تصاویر/ برگزاری جلسهی دیدهبان شفافیت و عدالت با حضور احمد توکلی
احمد توکلی در این جلسه با بیان اینکه مبارزه با فساد یک حق است؛ با اشاره به انتقادات از مجلس شورای اسلامی؛ گفت: مجلس شورای اسلامی دوره دهم اگر چه نسبت به دورههای قبلی با انتقادهای بسیاری به لحاظ عملکردی مواجه است و عملکردش نسبت مثبت نیست؛ اما چند اقدام قابل تامل و مهم در جهت مبارزه با فساد انجام داده و تصویبشده است که یکی در مورد پرداخت حقوق مسوولان است و عموم مردم باید به دریافتی مقامات؛ مدیران و روسا بهصورت برخط و آنلاین دسترسی داشته باشند و حتی قبل از پرداخت حقوق فیش حقوقی مسئولان منتشر شود.
وی افزود: البته در مجلس دهم وقتی دسترسی به حقوق و مزایای مقامات در کمیسیون تلفیق تصویبشده و قرار بود برای تصویب نهایی در صحن علنی بررسی شود؛ کلمه عموم مردم را حذف کردند؛ که متوجه آن شده و پیگیری کردیم که دوباره اصلاح و کلمه عموم مردم اضافه شد که نمایندگان هم به آن رای دادند و تصویب کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در مبارزه با فساد اگر هیچ نتیجهای نگرفتیم و هیچ اثری هم نبینیم؛ ولی باید بازهم مبارزه کنیم و انشا الله قطعاً اثر هم خواهد داشت؛ باید خود را به مقاومت و ایستادگی دعوت کنیم و موفق خواهیم شد؛ البته در همین مجلس دهم همچنین انتشار محاکمات علنی و شفاف نیز تصویب شد و نمایندگان پای آن ایستادند و دیدهبان شفافیت و عدالت هم آن را پیگیری خواهد کرد.
توکلی در مورد جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: قرار شده در مجمع تشخیص نظام تغییر رویه دهد و بهجای گسترش کارها به تمرکز بر روی فعالیت برگردد و مقام معظم رهبری هم دستور آن را دادند و قرار شد نظارت بر اجرای سیاستهای کلی از شکل قبلی تغییر کند و نظارت بر امور مختلف به مجموعهای که اعضای مجمع انتخاب می شوند و سپرده خواهد شد که البته روسای قوا در این مجموعه عضو نیستند.
وی اضافه کرد: قرار شد مجمع تشخیص مصلحت نظام بهجای بررسی 770 بند کلی سیاستها در 39 موضوع، بر روی چند مورد از این سیاستها متمرکز شود که این موارد هم تا هم اجرایی است و این اقدام تاثیر زیادی خواهد داشت مانند بررسی برخی از بندهای اقتصاد مقاومتی و؛ که بعداً دبیر دکتر رضایی دبیر مجمع آن را اعلام خواهد کرد.
رئیس هیئتمدیره دیدهبان شفافیت و عدالت با بیان اینکه مبارز با فساد از مسیر قانون موثر و به نتیجه خواهد رسید، گفت: در دیدهبان شفافیت و عدالت هر موضوعی را پیگیری کردیم به نتیجه مثبت رسید و در مجموعه برخورد دولت در این موضوع مثبت بود؛ البته از دولت گلهداریم؛ ولی وقتی نامهای به آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور مینویسیم؛ به آن توجه و دستور صادر میکنند و به نتیجه کامل هم میرسد و انشا الله این کار را ادامه خواهیم داد.
توکلی عملکرد بانک مرکزی در ساماندهی موسسات غیرمجاز، اظهار کرد: عملکرد بانک مرکزی در خصوص موسسههای غیر مجازی همچون ثامن الحجج و میزان تاسف بار است، اما ادغام موسسه ثامن در بانک انصار که در مدت 15 روز اجرایی و مسوولان بانک انصار با اعتقاد و ایمان آن را اعلام کردند و وقتی روز بعد مردم برای دریافت وجوه خود اقدام کردند تا پول خود را از ثامن بگیرند؛ بانک انصار هر سپردهگذاری که هر میزان پول میخواست؛ به او پرداخت میکردند؛ وقتی سپرده گذاران حتی می گفتند ما سه میلیارد تومان از پولمان را می خواهیم، می گفتند می دهیم و مردم وقتی مطمئن شدند که پولشان داده می شود پولها را برمی گرداندند و بعد از چند روز دخلوخرج این بانک مثبت شد زیرا پولی که میگرفت بیشتر از میزانی بود که پرداخت کرد؛ خب در این مورد سپاه میتواند این کار را انجام دهد ولی بانک مرکزی از انجام آن ناتوان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه قرار است اینجانب بازدیدی از بانک انصار و ادغام موسسه ثامن داشته باشم و در همین زمینه گزارشی به مطبوعات خواهم داد، افزود: فردی که مسئول این کار شد آدم درستی است. به خدا، پیغمبر و معنویات توجه دارد.مسئول این کار گفت ربا نجس است و نباید بگیریم که به وی می گفتند وضع خراب می شود اما وی آن را قبول نداشت و چون به خدا توکل کردند؛ نتیجه گرفتند و نمیترسند و میگویند خداوند کمک و حمایت خواهد کرد؛ همینگونه و همین اعتقاد خطر را پذیرفتند و نتیجه گرفتند البته ممکن است به عملکرد خود بانک انصار هم ایراد باشد ولی در این مورد نتیجه گرفتند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه رئیسکل بانک مرکزی از پرداخت 610 هزار میلیارد تومان تسهیلات خبر داده است؛ گفت: وقتی بانک مرکزی در جلسهای گزارشی ارائه کرد، سوالی پرسیدم که چه میزان از تسهیلات پرداختی در سال تبدیل معوقات به تسهیلات جدید است، مثلاً شرکتی 100 میلیارد تومان به بانک بدهکار است؛ به این شرکت 110 میلیارد تومان وام جدید میدهند که 100 میلیارد تومان آن بابت بدهی و 10 میلیارد تومان برای سود از او میگیرند یعنی عملاً پولی و یا تسهیلاتی داده نمیشود و تسهیلات قدیم با جدید تهاتر میشود.
توکلی تصریح کرد: بانک مرکزی و بانکها با این اقدام دو کار انجام میدهند که یکی در ستون پرداخت تسهیلات 110 میلیارد تومان اضافه و بخش معوقات هم همین میزان وام دادهشده، کم میشود که این شاخص را مثبت میکند؛ که این اقدام، خیانت در عمل است و 70 درصد تسهیلات پرداختی بانکها اینگونه است و اعلام هم میشود که تسهیلات دادهشده ولی این تسهیلات پوچ است و نتیجه دروغگویی معکوس خواهد بود و اگر صدق در کار باشد کارها درست خواهد شد.
وی با بیان اینکه با همین مجلس و دولت هم میتوان کار کرد البته گله داریم و ایراداتی وجود دارد، تاکید کرد: باید به دولت و مجلس نسبت به رفع ایرادات هشدار داده و اگر مردم همه بخواهند و باور کنید؛ میتوان کار را انجام داد و مشکلات را حل کرد و به نتیجه هم رسید.
ثروتی: حرمت و جایگاه قانون از بین رفته است/ دولت به جای اجرای قانون علایق خود را اجرا می کند
موسی الرضا ثروتی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه ماهانه دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به فرمایش امام راحل خطاب به بنی صدر مبنی بر اینکه “قانون را قبول نداری غلط می کنی قانون تو را قبول ندارد” گفت: این جمله در فتنه سال 88 نیز مطرح شد و برخی چون قانون را قبول نکردند در کشور فتنه ایجاد کردند.
وی با تاکید بر بحث قانون و قانون گرایی در کشور افزود: متاسفانه قانون در جامعه ما بسیار ضعیف شده و هیچ جایگاهی ندارد.
مشاور تنقیح قوانین د رمجلس شورای اسلامی با اشاره به سه دوره حضور خود در مجلس شورای اسلامی افزود: ظاهراً مجلس برای خود قانون وضع می کند اما دولت آنچه که دوست دارد، انجام می دهد.ولی با اشاره به نمونه های زیادی از قانون که در کشور اجرا نمی شود گفت: ده ها قانون وجود دارد که متاسفانه اجرایی نمی شود چرا که حرمت و جایگاه قانونن از بین رفته است.
وی برای نمونه به قوانین برنامه ششم توسعه، رفع موانع تولید، قانو ن مدیریت خدمات کشوری، برگزاری جلسات علنی دادگاه ها اشاره کرد و گفت: همچنین بسیاری از اصول قانون اساسی از جمله اصل 20 این قانون که بر تساوی حقوق یکسان مردم تاکید دارد، اجرا نمی شود.
ثروتی با بیان اینکه بیش از 50 هزار میلیارد پول قرض الحسنه در بانک ها وجود دارد، افزود: سوال این است که این پول ها به چه کسی داده می شود.آیا مجلس که یکی از وظایفش نظارت بر اجرای قانون است و قوه قضائیه که مسئول حسن اجرای قوانین است بدرستی کار خود را انجام می دهند؟ آیا از عملکرد سازمان بازرسی کل کشور راضی هستیم؟
نماینده سابق مجلس به اجرا نشدن قانون هدف مندی یارانه ها اشاره کرد و گفت: اینجانب در همان زمان به طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی گفتم که چرا قانون را اجرا نمی کنید که در جواب اعلام شذ رئیس جمهور نمی گذارد. ما در این زمینه هم چوب را خوردیم و هم پیاز را.
ثروتی سازمان بازرسی را دست شکسته نظام توصیف کرد و گفت: این سازمان وبال گردن شده و کاری انجام نمی دهد.
مشاور تنقیح قوانین د رمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوانین زیادی در خصوص شفافیت، عدالت و مبارزه با فساد اداری وجود دارد که متاسفانه اجرا نمی شود، به برخی از اصول قانون اساسی اشاره کرد و گفت: طبق این اصل هیچکس نمیتواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد. اما در حال حاضر رئیس جمهور و وزرا خلاف این اصل عمل می کنند و منافع مردم را پایمال می کنند.
وی با تاکید بر اینکه مجلسی نداریم که مسئولین را پاسخگو کند تصریح کرد: گاهی اوقات چنان مجلس و دولت دست در دست هم می گذارند و برای جلوگیری از فسا سد و مانع می شوند. طبق اصل 67 قانون اساسی نمایندگان قسم یاد می کنند که در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوی را رعایت نمایند و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشند. اینجانب قسم می خورم بالای 80 درصد نمایندگان در صحن مجلس نمی دانند به چه رای می دهند.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در همین زمینه به تصویب پالرمو در مجلس و ایراد شورای نگهبان بر آن اشاره کرد و گفت: تعهدات بین المللی باید ابتدا در مجلس مصوب و بعد توسط مسئولین اجرا شود اما در برخی از موارد قبل از تصویب قانون در مجلس مسئولین دولتی در خارج از کشور آن را امضا می کنند. در قضیه برجام مجلس کاره ای نبود. برجام امضا شد اما برای خالی نبودن عریضه مجلس ورود و ان را مصوب کرد.
ثروتی در همین زمینه با انتقاد از نگاه لیبرالیستی دولت گفت: مسئولین دولتی و مشاور اقتصادی رئیس جمهور علناً اعلام می کنند که تگاه لبرال دموکراسی دارند. اینجانب به آقای نوبخت سخنگوی دولت گفتم که شما هیچ اعتقادی به اقتصاد مقاومتی ندارید.
مشاور تنقیح قوانین د رمجلس شورای اسلامی در همین زمینه به اصل 71 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: مجلس طبق این اصل در عموم مسائل می تواند قانون وضع کند اما سوال این است که آیا این قوانین قابلیت اجرایی پیدا می کند؟
وی افزود: اصل 76 قانون اساسی که بر تحقیق و تفحص مجلس تاکید دارد نیز به درستی اجرا نمی شود. سوال این است که قوه قضائیه کدام تحقیق و تفحص را به نتیجه رسانده است.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارشات تفریغ بودجه مبنی بر وجود شش یا هفت هزار تخلف در اجرای قانون بودجه گفت: سوال این است که قوه قضائیه چه کار می کند.
وی به 150 هزار معوقات بانکی اشاره کرد و گفت: به جرات می توان گفت که بیشتر این تسهیلات با رشوه و پارتی بازی داده شد.
ثروتی در همین زمینه به موضوع FATF اشاره کرد و گفت: طیب نیا وزیر اقتصاد وقت دو سه سال قبل آن را امضا کرد آیا مجلس از این موضوع با خبر بود؟
مشاور تنقیح قوانین د رمجلس شورای اسلامی با اشاره به اصل 110 قانون اساسی و تاکید این اصل بر حل معضلات نظام که از طرق عادی قابل حل نیست، از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: سوال این است جایگاه مجمع چیست و چقدر توانسته موفق عمل کند.
وی در پایان سخنان خود گفت: اینجانب شش ماه قبل از موضوع حقوق های نجومی به آقای نوبخت گفتم که طبق قانون شما باید به مددجویان کمیته امداد 400 هزار تومان پرداخت کنید اما دولت 50 هزار تئمان پرداخت می کرد و در حال حاضر در برنامه ششم توسعه این رقم 200 هزار تومان است.
ثروتی با تقدیر و تشکر از نقش و عملکرد سازمان دیده بان شفافیت و عدالت در مبارزه با فساد و شفاف سازی گفت: امیدوارم این موسسه کارایی انجام دهد تا هزینه های اجرایی نشدن قانون بالا رود و مسئولین مجبور شوند قانون را اجرا کنند.
پیش از سخنان دکتر توکلی از آرش کبیری به عنوان یک کارآفرین و برگزیده حامی شفافیت و عدالت با اهدا لوحی تقدیر و تشکر شد.
کبیری که گرفتار تخلفات بانکی شده بود و با گرفتن سودهای زیاد، وی حتی کارخانه خود را از دست داده بود در این جلسه با انتقاد از ربا و اقتصاد غلط در کشور گفت: فقر، مشکلات اقتصادی و بدبختی در کشور ناشی از ربا در بانک هاست.
وی افزود: چند شب پیش سیف رئیس کل بانک مرکزی در یک برنامه تلویزییون اعلام کرد 610 هزار میلیارد تومان تسهیلات دادیم. این یک دروغ است و به جرات می توان گفت 600 هزار میلیارد تومان فقط تمدید تسهیلات بود.
این کارآفرین گفت: برای مبارزه با ربا در بانک ها گروهی درست کردیم و به تولیدکنندگان کمک می کنیم تا حق و حقوق خود را بگیرند.بانک ها دامنه قدرت و نفوذ گسترده دارند، آنها حتی در مجلس و قوه قضائیه هم هستند.
وی تاکید کرد: اگر مردم بخواهند می توانند کاری را انجام دهند. ربا قابل حذف است و می توان حق مردم را گرفت. ما کمپین حذف ربا درست کردیم و اقداماتی در این زمینه انجام دادیم.
پیگیری 32 پرونده تخلفات گمرک در دیده بان شفافیت و عدالت/فرار مالیاتی میلیاردی یک بیمارستان خصوصی
محسن جلواتی قائم مقام اجرایی دیده بان شفافیت و عدالت هم در این جلسه با اشاره به اقدامات این سازمان از اسفند ماه سال گذشته تا کنون گفت: در این مدت 137 گزارش به موسسه رسیده و 22 نفر نیز به جمع داوطلبین همکاری با سازمان اضافه شده است.
وی با بیان اینکه کارگروه های نفت، بانک، درمان و آموزش به نسبت بقیه کارگروه ها فعالیت بیشتری دراین مدت داشتند، تصریح کرد: همچنین دفتر موسسه در استان قزوین راه اندازی شد که جمع دفاتر استانی ما به 17 عدد رسید.
قائم مقام اجرایی دیده بان شفافیت و عدالت یکی از اقدامات مهم موسسه در این مدت را پیگیری 32 پرونده تخلفات گمرک ذکر کرد و افزود: این پرونده ها به صورت اجرایی مطالعاتی است که خروجی آن پیشنهاد جهت اصلاح و جلوگیری از انجام فساد در گمرک است و قرار شد جلسه ای با رئیس گمرک برگزار شود که پنج مورد از این پرونده ها که درخصوص فرار از پرداخت عوارض گمرکی و مالیات که رقم بسیار بالایی را شامل می شود را به صورت خاص پیگیری می کنیم.
جلواتی همچنین از فرار مالیاتی میلیاردی یکی از بیمارستان های خصوصی خبر داد و گفت: این بیمارستان خصوصی که در حال راه اندازی شعبه دوم خود است بیش از ده ها میلیارد تومان از درآمد خود را با ترفندی از پرداخت مالیات فراری داده که دیده بان شفافیت و عدالت در حال پیگیری این موضوع و مکاتبه با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور است.
قائم مقام اجرایی دیده بان شفافیت و عدالت از با موافقت ستاد کل نیروهای مسلح برای استفاده از نخبگان در این سازمان خبر داد و گفت: پنج نفر از نخبگان این ستاد در راستای اجرای پروژه های تحقیقاتی و برای ایجاد شفافیت و جلوگیری از فساد با این موسسه همکاری خواهند کرد.
وی نامه به نمایندگان جهت احیای قانون انتشار محاکمه علنی مفسیدین اقتصادی، شکایت از وزیر راه جهت راه اندازی نکردن سامانه ملی املاک و اسکان کشور، پیگیری برخی تخلفات در سازمان صداوسیما، مکاتبه با معاون رئیس جمهور جهت اجرای ماده 29 برنامه ششم توسعه مبنی بر راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای مدیران، مکاتبه با معاون اول رئیس جمهور درخصوص نرخ ارز و پیشنهادات درخصوص رفع موانع و اجرای بهتر مصوبات و درخواست از وزیر جهاد کشاورزی جهت شفاف سازی املاک واگذار شده از سوی این وزارتخانه از اول انقلاب تاکنون را از دیگر اقدامات موسسه برشمرد.
قائم مقام اجرایی دیده بان شفافیت و عدالت افزود: جلسه با مسئولین روزنامه رسمی و پیشنهاد دسترسی بهتر مردم به دستگاه های نظارتی به اطلاعات در این زمینه، مکاتبه با دفتر حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای مبنی بر پیگیری صحیح و دقیق تقلب فرماندار دزفول در جلسه امتحان و تحت فشار نگذاشتن ناهیان از منکر و افشاءکنندگان این مورد و همچنین نامه به مدیرعامل مخابرات درخصوص حذف تعداد زیادی از مشاورین در شرکت مخابرات از دیگر اقدامات این موسسه بوده است.
جلواتی با بیان اینکه نامه به رئیس سازمان غذا و دارو درخصوص کارپول های بی حسی و رانت در این زمینه یکی دیگر از اقدامات ما بوده گفت: مکاتبه با وزیر نیرو جهت جلوگیری از خرید نیروگاه قدیمی دوازده ساله از ترکیه به عنوان نیروگاه نو و نامه به رئیس کل بانک مرکزی درخصوص برداشت بدون مجوز از صندوق توسعه ملی نیز از اقدامات این موسسه بوده است.