ماهان شبکه ایرانیان

تاثیر مصرف قارچ سمی بر مغز

‌جمع‌آوری و مصرف قارچ‌های طبیعی و وحشی و دمبل کوهی، از محبوب‌ترین فعالیت‌ها در فصل بهار برای بسیاری از شهروندان سراسر کشور محسوب می‌شود؛ تفریحی که گاه عواقبی بسیار خطرناک به‌دنبال دارد.

تاثیر مصرف قارچ سمی بر مغز

به گزارش ایسنا، مسمومیت با قارچ‌های وحشی غیرخوراکی از آسیب‌های پرشماری محسوب می‌شود که طی هفته‌های اخیر بارها اخباری از آن در رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در این خصوص گفت: مسمومیت با قارچ‌های سمی با تشخیص و مصرف اشتباه قارچ‌های وحشی به دلیل شباهت ظاهری آنها با قارچ‌های خوراکی ایجاد می‌شود؛ مسمومیتی که گاه مرگ ‌فرد را به‌ دنبال دارد.

زکیه‌ی آصف‌جاه افزود: انواع مختلفی از قارچ‌های سمی از نظر نوع محتوای سم و تظاهرات بالینی ناشی از سموم آنها وجود دارد که بیشتر براساس شروع نشانه‌های مسمومیت به دو گروه زوداثر( 180-30 دقیقه پس از مصرف) و طولانی اثر ( 24-6 ساعت پس از مصرف) طبقه بندی می‌شود.

او از نشانه‌های مسمومیت‌های قارچی به تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، اسهال، تعریق، گُر گرفتگی، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، ضعف، سرگیجه، غش، تاری دید، مشکلات تنفسی، تشنگی بیش از اندازه، توهم، هذیان، تشنج، کما و در موارد شدیدتر آسیب های کبدی، کلیوی، مغزی و حتی مرگ، اشاره کرد.

این دکتر داروساز، با اشاره به برخی از تصورات اشتباه در زمینه شناسایی و مصرف قارچ ها، توضیح داد: به عنوان مثال، این نکته که اگر حیوانات قارچ‌ها را می خورند پس برای مصرف انسان نیز مشکلی ندارند، نادرست است؛ زیرا بسیاری از حیوانات می‌توانند قارچ های سمی را بدون هیچ گونه عارضه جانبی مصرف کنند.

او همچنین به تصور نادرستی دیگری که براساس آن قارچ‌های رشد کرده بر روی چوب غیرسمی است اشاره و تصریح کرد: مردم باید در این زمینه کاملا هوشیار باشند و بر اساس این تصورات و نکات غیرواقعی، قارچی را استفاده نکنند که مسمومیت به دنبال داشته باشد.

آصف جاه، با معرفی برخی از خصوصیات ظاهری قارچ‌های سمی، به وجود کلاهک یا ساقه قرمز رنگ، وجود پرزهای سفید رنگ زیر کلاهک قارچ، وجود حلقه بر روی ساقه یا وجود قسمت کیسه‌ای یا فنجانی شکل در پایین ساقه قارچ اشاره و تصریح کرد: البته این ویژگی‌ها تمام خصوصیات قارچ های سمی نیست‌.

این دکتر داروساز در مورد بهترین راه برای شناسایی قارچ سمی، گفت: هر چند در شناسایی قارچ‌های سمی صفات ظاهری نقش بسیار مهمی دارند، اما به علت عدم اطمینان و کارآیی دقیق این روش‌، بهترین راه شناسایی دقیق آنها روش‌های آزمایشگاهی است‌.

او برای پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌ها توصیه کرد: در صورت رفتن به دامان طبیعت، نه تنها باید از چیدن و خوردن قارچ‌های خودرو امتناع کنیم، بلکه نباید به آنها دست بزنیم و در صورت لمس آنها، باید از تماس دست با چشم، دهان و پوست خودداری شود، همچنین باید به کودکان درباره قارچ های سمی آگاهی داده و آنها را از مصرف هر نوع قارچ منع کنیم‌.

آصف‌جاه اضافه کرد: پختن، کباب کردن، در نمک انداختن و خشک کردن، نمی‌تواند سموم قارچ‌ها را از بین ببرد و بخارات ناشی از برخی از گونه‌ها می‌تواند موجب مسمومیت شود، بنابراین مطمئن ترین راه، خرید و استفاده از قارچ‌های‌ خوراکی در بسته بندی‌های مطمئن از مغازه‌ها و فروشگاه‌هاست‌.

این پزشک داروساز گفت: در صورت شک به مصرف قارچ‌های سمی و مسمومیت با آنها باید هر چه سریع تر با اورژانس 115 یا مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره 190 و 32331017 تماس گرفت یا بیمار را به مراکز درمانی منتقل کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی