ماهان شبکه ایرانیان

زنان خود ساخته: داستان موفقیت شریل سندبرگ [قسمت دوم]

شریل کارا سندبرگ، در ۶ شهریورماه ۱۳۴۸ در شهر واشنگتن و خانواده‌ای یهودی متولد شد. یک مجری فن‌آوری، فعال و نویسنده‌ی آمریکایی است. او رئیس اجرایی کمپانی فیس‌بوک است و همچنین به‌عنوان مؤسس سایتی برای کمک به زنان در راه رسیدن به اهدافشان (leaning.org) شناخته می‌شود. با بنیتا همراه باشید.

شریل کارا سندبرگ، در 6 شهریورماه 1348 در شهر واشنگتن و خانواده‌ای یهودی متولد شد. یک مجری فن‌آوری، فعال و نویسنده‌ی آمریکایی است. او رئیس اجرایی کمپانی فیس‌بوک است و همچنین به‌عنوان مؤسس سایتی برای کمک به زنان در راه رسیدن به اهدافشان (leaning.org) شناخته می‌شود. با بنیتا همراه باشید.

بعد از پیوستن به این کمپانی نوپا، شریل دائما به دنبال راهی بود تا آن را از ضرر نجات دهد و سود بیشتری به دست بیاورد. قبل از ورود شریل به فیس‌بوک، مسئولین این شرکت فقط به دنبال تأسیس یک سایت جالب بودند و تصور می‌کردند که سود این سایت خودبه‌خود زیاد می‌شود اما شریل آن‌ها را متوجه کرد که برای به دست آوردن سود بیشتر باید راه‌های مختلفی را امتحان کرد. در پایان سال 1387، بالاخره مسئولین فیس‌بوک موافقت خود را با تبلیغات برای سایت اعلام کردند. باوجود این تبلیغاتی آگاهانه و به‌جا، در سال 1388 فیس‌بوک به سوددهی رسید. شریل سندبرگ در این کمپانی وظیفه‌ی بازاریابی، فروش، توسعه‌ی کسب‌وکار، منابع انسانی، سیاست عمومی و ارتباطات را به عهده گرفته بود.

درنهایت در سال 1390 او به هشتمین عضو هیئت‌مدیره‌ی کمپانی فیس‌بوک و اولین عضو زن این هیئت منصوب شد.

در ماه اکتبر سال 1390، خبرها حاکی از این موضوع بود که سهامی که به نام سندبرگ بود ارزشی حدود 790 هزار دلار دارند. کمپانی فیس‌بوک 15 درصد از این سهام را برای مالیات خرج کرد و حدود 417 هزار دلار سهام برای سندبرگ باقی گذاشت. در 21 مردادماه سال 1391 خبر رسید که سندبرگ 2.4 میلیون از سهام مشترک فیس‌بوک را فروخته است و این 5% از سهام او در این شرکت بود.

در فروردین 1393 مشخص شد که او بیش از نصف سهام خود را در شرکت فیس‌بوک فروخته است. در زمان عرضه‌ی عمومی سهام شرکت فیس‌بوک، سندبرگ حدود 41 میلیون دلار سهام در این شرکت داشت اما با فروش آن‌ها چیزی حدود 17.2 میلیون برای خود باقی گذاشت که فقط 0.5% سهام کل این شرکت است.

در سال 1387 نام شریل سندبرگ بین مدیران کمپانی والت دیزنی قرار گرفت. او همچنین به‌عنوان فعال حقوق زنان شناخته می‌شد و نامش در لیست هیئت‌مدیره‌ی انجمن بین‌المللی زنان رفت. سندبرگ سهام زیادی در شرکت استارباکس داشت و از این راه سود زیادی به دست می‌آورد.

