ماهان شبکه ایرانیان

زنگنه: در نشست اوپک توافقی در کار نخواهد بود

وزیر نفت در بدو ورود به وین برای حضور در نشست اوپک، به خبرنگاران گفت بعید است اوپک در نشست هفته جاری به توافقی در خصوص تولید نفت دست پیدا کند.

زنگنه: در نشست اوپک توافقی در کار نخواهد بود

به گزارش ایسنا، وزیران نفت اوپک در بحبوحه فشار چین و آمریکا برای کنترل رشد قیمت‌ها و حمایت از رشد اقتصاد جهانی با تولید بیشتر نفت،  روز جمعه برای بازنگری در سیاست تولید در وین دیدار می‌کنند.

عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده اوپک است به همراه روسیه که بزرگترین تولیدکننده خارج از این گروه است، خواهان خروج تدریجی از توافق کاهش تولید هستند که از ابتدای سال 2017 به اجرا گذاشته شده اما ایران، عراق، ونزوئلا و الجزایر با بالا بردن سطح تولید مخالف هستند.

بیژن زنگنه، وزیر نفت پس از رسیدن به وین که مقر اوپک در آن واقع شده است، به خبرنگاران گفت: باور ندارم که در این نشست بتوانیم به توافق برسیم. اوپک سازمانی نیست که از رییس جمهور آمریکا دستور بگیرد. اوپک بخشی از وزارت انرژی آمریکا نیست.

وی وین را روز جمعه پیش از برگزاری نشست اوپک با تولیدکنندگان غیراوپک در روز بعد، ترک خواهد کرد و خاطرنشان کرد عامل افزایش اخیر قیمت نفت، تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و ونزوئلا بوده است.

دونالد ترامپ از اوپک خواسته است تولیدش را افزایش دهد و عربستان سعودی و روسیه در هفته‌های اخیر اعلام کرده‌اند که دنیا به نفت بیشتری نیاز دارد.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه گفت: تقاضا برای نفت معمولا با روند پرشتابی در سه ماهه سوم رشد می‌کند و در صورتی که تدابیر لازم اتخاذ نشود ممکن است با کمبود عرضه مواجه شویم. از نظر ما این امر ممکن است به داغی بیش از حد بازار منجر شود.

نواک اظهار کرد: روسیه خواهان آن است که تولید اوپک و غیراوپک به میزان 1.5 میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند و به توافق کاهش تولید که مجموعا 1.8 میلیون بشکه است پایان دهد. اجرای این توافق در 18 ماه گذشته کمک کرده است بازار متعادل شود و قیمت‌ها از 27 دلار در هر بشکه در سال 2016 به 75 دلار درهر بشکه صعود کند. علاوه بر ایران، سه کشور عراق، ونزوئلا و الجزایر که از دیگر اعضای اوپک هستند اعلام کردند با وجود اختلالات عرضه در کشورهایی مانند ونزوئلا و لیبی، با افزایش تولید مخالف هستند.

رشد تقاضا در دو سال گذشته که از نرخ سالانه 1.5 درصد فراتر رفته، ناظران بازار را غافلگیر کرده است. انتظار می‌رود مصرف نفت جهانی امسال به 100 میلیون بشکه در روز برسد.

نواک گفت: اگر هفته جاری برای افزایش تولید تصمیمی گرفته شود اوپک و متحدانش می‌توانند دوباره در سپتامبر برای بازبینی تاثیر و تنظیم سیاست تولید دیدار کند.

چانه‌زنی بزرگ

عراق و ایران اعلام کرده اند بر این اساس که چنین اقدامی نقض توافق‌های قبلی برای حفظ کاهش تولید تا پایان امسال خواهد بود، با افزایش تولید مخالفت خواهند کرد. هر دو کشور در مواجه با تحریم‌های آمریکا که صنعت نفت ایران را متاثر خواهد کرد و همچنین محدودیت‌های تولید در عراق، برای بالابردن سطح تولیدشان مشکل خواهند داشت.

دو منبع مهم به رویترز گفتند: حتی کویت و عمان که از متحدان عربستان سعودی در خلیج فارس به شمار می‌روند، مخالف افزایش فوری و قابل توجه تولید هستند.

یک منبع اوپک نیز گفت: پیشنهاد عربستان سعودی و روسیه برای افزایش تولید به میزان 1.5 میلیون بشکه در روز تنها تاکتیکی برای متقاعد کردن سایر اعضاء برای موافقت با افزایش تولید به میزان 500 تا 700 هزار بشکه در روز است. عربستان سعودی و متحدانش در خلیج فارس از ظرفیت لازم برای افزایش تولید برخوردار هستند. روسیه نیز اعلام کرده که محدود کردن عرضه به مدت طولانی رشد تولید از سوی آمریکا را که در توافق کاهش تولید مشارکت ندارد، تشویق می‌کند.

واگیت آلکپروف مدیر لوک اویل - دومین شرکت نفتی بزرگ روسیه - روز سه‌شنبه گفت: توافق کاهش تولید جهانی باید نصف شود و لوک‌ اویل می‌تواند سطح تولید خود را ظرف دو تا سه ماه بالا ببرد.

کارستن فریچ، تحلیلگر کالای کومرس بانک در این زمینه اظهار کرد: با توجه به اختلاف بزرگی که در مواضع اعضای اوپک وجود دارد نشست روز جمعه احتمالا دیدار دشواری خواهد بود. برای هرگونه تصمیم اوپک همبستگی ضروری است.

وضعیت فعلی یادآور نشست ژوئن 2011 است که اوپک نتوانست برای افزایش تولید به منظور جبران توقف عرضه لیبی به توافق برسد. این دیدار بدون هیچ اعلامیه مشترکی به پایان رسید. علی النعیمی، وزیر نفت وقت عربستان سعودی این دیدار را بدترین دیدار تاریخ اوپک توصیف کرد.

آنچه که به تنش‌ها می‌افزاید ادامه اصرار ایران و ونزوئلا بر این است که اوپک در دیدار روز جمعه خود درباره تحریم‌های آمریکا علیه این دو کشور بحث کند، اما براساس نامه‌هایی که از سوی رویترز مشاهده شده، دبیرخانه اوپک این درخواست را رد کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی