به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه 339 واحد شورای حل اختلاف در استان کرمان مشغول به فعالیت هستند گفت: این شوراها 148 پرونده را طی سال گذشته مورد رسیدگی قرار دادند و 42 هزار پرونده به صلح و سازش به پایان رسیده است.
این مقام قضایی در تشریح عملکرد هفته قوه قضاییه با اشاره به اینکه شهید بهشتی با نگاه تحولی، ساختارسازی و محتواسازی در درون قوه قضائیه این مسؤولیت را پذیرفت، اظهارکرد: ایشان در کمتر از 16 ماه پایههای محکمی را برای نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران بنا نهاد که استقلال قضایی ویژگی اصلی آن است.
یدالله موحد گفت: دستگاه قضا در هفته قوه قضاییه با سه محور با جامعه و آحاد مردم به گفتگو میپردازد که شامل تشریح خدمات قضایی، تجلیل از خدمات ارزشمند قضات و کارکنان دستگاه قضایی و چشمانداز سیاستها، راهبردها و تبیین و تشریح برنامههای دستگاه قضایی در چارچوب برنامههای توسعه و رهنمودهای رهبری است.
وی اضافه کرد: علاوه بر اجرای برنامههای کشوری در هفته قوه قضاییه همچنین برنامههای استانی تدوین و اجرا میشود که دیدار با امام جمعههای سراسر استان، مصاحبه مطبوعاتی و رادیو و تلویزیونی، افتتاحیه دومین جشنواره مطبوعات برتر با عنوان «قلم و عدالت»، عطرافشانی قبور مطهر شهدا، تهیه ویژهنامه قوه قضاییه و سخنرانی روسای دادگستریها از جمله این برنامههاست.
وی همچنین برگزاری ملاقات مردمی با رئیس کل دادگستری استان با هدف رسیدگی به مسائل، مشکلات و درخواستهای مردم، شرکت در برنامههای صدا و سیما و گفتوگوی ویژه خبری، دیدار امام جمعه با قضات در محل کار آنها، جلسه مشترک شورای قضایی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جلسه مشترک شورای اداری و شورای قضایی، برگزاری جنگ شادی و جشن هفته قوه قضاییه را از دیگر برنامههای هفته قوه قضاییه در استان کرمان اعلام کرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: دیدار مدیران با خانواده معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران و رزمندگان دستگاه قضایی با حضور و مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران و نشست تعاملی دادگستری با نیروی انتظامی از دیگر برنامههای هفته قوه قضاییه است.
موحد ابراز داشت: دو ویژهبرنامه شامل همایش ملی قوه قضاییه و دیدار مسؤولان عالی رتبه دستگاه قضایی با رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفته قوه قضاییه برگزار میشود.
وی، رسیدگی به دعاوی، حل و فصل اختلافات مردم و تعقیب جرایم و به کیفر رساندن مجرمان در قالب پروندههای تشکیل شده را از مهمترین وظایف دستگاه قضایی عنوان کرد.
این مقام قضایی در ادامه بیان کرد: طی سال گذشته در استان کرمان 242 هزار پرونده در مقاطع مختلف در جریان رسیدگی قرار گرفته و 316 قاضی در این مدت فعالیت کردند و سرانه هر قاضی یک هزار و 750 پرونده است.
موحد با اشاره به افزایش قضات استان کرمان خاطرنشان کرد: هم اکنون 334 قاضی در استان کرمان مشغول قضاوت هستند و 16 درصد کاهش پروندههای موجودی را در استان شاهد هستیم.
42 هزار پرونده با صلح و سازش مختومه شد
وی یادآور شد: 339 واحد شورای حل اختلاف در استان کرمان مشغول به فعالیت هستند که 237 شورای شهری و 102 شورای روستایی را دربرمیگیرد و این شوراها 148 پرونده را طی سال گذشته مورد رسیدگی قرار دادند و 42 هزار پرونده به صلح و سازش به پایان رسیده است.
این مقام قضایی اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف استان کرمان در زمینه صلح و سازش پروندهها رتبه سوم کشوری را دارند و امیدواریم رویکرد صلح و سازش در شوراها افزایش یابد.
موحد گفت: در حوزههای قضایی ریگان، ارزوئیه و ساردویه بیشترین میزان صلح و سازش را داریم در حالی که در شهرستانهای انار، سیرجان، رفسنجان و کرمان کمترین میزان صلح و سازش را شاهد بودیم.
وی از افزایش شش واحد قضایی به واحدهای قضایی استان کرمان خبر داد و بیان داشت: ساختارهای جدیدی در حوزههای قضایی استان کرمان ایجاد شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به جذب قضات جدید عنوان کرد: دومین دوره کارآموزی قضات در استان کرمان در حال برگزاری است و این کارآموزان مشغول کار در حوزههای قضایی میشوند و سومین و چهارمین دوره را هم برگزار میکنیم تا مشکلات ناشی از کمبود قاضی را برطرف کنیم و زمینه برای پوشش سایر استانهای جنوبشرق وجود دارد.
موحد همچنین از افزایش 24 هزار مترمربع فضای اداری در دستگاه قضایی استان کرمان خبر داد و افزود: جذب اعتبارات از منابع دولتی و منابع خاص رئیس قوه قضاییه را در استان کرمان داشتهایم.
برگزاری 80 جلسه محاکمه الکترونیکی
وی اظهار کرد: استفاده از فناوری اطلاعات نوین بحث مهمی برای سالمسازی، سرعتبخشی، حفظ حریم خصوص و سایر مقاصد بسیار مهم است و 100 درصد شعب قضایی استان کرمان به شبکه داخلی قوه قضاییه متصل هستند و با اتصال به فیبر نوری فعالیتهای خود را ضبط و ثبت میکنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ابراز داشت: دفاتر خدمات قضایی الکترونیک در 9 شهرستان تابعه استان و مرکز فعال شدهاند و مردم میتوانند شکایات و درخواستهای خود را ارسال کنند.
موحد گفت: 62 درصد اوراق قضایی به صورت الکترونیکی به مردم استان کرمان اعلام شده است و حریم خصوصی مردم رعایت میشود و صرفهجویی خوبی هم صورت میگیرد.
وی عنوان کرد: برگزاری محاکمات الکترونیکی یکی دیگر از دستاوردهای دستگاه قضایی استان کرمان است و تاکنون 80 جلسه محاکمه به شکل ویدئوکنفرانس داشتهایم.
96 نفر از محکومان استان کرمان مورد عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند
رئیس کل دادگستری استان کرمان از سیاست کاهش جمعیت کیفری نظام قضایی کشور هم سخن به میان آورد و تصریح کرد: استان کرمان جزو استانهای برتر در این زمینه طی سال گذشته بوده است و بیش از 17 هزار تصمیم قضایی متناسب با کاهش جمعیت کیفری در سال گذشته داشتهایم که بیش از یک هزار مورد مورد مربوط به مجازاتهای جایگزین حبس بوده است.
موحد اضافه کرد: طی سال گذشته 96 نفر از محکومان استان کرمان مورد عفو مقام معظم رهبری و 2 هزار و 90 نفر مورد عفو معیاری قرار گرفتند و با توجه به اصلاح قانون مرتبط با محکومان جرایم مواد مخدر شاهد این امر هستیم که مجازات 238 نفر از محکومان مواد مخدر محکوم به اعدام به حبس تعزیری درجه یک تبدیل شده است و حبس جایگزین اعدام و مجازات حبس ابد یک هزار و 181 نفر از محکومان مواد مخدر نیز به مجازات حبس تعزیری درجه دو از 15 تا 25 سال تبدیل شده است.
تشکیل 43 پرونده مربوط به اغتشاشات دیماه 96 در کرمان
موحد تصریح کرد: دادستانها در جریان اغتشاشات دیماه پارسال و تجمعات سه ماهه نخست سال جاری نقش محوری را داشتند و توانستند با تدبیر و اقدامات و برخوردهای مناسب و تدابیر پیگیرانه این اعتراضات و اغتشاشات را کنترل کنند و استان کرمان بنا به گفته مسؤولان کشوری بهترین عملکرد را داشته است.
وی از تشکیل 43 پرونده مربوط به اغتشاشات دیماه سال گذشته خبر داد و یادآور شد: 21 پرونده هنوز منتهی به صدور حکم نشده و 14 مورد منتهی به محکومیت کیفری شده است.
صدور 153 حکم قلع وقمع / 817 نفر تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند
این مقام قضایی در تشریح عملکرد شورای حفظ حقوق بیت المال استان کرمان ادامه داد: یک هزار و 570 هکتار از اراضی دولتی از دست متصرفان خارج شد و به دولت برگشت و 153 حکم قلع وقمع صادر شد و 817 نفر تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند.
موحد در ادامه سخنان خود به توضیح درباره مفاسد اقتصادی در استان کرمان پرداخت و اظهار داشت: بر اساس گزارش دیوان محاسبات استان کرمان پرونده اختلاس یک تا 2 میلیارد تومانی توسط کارکنان اداره کل راه و شهرسازی استان کرمان مطرح شده که 80 درصد وجوه به بیت المال بازگشت داده شده است و دو متهم در این رابطه بازداشت و هم اکنون ممنوعالخروج هستند.
رسیدگی به پرونده اختلاس اداره کل عشایری جنوب کرمان
رئیس شورای قضایی استان کرمان بیان داشت: پرونده اختلاس اداره کل عشایری جنوب استان کرمان هم باز شده که در حال رسیدگی است و همچنین دستگیری کلاهبرداری که از 23 نفر از شهروندان کرمانی کلاهبرداری کرده بود و دستگیری کلاهبرداری یارانهای با اعتراف به 100 مورد کلاهبرداری نیز صورت گرفته است.