برترین ها: علی تجویدی از جمله چهره های ثابت برنامه پرطرفدار گلها بود که سالها برنامه اصلی موسیقی سنتی در رادیو ایران به شمار می رفت و کشف و معرفی برخی از نوازندگان نامی موسیقی ایرانی از جمله دستاوردهای اوست.
او در آهنگسازی و تصنیف سرایی دستی چیره داشت و بسیاری وی را همردیف ابوالحسن صبا و علی اکبر شیدا و عارف قزوینی ارزیابی کرده اند.
تصانیف و ترانه های علی تجویدی حاصل همکاری وی با شاعران و ترانه سرایانی چون رهی معیری، معینی کرمانشاهی، نواب صفا ، بیژن ترقی است که از جمله آنها می توان به دیدی که رسوا شد دلم، آتش کاروان، سفرکرده، مرا عاشق شیدا، می گذرم، آشفته حالی، صبرم عطا کن، آزاده و یاد کودکی اشاره کرد.
علی تجویدی پانزدهم آبان 1298 خورشیدی متولد شد و مقدمات موسیقی را نزد پدرش که از شاگردان کمال الملک، نقاش مشهور آن دوران بود و برادرش هادی تجویدی آموخت و در نوجوانی نواختن فلوت و نت موسیقی را نزد ظهیرالدینی آموخت.
چنانکه خود در جایی نقل کرده است: "از دوازده سالگی دستگاههای [موسیقی] ایرانی را می شناختم، مرحوم ابوالحسن صبا چون نزد پدرم نقاشی کار می کرد به منزل ما رفت و آمد داشت و از همان موقع با ایشان آشنا شدم، اولین سازی که آموختم تار بود ضمناً موقعی که در دبیرستان تحصیل می کردم به گروه پیشاهنگی وارد شدم و فلوت آموختم و با نت آشنایی پیدا کردم."
علی تجویدی در شانزده سالگی به درس حسین یاحقی استاد نامی کمانچه و ویلن رفت و پس از شش ماه نزد وی به آموختن ویلن مشغول شد و سپس به درس ابوالحسن صبا رفت و هشت سال نزد وی به فراگرفتن موسیقی و نوازندگی ویولن پرداخت.
آن چنان که علی تجویدی نقل می کند سه تار و ضرب را نیز نزد ابوالحسن صبا فراگرفت و در مدتی کوتاه به عنوان یکی از شاگردان مورد علاقه او شناخته شد.
او مدتی بعد به توصیه ابوالحسن صبا و برای پیشرفت در نوازندگی و تکنیکهای ویلون نوازی سه سال نزد یکی از استادان ویلن نواز خارجی آموزش می بیند و همزمان از سوی یکی از دوستانش با حاج آقا محمد ایرانی و رکن الدین خان مختاری و سایر موسیقیدانان ایرانی از جمله نورعلی خان برومند، طاهر زاده و اسماعیل قهرمانی آشنا می شود.
این آشنایی، تجویدی جوان را درمسیری تازه می اندازد و اشتیافش را برای کار روی موسیقی ایرانی بیشتر می کند.
علی تجویدی دستگاههای کامل ایرانی و تصنیفهای علی اکبر شیدا را نزد این گروه از موسیقیدانان و نوازندگان ایرانی می آموزد و به توصیه رکن الدین خان مختاری به آهنگسازی دست می یازد و برای آشنایی بیشتر با این فن و همچنین ارکستراسیون (سازبندی) و هارمونی مدتی در کنسرواتوارهای موسیقی آموزش می بیند.
علی تجویدی مدتی نزد ملیک آبراهیمیان و بابگن تامبرازیان به آموختن موسیقی غربی پرداخت و پس از آن سالها به مطالعه در زمینه هارمونی، ارکستراسیون و آهنگسازی نزد هوشنگ استوار پرداخت و بسیاری از ساخته هایش از قبیل آزاده ام، پشیمانم، صبرم عطا کن و غیره را خود برای ارکستر بزرگ تنظیم و اجرا کرد.
علی تجویدی ، استاد و آهنگساز و نوازنده نامی ویلن در سن 86 سالگی در تهران درگذشت.