بهگزارش ایسنا، ثمره تدبیر در طرح آبرسانی موجب شده تا از مجموع 1731 روستا با جمعیت 774 هزار و 502 نفر، 703 هزار و 914 نفر از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهره مند شوند و کار آبرسانی به 71 هزار روستایی در دست انجام است که بهگفته عبدالحمید حمزه پور، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان شاخص بهره مندی روستاهای استان از شبکه و تأسیسات آب آشامیدنی 72 درصد و شاخص برخورداری جمعیت روستایی استان از آب سالم و بهداشتی 90 درصد است.
وی در جریان بازدید خبرنگاران از تاسیسات آبی این استان با بیان اینکه تعداد روستاهایی که در این استان به صورت سیار آبرسانی می شوند از 500 روستا به حدود 150 روستا کاهش یافته است، اظهار کرد: طبق برنامهریزیهای در نظر گرفته شده قرار است که این تعداد روستا در دو سال آینده به کمتر از 50 روستا برسد.
افزایش 5 درصدی اعتبارات آبرسانی به روستاهای هرمزگان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با بیان اینکه در سال جاری بیش از 100 میلیارد تومان به پروژه آبرسانی روستایی هرمزگان اختصاص یافت که نسبت به سال قبل پنج برابر افزایش داشته است عنوان کرد: با توجه به حمایتهای دولت از آبرسانی به روستاها از سال گذشته اعتبار خوبی از محل صندوق توسعه ملی برای این موضوع اختصاص یافت به طورکه در سال جاری 100 میلیارد تومان اعتبار از این محل اختصاص یاف و این در حالی است که سال گذشته میزان اعتبارات تنها بیست میلیارد تومان بود.
بخش خصوصی به کمک آبرسانی هرمزگان آمد
حمزهپور با بیان اینکه بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته طی دو سال اخیر 250 میلیارد تومان قرارداد سرمایه گذاری بخش خصوصی برای احداث آب شیرین کن منعقد شده است، گفت:در حال حاضر 18 سایت آب شیرین کن با تولید سالانه 11 میلیون مترمکعب آب به بهره برداری رسیده و 10 سایت آب شیرین کن نیز در حال احداث است.
بهگفته وی تاسیسات روستایی استان شامل 120 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب، 4000 کیلومتر خط انتقال و 6000 کیلومتر شبکه توزیع آب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با اشاره بعه چالشهای آبی استان هرمزگان، اظهار کرد:خشکسالیهای طولانی مدت و برداشتهای بیرویه از آبهای سطحی و زیرزمینی عمده ترین چالش تامین آب در استان هرمزگان شناخته شده که اصلی ترین راه برون رفت از بحران آب در این استان، استفاده از آب های شور دریاو تبدیل آن به آب شیرین کن است.
تمام قشمیها از نعمت آب شرب برخوردار میشوند
وی با بیان اینکه برای برخی از روستاها به دلیل اینکه حتی آب شور هم وجود ندارد امکان احداث آب شیرین کن نیست، تصریح کرد:در خصوص جزیره قشم باید گفت که این جزیره دارای 65 روستا با جمعیتی در حدود 80 هزار نفر است و تا دو سال قبل، هیچ یک از از روستاهای قشم آب لوله کشی نداشت اما در حال حاضر با تولید 16 هزار مترمکعب آب شیرین در شبانه روز 70 درصد روستاها آبرسانی شده اند و تا یکسال آینده تمام روستاهای قشم به آب لوله کشی دسترسی خواهند داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان با اشاره به چاههای غیر مجاز استان هرمزگان، گفت: در حال حاضر بیش از 20 هزار حلقه چاه در استان هرمزگان وجود دارد که از این تعداد 5 هزار حلقهه اه غیر مجاز است.
تامین آب 20 درصد استان هرمزگان با آبشیرینکن
همچنین پرویز نجاتی معاون طرح و توسعه آبفای روستایی هرمزگان با بیان اینکه 20 درصد آب شرب روستاهای هرمزگان از آب شیرین کن تامین می شود، اظهار کرد: بر اساس اقدامت صورت گرفته از سال 1381 در جزیره قشم در حال حاضر خط لوله اصلی از نوع لولههای فولادی و پلی اتیلن به طول 230 کیلومتر و برای شبکه توزیع 310 کیلومتر لوله گذاری و 7 ایستگاه پمپاژ و 12850 متر مکعب مخزن ایجاد شد.
وی با بیان اینکه مهمترین اقدام و ردیفی که از سال گذشته برای آبرسانی روستایی صورت گرفت تخصیص 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای آبرسانی روستایی بود، عنوان کرد: در این بین 100 میلیارد تومان به هرمزگان اختصاص یافت تا 30 مجتمع آبرسانی برای تامین آب 611 روستا تاسیس شود.
به گفته معاون طرح و توسعه آبفای روستایی هرمزگان طبق پیشبینیهای صورت گرفته قرار بود که استان هرمزگان 55 روستا را آبرسانی کند که خوشبختانه درحال حاضر 61 روستا از نعمت آب شرب سالم، بهداشتی و پایدار بهره مند شدهاند.
تامین نیاز کامل آب قشمی ها تا یک سال و نیم آینده
نجاتی با بیان اینکه در حال حاضر برای قشم روزانه 16 هزار متر مکعب آب تولید میشود و جدیدا نیز برای بیش از 4000 متر مکعب برای 40 روستا مجوز اخذ شده است، افزود: تا یک سال و نیم آینده این میزان به بهرهبرداری خواهد رسید.
استان هرمزگان از جلمه چهار استان ساحل جنوبی کشور است که با مساحتی بالغ بر 72 هزار کیلومتر مربع و جمعیتی معادل یک میلیون و ششصد هزار نفر که بیش از نیمی از آن در مناطق روستایی سکونت دارند، در نوار شمالی خلیج فارس و دریای عمان به طول 1000 کیلومتر واقع شده است.
وجود 14 جزیره بزرگ و کوچک استان، 13 شهرستان و 38 شهر و 1730 آبادی و همچنین دسترسی به چهار نوع شبکه ترابری زمینی، دریایی، ریلی و هوایی، وجود ذخایر آبزیان و استقرار صنایع بزرگ مانند کشتیسازی، فولاد، آلومینیوم، سیمان، پالایشگاههای بزرگ نفت و گاز و ... موقعیت ویژهای به این استان بخشیده است.
به طور کلی هرمزگان تحت تاثیر آب و هوای بیابانی بوده و دارای تابستانهای طولانی و گرم و زمستانهای کوتاه و ملایم است استان طی دو دهه اخیر با بحران خشکسالی و افت سطح آب منابع زیرزمینی روبرو بوده است که روستاییان با مشکلات عدیدهای در زمینه تامین آب شرب و کشاورزی مواجه بودهاند.
شرکت آب و فاضلاب روستایی در راستایی مواجه با بحران خشکسالی و بهرهمندی روستاهایی که تاکنون از نعمت آب آشامیدنی بهرهمند نبودهاند پروژههایی را شامل آبرسانی به 30 مجتمع (شامل 611 روستا) و 28 پروژه تک روستایی با جمعیتی بالغ بر 430000 نفر و اعتباری معادل 855 میلیارد ریال در حال اجرا است.