ماهان شبکه ایرانیان

زنان در معرض افسردگی (۲)

تقریباً همه افراد در طول عمر خود افسردگی را تجربه می‌کنند. این احساس که معمولاً به دنبال فقدان یا ناکامی ایجاد می‌شود، در شرایط طبیعی بعد از چند ساعت یا چند روز از بین می‌رود

زنان در معرض افسردگی (2)

درمان افسردگی در طول زمان 

درمان افسردگی تنها در طی زمان و با تحمل صبر و بردباری میسر خواهد بود و تنها به دست خود شخص صورت می‌گیرد. در واقع شخص باید از درون با خود بجنگد و زمان فراغت خود را با مسائل دیگری همچون هنرهای دستی و مطالعه کتاب راهنما که نقش ارزنده‌ای دارند، بگذراند.

به راحتی می‌توان با یک برنامه‌ریزی دقیق و منظم مسیر زندگی را از حالت رکود و یکنواختی نجات داد؛ به عنوان مثال می‌توانید برای مقابله با احساس کم‌توجهی و قدرناشناسی همسر خود محسنات او را در نظر داشته و حتی روی کاغذی یادداشت و درجایی از خانه نصب کنید و به مرور آن بپردازید. از طرف دیگر می‌توانید هر روز با خود صحبت کنید و افکاری چون خوشی، نیرومندی و آرامش را به مغز خود راه داده و اجازه ندهید یکنواختی وکسالت، غبار غم را بر زندگی شما بیفشاند.

 افسرگی در زنان خانه دار

زنان خانه‌دار به دلیل آنکه بیشتر اوقات در خانه به سر می‌برند و باانجام کارهای تکراری و روزمره به نوعی خستگی روحی می‌رسند، در زمره این افراد قرار می‌گیرند. این قبیل زنان همیشه از دردهای جسمانی می‌نالند؛

در حالی که غالباً خستگی‌های روزمره آنها ناشی از حالات فکری نظیر عصبانیت، ملالت، قدرناشناسی افرد و بیهودگی نسبت به زندگی است و در حقیقت خستگی که  فقط جنبه جسمانی داشته باشد، وجود ندارد.

بیشتر حالات فوق را در زنانی می‌توان مشاهده کرد که به تازگی زندگی مشترک خود را شروع کرده‌اند و دارای فرزند نیستند. آنها در واقع انتقادات بیشتری نسبت به زنان دیگر از همسران جوان خود دارند.

این در حالی است که در جامعه امروز ایران، مردان به دلیل وضعیت ناهنجار اقتصادی، اوقات بیشتری را در خارج از خانه صرف می‌کنند و برای دستیابی به یک زندگی ایده‌آل مجبورند در دو یا سه شیفت کار کنند و این عدم حضور طولانی آنها در خانه بیشترین صدمه را به همسران و در بعضی موارد فرزندان آنها می‌زند و همین احساس که توجهی نسبت به آنها نمی‌شود، کم‌کم در آنها حالات افسردگی ایجاد می‌کند. اما می‌توان با این حالت مبارزه کرد.

درمان با مواد غذایی مناسب

با پیشرفت علائم، ارتباط بین سلامت ذهنی و روحی با نوع غذا و نوشیدنی اثبات شده است.

عواملی که باعث ایجاد افسردگی می‌شوند، عبارتند از:

کمبود مواد مغذی یا دریافت بیش از حد آنها، داروها، الکل، کافئین (قهوه)، نیکوتین (سیگار)، قندخون پایین، عدم تعادل هورمونی بدن، آلرژی، مسمومیت با فلزات سنگین و سایر مسمومیت‌ها و همچنین کمبود روی، آهن، منیزیم و ویتامین‌های گروه B. 

ویتامین‌ها و مواد معدنی که کمبود آنها باعث بروز افسردگی می‌شود

کمبود روی در مواد غذایی که شامل: تخمه کدو، قارچ، سویا، جوانه گندم، سبوس گندم، کنجد، کاکائو، تخمه آفتابگردان، برنج، ذرت، نان سبوسدار (مثل نان سنگک)، جو، پنیر، حبوبات مثل نخود و لوبیا و آجیل (مخصوصاً بادام) 

مصرف بیش از حد کافئین که در قهوه، چای، کاکائو و نوشابه‌ وجود دارد از جذب املاح در بدن جلوگیری می‌کند و باعث بروز افسردگی، تحریک بیش از حد سیستم عصبی مرکزی و در نتیجه آشفتگی ذهنی می‌شود.

کمبود ویتامین C در مواد غذایی که شامل

پرتقال، لیمو، نارنج، نارنگی، کیوی، توت‌فرنگی، تمشک، سیب‌زمینی، فلفل قرمز، فلفل دلمه‌ای، فلفل سبز، گوجه‌فرنگی، گریب‌فروت، هندوانه، شلغم، پیاز بهاری، نخودفرنگی و سبزی‌های سبز مثل کلم‌بروکلی، کلم‌پیچ، جعفری، شاهی آبی، اسفناج و گل‌کلم.

کمبود ویتامین B12 در مواد غذایی که شامل: جگر، قلوه، شیر، پنیر، تخم‌مرغ و ماهی.
کمبود ویتامین B1 که در مواد غذایی شامل: غلات صبحانه، نخودفرنگی، تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، کنجد، سویا، آجیل (به‌خصوص بادام هندی، بادام، گردو)، حبوبات (به‌خصوص نخود، لوبیا، عدس) گندم سبوسد‌ار، گندم سیاه، سیب‌زمینی و چاودار.

کمبود ویتامین B6 در مواد غذایی که شامل: جوانه گندم، آرد جوی دوسر، آجیل (مخصوصاً گردو)، حبوبات (به خصوص عدس، لوبیا)، سویا، بادام زمینی، کره بادام‌زمینی، آوودکاو، گندم و کشمش.

کمبود اسیدفولیک در مواد غذایی که شامل: مخمر، لوبیا، کلم‌بروکلی، حبوبات (خصوصاً نخود) سویا، سبزی‌ها (مخصوصاً اسفناج، کلم، بامیه، چغندر، هویج)، بادام، گردو، آرد جوی دوسر، برنج قهوه‌ای و ذرت...

برای خواندن بخش اول - زنان در معرض افسردگی - اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان