به گزارش خبرنگار مهر، آنگونه که در پیشگفتار کتاب آمده «دایناسورها، گروهی از خزندگان مهره داری بودند که برای بیش از 160 میلون سال، حاکم اکوسیستمهای زمین بودند...تحقیقاتی که حدود سال 1970 انجام شد نشان میدهد دایناسورها به احتما زیاد، نیاکان پرندگان هستند ... همچنین دایناسورها بزرگتر از پستانداران همزمان خود بودهاند؛ حتی بچه دایناسورهایی که تازه از تخم خارج میشدند از بیشتر پستادنداران بزرگتر بودهاند؛ حتی هنگامی که انقراضهای مکرر، تعداد دایناسورها را کاهش داد، دایناسورهای بازمانده، بزرگتر از پستانداران بودند.
هنگامی که دایناسورها از میان رفتند، پستانداران به مناطق مسکونی خالی راه یافتند تا به نوبه خود بر محیط خشکی چیرگی یابند. کتاب «در جست و جوی دایناسورها»، نوشته دکتر جرج. ا.لمرس، سرپرست بخش زمینشناسی موزه انسان و طبیعت منیتوبا برای نوجوانان است؛ این اثر که شهرام رجبزاده، آن را ترجمه کرده، متکی به آخرین پژوهشها و تازهترین یافتههای دیرینشناسان است.
شهرام رجبزاده، مترجم کتاب، پس از مقایسه اثر از دیدگاه علمی با آخرین متون پژوهشی این عرصه، آن را تا حدود زیادی قابل اعتماد یافته است. اما در شکل روایتی اثر، با توجه به ساختارهای فرهنگی، سرزمین ما و تفاوتهای اقلیمی و اجتماعی آن با موطن نویسنده، دگرگونیهای فراوانی ایجاد کرد تا هم با خزانه اطلاعات نوجوانان ایرانی هماهنگ شود و هم از درگیرشدن بیهوده خواننده با پرسشهای بی ارتباط با موضوع اصلی کتاب جلوگیری کند.»
کتاب «در جست و جوی دایناسورها»، نوشته دکتر جرج. ا.لمرس، ترجمه شهرام رجبزاده را انتشارات ذکر در 2000 نسخه و به قیمت پنج هزار تومان منتشر کرده است.