گروه فرهنگ - رجانیوز: سالیان درازی است که در ایران علاقمندان به سینما بهخصوص سینمای مستند در جست و جوی نقدهای موشکافانه و بدون جهت گیریهای خاص در این عرصه میباشند تا شاید بهانهای برای شکل گیری بحثها و گفت وگوهای سینمایی ومحتوایی در این حوزه باشد. طی این سالها مستندهای خوب بسیاری ساخته وبه دلیل عدم توجه جریان نقد سینمای ایران به آنها مغفول مانده و دیده نشده است. خلا جریان نقد و پیشنهاد در این عرصه ما را بر آن داشت تا هر چند کوتاه ولی دقیق آثار سینمای مستند ایران و جهان را رصد کرده و پیشنهادهایی را برای مخاطبان بسیار این حوزه معرفی کنیم.
به گزارش رجانیوز، این هفته مستند زمستان یورت ساخته میلاد میرزا باقری و مستند آنارشیست آمریکایی ساخته چارلی سیسکل را به شما معرفی می کنیم.
مستند زمستان یورت به مدت 39 دقیقه و در سال 1396 به کارگردانی میلاد میرزا باقری و تهیه کنندگی مدرسه فیلم عمارساخته شده است.
در خلاصه فیلم آمده است: این مستند به دنبال پیگیری حادثه ریزش معدن یورت در ایام انتخابات ریاست جمهوری در سال 96 و بررسی وضعیت و اعتراضات کارگران این معدن میباشد.
مستند زمستان یورت توانسته بخشی از تصویر واقعی آنچه بر کارگران معدن زمستان یورت در سال 96 و سال های قبل از آن وارد شده است را بدون سیاهنمایی روایت کند. این مستند به دلیل در کنار هم نمایش دادن نظرات کارگران و مسئولین و به تصویر درآوردن پرسشهای بی جواب آن ها مثلا در سکانسی که مدیر معدن از تفاوت مدل زندگی یک مدیر با یک کارگر سخن میگوید در کنار سکانسی که اشکهای پسربچهای را نشان میدهد که عکس پدر مرحومش را در یک خانه ی سادهی کارگری در دست دارد، توانسته است روایت ساده و منصفانه ای از واقعیت را به مخاطب نمایش دهد. این مستند با وجود نقاط قوتی که در سادگی و روانی روایت دارد اما می توانست با کنترل درست حضور راوی در قاب و نوع قاب بندیها و تدوین مصاحبهها به اثری به مراتب قوی تر تبدیل گردد.
مستند American Anarchist (آنارشیست آمریکایی) به مدت 80 دقیقه و در سال 2016 میلادی توسط Charlie Siskel ساخته شده است.
AmericanAnarchist(An-U-1)-CM-CinemaMarket.ir_.mp4 ؛ دانلود فیلم
در خلاصه فیلم آمده است: داستان یکی از بدنام ترین کتابهای نوشته شده و نقشی که در زندگیِ نویسنده اش داشته را روایت میکند. نویسنده این کتاب که هم اکنون 65 ساله است، در سن 19 سالگی در میان تحولات ضدفرهنگی دهه 60 تا 70 میلادی این کتاب را به رشته تحریر در آورده بود.
شاید برایتان جای سوال باشد که چگونه مصاحبه با یک شخصیت در سرتاسر یک فیلم 80 دقیقهای جذاب است و از ویژگی بارز فیلم میباشد. ولی این موضوع حقیقت دارد. مصاحبه با ویلیام پاول در سرتاسر فیلم آنچنان جذاب است که شما را تا پایان فیلم میخکوب می کند. آنارشیست آمریکایی از دقیقهی یک شروع یک سیر زندگی را با ویلیام پاول نویسنده کتاب (آنارشیست آمریکایی) آغاز میکند و هر چه پیش می رود ابعاد جدیدتری از جنایات مخاطبان کتابش را به رخ او میکشد، سیری که سیسکل کارگردان مستند هوشمندانه در فیلم روایت می کند مخاطب را دقیقه به دقیقه با ویلیام پاولی روبه رو میسازد که شرمسارتر و عصبی تر است، تا جایی که در پایان فیلم پاول تمرکز خود را از دست می دهد. در یک جمله می توان گفت آنارشیست آمریکایی یک روایت جذاب از فروپاشی شخصیتی نویسنده کتابی است که کتابش منبع بسیاری از حملات تروریستی در دنیا میباشد.
مخاطبان رجانیوز میتوانند با استفاده از کد rajanews از 30 درصد تخفیف در خرید اشتراک سایت سینمامارکت
http://cinemamarket.ir بهرهمند شوند.