به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، در سالهای اخیر شاهد پیشرفت دختران افغانستانی در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی و هنری بودهایم که توانستهاند با کسب موفقیت در جهان مطرح شوند.
خبرنامه در گزارشی به معرفی دختران موفق افغانستان در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی و ورزشی پرداخته است.
سیما عظیمی سیما عظیمی، گروهی از دختران را رهبری میکند که ورزش رزمی شاولین را در افغانستان تمرین میکنند.
سیما دختران افغانستانی را که بین 14 تا 20 سال سن دارند، در یک باشگاه ووشو در کابل گرد آورده است.
عظیمی مدال طلا را از مسابقات بین المللی این رشته برای افغانستان کسب کرده و اکنون میخواهد تواناییها و حرفهاش را در این بخش به همنسلان خود آموزش دهد.
تمرین در تپههای پر برف کابل نیز بخشی از آموزشهای این دختران جوان افغانستانی است و میگوید که به ورزش عشق میورزند و برای ریشهکن کردن خشونت آستین بالا زده اند.
نگین اخپلواک نگین اخپلواک رهبر گروه ارکستر زهره است، گروه ارکستر زنان افغانستان اولین تیم موسیقی زنان افغانستان است که بعد از 30 سال برای اولینبار در خانواده، جامعه و کشورشان بهشکل گروهی دست به یادگیری موسیقی زده اند.
تیم ارکستر زهره با اجرای زنده موسیقی در مجمع جهانی اقتصاد داووس، تلاش و تواناییشان را در این عرصه به نمایش گذاشتند.
این تیم برای اولینبار با ظاهر شدن در چنین مجمعی که در آن 3 هزار نفر باز جمله سران کشورها و مدیران اجرایی سازمانها، شرکت و پا به سکوی جهانی گذاشت.
زهرا نارین حسینی زهرا نارین اولین دختران دوچرخه سوار بامیانی است؛ وی عضویت تیم ملی دوچرخهسواری افغانستان را دارد و سر گروه تیم دختران دوچرخهسواران بامیان است.
این تیم برای نخستین بار در سال 2016 در میان نامزدان جایزه صلح نوبل قرار گرفت و این بانوان دوچرخهسوار توسط 118 عضو پارلمان ایتالیا در بین 200 نامزد دیگر برای جایزه صلح سال 2016 میلادی، پیشنهاد شدند.
زهرا حسینی یکی از اولین دوچرخهسواران افغانستان است که از بامیان برخاسته و هدف اصلی فعالیت ورزشی دوچرخهسواری خود را تلاش در راستای تغییر ذهنیت عمومی خشونتطلب میداند.
معصومه دلیجم معصومه دلیجم، مسوول بخش مهندسی پروژهی بازسازی قصر دارالامان است و دلیجم و تیماش برای اولین بار است که محدودیتهای زنانگی را کنار گذاشته اند و بهعنوان دختران جوانی که تحصیلات مهندسی دارند در پروژه بازسازی یک مکان تاریخی حضور دارند.
حضور معصومه دلیجم و همکارانش در پروژهای، توسط مردم مورد استقبال قرار گرفته و باور دارند که مشارکتشان در این عرصهها، برای رسیدن به یک جامعهی مطلوب اقتصادی اجتماعی ضروری ست.
هاجر ابوالفضل هاجر ابوالفضل، هافبک تیم ملی فوتبال زنان افغانستان است و 9 سال پیش وارد این تیم شد و در سالهای قبل در 2 لیگ برای تیم ملی این کشور بازی کرده است.
وی 14 ساله بیش نبود که به بازی فوتبال روی آورد، اما سنتی بودن جامعه و اجازه ندادن خانواده ، از چالشهای سر راه وی بود.
اما توانست که رضایت خانواده اش را بدست آورد و راهش را به عنوان یک بازیگر فوتبال زن ادامه دهد و پس از بروز استعدادش در بازی فوتبال مورد حمایت خانواده تحت حمایت فدراسیون فوتبال افغانستان قرار گرفت.
یاسمین حسن یاسمین حسن، دختر کوهنورد افغانستانی است که در ولایت ننگرهار در جنوبشرق افغانستان به دنیا آمده است، وی چند سال پیش از دایره سنتهای حاکم در محل زندگی خود، پا بیرون گذاشت و سر از فدراسیون کوهنوردی در کابل در آورد.
وی در منطقهای زندگی میکرد که کسی نمیپذیرفت کوهنوردی یک ورزش است برای آنها کوهنوردی یک نوع دیوانگی تلقی میشد اما حالا یاسمین میگوید که با گذشت دوسال این موضوع به یک فرهنگ تبدیل شده و آنها از ما استقبال میکنند.
یاسمین توانسته است با فتح قله 5 هزار متری خودش را به بلندترین قله کوه هندوکش برساند.
/