماموریت کاوه مدنی عنوان کرده بود. اما کلیدواژه حضور هفت ماهه مدنی در سازمان حفاظت محیط زیست، «آب» بود. مدیر دوتابعیتی سازمان محیط زیست ایران، کارشناس شناخته شده شبکه تلویزیونی «بیبیسی فارسی» بود.
مدنی بارها در شبکه بیبیسی به عنوان مهمان حضوری برنامه یا مهمان تلفنی، در خصوص موضوعات مرتبط با محیط زیست، منابع آب، امنیت غذایی، کشاورزی و آلودگی هوا به اظهار نظر پرداخته و همکاری نزدیکی با این شبکه دارد.
کارشناسی که اتفاقاً تخصصش هم حوزه آب بود و سایت سازمان حفاظت محیط زیست هم با لقب «دانشمند حوزه آب» از او یاد میکرد. مدنی استاد تحلیل سامانهها و سیاست در مرکز سیاست محیطزیست کالج سلطنتی لندن بود و پیش از پیوستن به کالج سلطنتی لندن، استادیار دانشگاه فلوریدای مرکزی (سنترال فلوریدا) بود که او تجربه ساخت دو مستند را هم در کارنامه خود دارد.
به دنبال کشف شبکه جاسوسی و نفوذ کاووس سید امامی و دستگیری چند نفر از عوامل شبکه اسرائیلی - انگلیسی - آمریکایی، حرف و حدیثهایی درباره کاوه مدنی استاد دانشگاه امپریال کالج لندن هم سر زبانها افتاد و مشخص شد مدنی یکی از متهمینی است که میبایست مشخص شود ارتباطی میان او و دیگر عوامل شبکه جاسوسی وجود داشته است یا خیر؛ اما به دلایلی که مسوولان دولتی باید شفاف سازی کنند، کاوه مدنی نه تنها مورد سوال جواب جدی قرار نگرفت بلکه به راحتی به اقدامات خود در سازمان محیط زیست ادامه داد تا جایی که مدنی در روزهای منتهی به ایام تعطیلات نوروزی سال 97، با انتشار ویدئویی از خود، چالش بی زباله را در داخل کشور راهاندازی کرد.
کاوه مدنی پس از آغاز موج اول بازداشت متهمان به جاسوسی، با این جملهها به این ماجرا واکنش نشان داد:« #امیدوار به از بین رفتن تنگ نظریها/#امیدوار به ایجاد آرامش خاطر فعالان و دغدغهمندان محیط زیست وطن/#امیدوار به رفع دغدغه چشم انتظاران/ #امیدوار برای روشن شدن هر چه سریعتر حقایق»
این واکنش اما چند روز بعد، رنگی دیگر به خود گرفت و برخی منابع از جمله یکی از نمایندگان مجلس، از بازداشت مدنی در جریان پرونده جاسوسی فعالان محیط زیست خبر دادند. آقای محمود صادقی در حساب کاربری توییتری خود نوشت: «امروز صبح با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، برای اطلاع از علت بازداشت فعالان محیط زیست و اقدامات دولت تماس داشتم، ایشان گفتند کاوه مدنی را نیز دیروز بازداشت کردهاند.» اما چند ساعت پس از این ادعاهای نماینده مردم تهران در مجلس، عکسی از کاوه مدنی در کنار عیسی کلانتری منتشر شد که نشان میداد این فرد در بازداشت به سر نمیبرد.
عکس جنجالی کاوه مدنی
سفر کاری مدنی به خارج کشور جنجال های زیادی به همراه داشت. سفری که با انتشار عکسهای حضور و رفتار ناهنجار او در مراسمی بود که بلافاصله در رسانههای مختلف منتشر شد. البته کاوه مدنی خودش هم این تصاویر را تکذیب نکرد.


وی پس از انتشار عکسهای نامتعارفش در یک مهمانی در خارج کشور، استعفایش در جریان سفر کاری به تایلند به سازمان محیط زیست اعلام و از سوی این سازمان موردقبول قرار گرفت.
در این رابطه محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در توئیتی اعلام کرد: «از منبع موثقی شنیدم که کاوه مدنی ایران را ترک کرده است».

بعد از مدتی کاوه مدنی در صفحات اجتماعی خود تلویحاً رفتنش را از سازمان محیط زیست تائید و این اقدام را خواسته خود عنوان کرده است.

* واکنش کلانتری به استعفای کاوه مدنی چه بود؟
بعد از گذشته چند روز از این موضوع، رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به درخواست استعفای کاوه مدنی ازمعاونت آموزش و پژوهش و سرپرستی مرکز امور بینالملل این سازمان مطالبی را نوشت که موجب واکنش های زیادی شد.
وی اینطور نوشت: با تاثر و اندوه فراوان به دلیل عدم رضایت والدین گرانقدرتان که خود سالها در خدمت صنعت آب و برق کشور بودند برای ادامه خدمت در سازمان حفاظت محیط زیست، به دلیل برخی تنگ نظریهای موجود در کشور ناچارا استعفای شما را پذیرفتم.
جنابعالی در شش ماهی که عهده دار مسئولیت در سازمان بودید عملا نشان دادید که با توجه به پشتوانه علمی بینظیر، پشتکار ستودنی، رفتار مردمی، خلاقیت و ابتکار، عدم توجه به مشکلات مالی و تدارکاتی و با مشارکت مردمی چگونه میتوان در راستای خدمت به مردم و کشور بدون هیچگونه چشمداشتی خدمت کرد و بیهوده نبود که در 30 سالگی در بیش از چند قرن اخیر به مقام جوانترین استاد تمام دانشگاههای اروپای غربی نائل شدید.
شما با روحیه مثبت و به دور از یاس و نا امیدی، پذیرای افکار عموم مردم و صاحب نظران بودید و هیچوقت از یاد پرسنل سازمان محیط زیست و مردم فراموش نخواهید شد. ازسویی مطمئن هستم با توجه به توانمندیهای چشمگیر و شایسته و بلوغ فکری طرز تفکرتان و اعتقاد راسخ به منافع ملی کشور کمک به مردم این سرزمین را در هر کجا که باشید دریغ نخواهید کرد.
در آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزونتان باقی میمانیم.»

اما سوالی که اینجا مطرح می شود این است که چرا رییس سازمان محیط زیست از فردی که از کشور فرار کرده و دوتابعیتی است با ادبیاتی تمجیدی از عملکرد وی نهایت تالم خود را از استفعای یک مقام فراری از کشور نشان می دهد و کل ماجرای فرار وی از کشور را بدون ارائه مدرک و دلیل به گردن(تنگ نظران خیالی) وی انداخته می شود چراکه کاوه مدنی فردی ناشناخته برای عموم مردم بود که به سبب فرار فرصت طلبانه وی از کشور به صدر اخبار مبدل شد. از کلانتری به عنوان رییس محیط زیست انتظار می رود به جای نامه نگاری بیهوده برای یک متهم، به وضع اسف بار محیط زیست کشور توجه کند، از آلودگی در پیشروی هوای کلان شهرها تا ریزگردهایی که امروز مدارس غرب کشور را به تعطیلی کشاند و دریاچه ارومیه ای که خشک تر از هر زمانی است.