ماهان شبکه ایرانیان

وکیل‌آنلاین پاسخ می‌دهد

تکلیف صاحبخانه با مستاجری که اجاره نمی‌دهد، چیست؟

تکلیف صاحبخانه با مستاجری که اجاره نمی‌دهد، چیست؟ کارشناسان وکیل‌آنلاین به این پرسش پاسخ داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری میزان، پرسش مخاطب وکیل‌آنلاین درباره تکلیف موجر با مستاجری که از پرداخت اجاره خودداری می‌کند، این است:
 
با سلام واحترام برای بار دوم سئوال میکنم سئوال قبلی را متاسفانه جواب ندادید بنده اپارتمانی را برج پنج سال قبل اجاره دادم متاسفانه مستاجر م اجاره نمیدهد بنده چند روز پیش رفتم دفتر قضائی و اظهار نامه فرستادم و ایشان نیامدند دوباره رفتم دادخواست حکم تخلیه بدهم دفتر به من گفتند با توجه به عدم اتمام زمان قرارداد الان می توانید دادخواست فسخ قرار داد بدهید که مقداری طول میکشد ولی اگر بعد ازاتمام زمان قرارداد بیاید دوهفته ای حکم تخلیه را می توانید بگیرید. آیا این نظر درست است با توجه به اینکه وقتی مستاجر اجاره نمی دهد قرارداد از نظر قانونی فسخ شده است؟ لطفا مرا راهنمایی فرمایید. البته یک ماه پیش ایشان به بنگاه امدند و پشت اجاره نامه پذیرفتند که اجاره ندادند و تا 10 روز دیگر تخلیه می کنند ولی متاسفانه نکردند
 
پاسخ کارشناسان وکیل‌آنلاین:
بر اساس بند 9 ماده 14 قانون موجر و مستاجر، در صورتی که مستأجر در مهلت مقرر در ماده 6 این قانون از پرداخت اجاره بها خودداری نماید و با ابلاغ اخطار دفترخانه ‌تنظیم‌کننده سند اجاره یا اظهارنامه (‌در موردی که اجاره‌نامه عادی بوده یا اجاره‌نامه‌‌ای در بین نباشد) ظرف ده روز قسط یا اقساط عقب افتاده را نپردازد. ‌در این مورد اگر اجاره‌نامه رسمی باشد(اجاره نامه در دفاتر ثبت اسناد رسمی تنظیم شده باشد) موجر می‌تواند از دفترخانه یا دایره اجرای اداره ثبت، صدور اجرائیه بر تخلیه و وصول اجاره آپارتمان را درخواست نماید. ‌هر‌گاه پس از صدور اجرائیه، مستأجر اجاره آپارتمان عقب افتاده را تودیع کند، دایره اجرای اداره ثبت، تخلیه را متوقف می‌کند؛ ولی موجر می‌تواند به استناد تخلف‌ مستأجر از پرداخت اجاره بها از دادگاه درخواست تخلیه  را بنماید. ‌هر‌گاه اجاره‌نامه عادی بوده(اجاره نامه در دفاتر مشاور املاک تنظیم شده باشد) یا سند اجاره تنظیم نشده باشد، موجر می‌تواند برای تخلیه ملک و وصول اجاره بها به دادگاه مراجعه کند. ‌در موارد فوق هر‌گاه مستأجر قبل از صدور حکم دادگاه، اضافه بر اجاره‌بهای معوقه، صدی بیست آن را به نفع موجر در صندوق دادگستری تودیع نماید‌، حکم تخلیه صادر نمی‌شود و مستأجر به پرداخت خسارت دادرسی محکوم و مبلغ تودیع شده نیز به موجر پرداخت می‌گردد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان