به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در شورای مطبوعات جمهوری آذربایجان، یادداشت تفاهم توسعه همکاریهای رسانهای ایران با جمهوری آذربایجان را امضاء کرد.
در ادامه برنامههای هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو که به همت رایزنی فرهنگی ایران در باکو در حال برگزاری است، محمد سلطانی فر معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورای مطبوعات جمهوری آذربایجان حضور یافت و با رئیس این شورا دیدار و گفتگو کرد.
در دیدار محمد سلطانی فر با افلاطون آماش اف رییس شورای مطبوعات و نماینده پارلمان جمهوری آذربایجان، بر تلاش روزنامهنگاران دو کشور در انعکاس حقایق ایران و آذربایجان تاکید و نقش رسانهها در بازنمایی اشتراکات تاریخی و فرهنگی این دو همسایه نزدیک برای جامعه جهانی، بسیار حائز اهمیت عنوان شد.
سلطانی فر در سخنانی ضمن اشاره به وجود اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی مردم دو کشور به بیان راهکارهایی برای تحکیم روابط رسانه ای و دیگر مناسبات ایران و آذربایجان پرداخت و با تاکید بر اهمیت کاربرد رسانه در عرصه سیاست، گفت: ایران و آذربایجان به عنوان دو کشور دوست و همسایه باید نهایت تلاش خود را در گسترش دیپلماسی رسانهای به کار گیرند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ارائه آماری از رسانههای ایران در حوزههای مکتوب و غیرمکتوب به دستاوردهای رسانهای ایران در مقایسه با کشورهای همسایه اشاره و اظهار کرد: امروز بیش از ١٦٠ رسانه خارجی دارای دفاتر نمایندگی فعال در ایران هستند و ما آمادگی داریم در عرصههای مختلف رسانهای با جمهوری آذربایجان همکاریهای گستردهتری داشته باشیم.
افلاطون آماش اف نیز در حاشیه امضای این یادداشت تفاهم بر لزوم پویایی و گسترش روابط رسانهای ایران و آذربایجان در همه زمینهها، من جمله همکاریهای رسانهای تاکید کرد و افزود: این سند تفاهم، فرصتهای گستردهای برای همکاری دراز مدت رسانهای میان دو کشور ایجاد میکند.
در این نشست دوجانبه که نماینده سفارت کشورمان در باکو، رئیس دفتر نمایندگی صدا و سیما در آذربایجان و مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم حضور داشتند اعلام شد: بازنمایی حقایق ایران و آذربایجان که دو همسایه نزدیک و دارای مشترکات تاریخی و فرهنگی فراوان هستند، برای جامعه جهانی، بسیار حائز اهمیت است.
بر این اساس دو طرف توافق کردند تا در چارچوب یک برنامه اجرایی، فعالیتهای مشترکی را به شرح زیر به انجام برسانند:
1. در حوزه آموزش روزنامه نگاری و تبادلات آموزشی اقدامات لازم صورت گیرد.
2. در برگزاری اجلاس چندجانبه برای بررسی موضوعات جدید سیاسی توسط اصحاب رسانه اقداماتی را به انجام برسانند.
3. تفاهمنامه فرهنگی را که قبلاً به امضای طرفین رسیده است، فعال کنند.
4. در زمینه همکاری اتحادیههای رسانهای و یا تشکلهای غیردولتی رسانهای استانهای همجوار مقدمات لازم را تدارک ببینند.
5. زمینه حضور نمایندگی تعدادی از خبرگزاریهای غیردولتی ایران در آذربایجان را بررسی و پیگیری کنند.