در پاها غدد ترشحکننده عرق وجود دارد. در حالت عادی این ترشحات بوی خاصی ندارد اما اگر این ترشحات مدت زیادی روی سطح پوست باقی بماند باکتریهایی روی سطح پوست رشد میکنند و بر اثر واکنشهای شیمیایی بوی تند، نامطبوع و زنندهای بهوجود میآید.
به گزارش به نقل از همشهری، بنابراین برای بهداشت بیشتر و رفع بوی بد پاها:
1-بعد از درآوردن کفشها پاها بهخصوص لای انگشتان را بهخوبی با آب و صابون بشویید و کاملا خشک کنید.
2-شستوشوی پاها فقط با آب کافی نیست ترکیبات بدبوی ناشی از قارچها و باکتریها به خوبی از سطح پوست شسته نمیشود. حتما هنگام شستوشوی پاها از صابون یا مواد شوینده استفاده کنید.
3-هرگز بدون جوراب کفش نپوشید. جورابهای نخی، سفید و تمیز عرق پا را جذب کرده و همچنین دمای پا را متعادل نگهمیدارند.
4-بهتر است از جورابهای نخی استفاده کنید و مرتبا آنها را با آب و صابون بشویید. برای رفع بوی بد جورابها بهتر است آنها را زیر نور خورشید خشک کنید و از شویندههای معطر استفاده کنید.
5-اگر با اینکه پاهایتان را با آب و صابون میشویید اما بوی بد آنها کاملا از بین نمیرود با مشورت پزشک از اسپریهای ضدعرق و خوشبوکننده پا استفاده کنید. میتوانید با مشورت پزشک از محلولهای ضدعفونیکننده که به از بین بردن باکتریها و رفع بوی زننده و نامطبوع کمک میکند استفاده کنید.
6-در فصول گرم سال کفشهای بدون منفذ و روبسته مانند کفشهای ورزشی نپوشید.
7-اگر هنگام استحمام از سنگ پا استفاده کنید بوی بد پاها کمتر میشود.
8-ریختن پودر زاج و جوششیرین در کفش هم تا حد زیادی به کاهش بوی بد پا کمک میکند.
9-اگر پاهایتان ترک دارد حتما از کرم ضدترک پا استفاده یا به پزشک مراجعه کنید چون ترک پا سبب ایجاد و رشد قارچها و باکتریها که مولد بوی بد و نامطبوع پاها هستند، میشود.