عناوین دیگر

شریل سندبرگ

در سال 1386 شریل سندبرگ مقاله‌ای برای هافینگتون پست و در حمایت از استاد خود، لری سامرز نوشت. سامرز به علت نظراتش درباره‌ی زنان موردحمله‌ی رسانه‌ها قرارگرفته بود. در سال 1388 سندبرگ یک سخنران اصلی در شورای کسب‌وکار یهودیان بود. همچنین در دسامبر سال 1388  او به یکی از جلسات تد (TED) رفت و در مورد اینکه چرا رهبران زن، کمتر از رهبران مرد هستند سخنرانی کرد. در اردیبهشت‌ماه 1390 سندبرگ سخنرانی فارغ‌التحصیلی کالج بارنارد را تنظیم کرد و خود سخنران این مراسم بود. در اردیبهشت‌ماه سال 1391 او سخنران اصلی مدرسه‌ی اقتصاد هاروارد بود. در فروردین‌ماه سال 1392 او سخنران اصلی مراسم کارآفرین سال در دانشگاه کلیگیت شد. در سال 1393 شریل سندبرگ نامه‌ی سرگشاده‌ای را امضا کرد که خطاب به آنجلا مرکل و انکوسازانا دلامینی زوما (سیاست‌مدار آفریقایی) نوشته‌شده بود و از آن‌ها می‌خواست که به زنانی که در آلمان و آفریقای جنوبی هستند فرصت دهند تا به رهبری اتحادیه‌ها برسند. این نامه توسط کمپینی به نام وان جمع شده بود که درنهایت در سال 1393 منجر به تغییرات زیادی در بودجه‌ی توسعه و اختصاص دادن آن به تغییرات برای نسل‌های بعد و مشارکت بیشتر زنان شد.

کتاب تکیه (Lean In)

زنان موفق

شریل سندبرگ اولین کتاب خود را در 20 اسفندماه سال 1389 به نام «تکیه: زنان، کار و تمایل به رهبری» منتشر کرد. این کتاب با همکاری نیل اسکوول نوشته‌شده بود و در مورد رهبران اقتصادی و پیشرفت و همچنین نقش زنان در دولت و رهبری اقتصادی صحبت می‌کرد. تا پاییز سال 1391 این کتاب بیش از یک‌میلیون نسخه به فروش رفت و از زمانی که به چاپ رسید در صدر لیست پرفروش‌تری کتاب‌های بازار بود.

تکیه کتابی است برای زنان حرفه‌ای و به آن‌ها کمک می‌کند که به اهداف خود دست پیدا کنند و همچنین برای مردانی است که می‌خواهند به داشتن جامعه‌ای عادلانه‌تر کمک کنند. این کتاب معتقد است که هنوز موانعی مانند تفاوت و تبعیض جنسیتی میان زن و مرد و آزار و اذیت جنسی برای کار حرفه‌ای و رهبری زنان در محیط‌های کاری وجود دارند. سندبرگ همچنین بیان می‌کند موانعی مانند احساس تبعیض درونی و نقش‌های جنسیتی اجتماعی وجود دارند که زنان خود برای خود ساخته‌اند. او می‌گوید که زنان برای موفقیت باید از این موانع عبور کنند و آن‌ها را صرف‌نظر از اینکه باور جامعه است یا مانعی درونی است، بشکنند و این موفقیت از راه رهبری بر جامعه به دست می‌آید. هدف نهایی او این است که زنان را به سمت رهبری جامعه و به دست گرفتن اوضاع سوق دهد زیرا او معتقد است با داشتن صدای زنانه در این منصب‌ها، جامعه عدالت بیشتری دارد.

شریل سندبرگ معتقد است: «جامعه‌ی عادلانه جامعه‌ای است که در آن زنان نیمی از شرکت‌ها و نیمی از کشورها را رهبری کنند و مردان نیز نیمی از کارهای خانه را انجام بدهند.»

نقدهایی به این کتاب شده است که می‌گویند سندبرگ بیش‌ازحد نخبه‌گرا و بدون توجه به محیط اطراف و مبارزه‌ی زنان عادی در محیط‌های کاریشان است. البته او جواب هر دو نقد را در کتابش داده است. در قسمتی از تکیه آمده: «من از کشمکش هرروزه‌ی جمعیت کثیری از زنان برای سرپا نگه‌داشتن خانواده‌ی خود با حداقل امکانات مطلع هستم.»

قسمت قبل را می‌توانید در «زنان خود ساخته: داستان موفقیت شریل سندبرگ [قسمت اول]» ببینید.

 منبع: Successstory، Biography، Huffingtonpost


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان