حجتالاسلام مجید انصاری درباره خروج آمریکا و سخنان رئیسجمهور این کشور گفت: خروج آمریکا از برجام در دوره ریاست جمهوری ترامپ قابل پیشبینی بود. موضعگیریهایی که در تبلیغات ریاست جمهوری داشت و گروه همکارانی که از ابتدای دولتش تا به امروز انتخاب کرده این را نشان میداد که او دیر یا زود از برجام خارج میشد.
معاون حقوقی سابق نهاد ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ترامپ از اشخاصی در کاخ سفید، وزارت خارجه، وزارت دفاع و سایر مراکز تصمیمگیری مهم آمریکا استفاده کرد که بسیار افراطی و تندرو هستند. نقش کدورت و دشمنی شدید و دیرینه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران از یک سو و لابی رژیم صهیونیستی که از روزگار قدیم با آمریکا برقرار بوده و نیز به کارگیری عناصر مزدور و جاسوسهای روسیاه منافقین که کارنامه بسیار سنگین و خفتباری دارند از سوی دیگر باعث شد آمریکا دست به این کار بزند.
اهم اظهارات انصاری به شرح زیر است:
* به لحاظ شرایط، تحریمهای آمریکا نه چیز جدیدی است و نه تاثیر گستردهای خواهد داشت. مردم ما 38 سال است که تحت تحریمهای ظالمانه و فشارهای این کشور بودهاند. آنچه که اتفاق افتاده است بسیار ناموجه و غیرمتمدنانه بود. به تعبیر بهتر باید بگویم که این اقدام وحشیانه بود، آن هم توسط دولتی که داعیه رهبری جهان، پیشتازی در حقوق بشر و نظم جهانی را دارد اما نشان داد که به هیچ تعهدی پایبند نیست.
* قطعا وجهه آمریکا نزد برخی از کشورها که به ظاهر به این ابرقدرت اعتماد داشتند به شدت آسیب خواهد دید. دنیا در شب لغو برجام شاهد بود که یک کشور رسما امضای خودش را زیر پا میگذارد، کاری که دولت پیشین او برای آن 18 ماه مذاکره انجام داد. آن زمان آمریکا محور مذاکرات 1+5 بود. آنان امضای رئیس جمهور را نادیده گرفتند. از امروز آمریکا با چهره دیگری در حقوق بینالملل نشان داده خواهد شد؛ چهرهای پیمانشکن و غیرقابل اعتماد که صرفا با منطق تجارت یکجانبه و سودجویانه به موضوعات مینگرد و هر جا که منفعت تجاری ایجاب میکند هر پیمان و تعهدی را زیر پا میگذارد لذا به نظر من برای کشور و مردم آمریکا امروز، روز نکبت و ننگ باید به حساب گذاشته شود.
* خروج آمریکا از برجام روشن بود، مقام معظم رهبری در این باره اظهارنظر کردند و خطی مشی کلیت نظام را در مواجهه با این اقدام احتمالی را نیز معین فرمودند. صحبتهای رئیس جمهور هم در راستای منافع ملی از موضع اقتدار و وحدت مردم ایران بیان شد که منطق حقوقی و متمدنانه انقلاب اسلامی و ملت را به نمایش گذاشت. ما در جریان مذاکرات و بعد از امضای برجام برتعهدات خودمان پایبند بودیم. آژانس بینالمللی هستهای 11 بار این نکته را تاکید کرد. امروز ما با یک چهره منطقی حقوقی و در عین حال پرصلابت و مصمم نظرات ملت ایران را به نمایش گذاشتیم. اظهارات رئیس جمهور و مقام معظم رهبری نشاندهنده این راه است.
* ما چه دشمن داشته باشیم و چه نداشته باشیم، چه شرایطمان عادی باشد و چه نباشد باید اتحاد، انسجام، همدلی و هماهنگی داشته باشیم که این شرط موفقیت در همه عرصههاست. وقتی که دشمنان ما آشکار میشوند. زمانی که پای مثلث شوم و قسم خورده اسرائیل، آمریکا و ارتجاع با منافقین و مزدوران مواجه درمیان است ضرورت حفظ وحدت و همدلی صدچندان میشود. باید تمام دستگاههای ذیربط به خصوص دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی قوه قضائیه بیش از پیش عواملی که موجب تفرقه، جدایی و دلخوری میشوند را شناسایی و دفع کنند. همه مردم باید بیش از گذشته در کنار هم قرار بگیرند. اقوام، گروهها، مذاهب با کنار گذاشتن دلخوریها و نفرتها باید دست به دست هم دهند.
* مسئولان ذیربط برای زمینه سازی وحدت بیشتر انسجام و همدلی باید تلاش کنند. جریانهای سیاسی هم باید محلی برای تبادل نظر و همفکری باشند. زمان، زمانی است که همه کنار یکدیگر قرار بگیریم.ما تجربه همدلی را در دوران جنگ و دفاع مقدس و همچنین روزهای آغازین انقلاب اسلامی داشتیم. روزهایی که همه مردم این احساس را داشتند که اعضای یک خانوادهاند. در غم و شادی یکدیگر شریک میشدند و باید این تجربه را تکرار کنیم.
*در اقتصاد، بازار ارز و همه عرصههای سیاسی باید تلاش مضاعفی صورت گیرد که هم رونق اقتصادی به وجود بیاید و هم اینکه اقشار آسیبپذیر این احساس را نداشته باشند که زندگیشان دچار اشکال شده است همه باید احساس کنند فضای بهتری از همکاری ملی صورت گرفته، همه باید دست در دست هم دهیم و توطئه دشمنان را خنثی کنیم.دستگاه دیپلماسی ما بسیار زحمت کشیده است و این تلاشها باید بیشتر از گذشته باشد. دستگاه دیپلماسی ما باید سعی کند با کشورهایی که از این اتفاق ناخشنود هستند رابطه بر قرار کند. ما نباید از قطع روابط و تیره شدن آن استقبال کنیم.
27214