به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، همایون حائری معاون امور برق وزیر نیرو درباره برنامه این وزارتخانه برای افزایش ظرفیت تولید برق، توضیح داد:برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید برق به میزان ٢هزار مگاوات در سال را در برنامه داریم، اما تمرکز ما بر مدیریت مصرف است چرا که هر چه میزان تولید افزایش یابد اما مصرف مدیریت نشود، نتیجه بخش نخواهد بود.
وی در عین حال گفت: برای افزایش تولید برق نیازمند بودجه بیشتر هستیم.
وی ادامه داد: سال گذشته از ٥٥ هزار مگاوات برق مصرفی کشور، ٢١هزار مگاوات آن مربوط به تجهیزات سرمایشی بود. این ٢١هزار مگاوات معادل کل مصرف برق برخی کشورهای همسایه است.
این مقام مسوول با اشاره به ظرفیت ٨٠ هزارمگاواتی نصب شده نیروگاهی، افزود: سال گذشته میزان مصرف برق کشور از منابع برقآبی ٣٠ درصد معادل ٩٦٠٠ مگاوات بوده است. این رقم امسال ٥ هزار مگاوات کاهش یافت.
به گفته این مقام مسوول، حوزه برق شامل دو بخش تامین منابع تولید و تامین پایدار برق است.
وی ادامه داد: اگر مشترکین ١٠ درصد مصرف خود را کاهش دهند می توان پیک مصرف برق را مدیریت کرد.
حائری دستگاه های سرمایشی غیر استاندارد را یکی از عوامل بدمصرفی اعلام کرد و گفت: در صورت مدیریت مصرف و صرفه جویی می توان نیاز کشور را با یک سوم ظرفیت فعلی مدیریت کرد.
وی با بیان اینکه بدلیل افزایش دمای هوا، با افزایش ناگهانی مصرف مواجه هستیم گفت: با وجود افزایش مصرف، خاموشی برنامه ریزی شده در کشور نداریم اما در برخی موارد نیز تجهیزات شبکه برق به دلیل مصرف بالا ممکن است دچار نقص شده و شاهد خاموشی هایی باشیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه هر یک درجه افزایش دما موجب می شود که مصرف برق در کشور هزار تا 1500 مگاوات افزایش یابد، ادامه داد: این میزان افزایش مصرف از دمای 40 درجه به بالا آغاز می شود. البته درجه حرارت وزنی کشور نیز افزایش یافته است که در برخی موارد شاهد نقص در تجهیزاتی مانند فیدر و ترانس هستیم. البته در برخی شهرهای جنوبی همانند خوزستان به دلیل مدیریت مصرف خوب توانستیم عرضه را مدیریت کرده و مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.
حائری گفت: برنامه ریزی های سالهای گذشته این وزارتخانه برای تأمین برق موردنیاز کشور را با تکیه بر ظرفیت نیروگاه های برق آبی بود اما امسال نمی توان صرفاً به این نیروگاه ها تکیه کرد چرا که به دلیل کاهش نزولات آسمانی میزان تولید برق از این نیروگاه ها کاهش یافته است. به این ترتیب باید تمرکز بیشتری روی نیروگاه های حرارتی داشته باشیم.
این مقام مسئول ظرفیت نیروگاه های گازی و خورشیدی کشور در سال گذشته را 527 مگاوات اعلام کرد و توضیح داد: طبق برنامه ریزی ها باید میزان بهره برداری از این منابع دوبرابر شود و پیش بینی می کنیم امسال برداشت از این منابع تأمین برق به هزار مگاوات برسد و قصد داریم این میزان را تا سقف 4 هزار مگاوات افزایش دهیم.
افزایش 20 درصدی تعرفه برق دولتی ها
معاون امور برق وزیر نیرو یکی از برنامه های این وزارتخانه را دریافت قیمت حقیقی برق از مشترکین پرمصرف دانست و یادآور شد: اولین مرحله افزایش بهای برق برای مشترکین پرمصرف امسال اجرا می شود. این در حالی است که افزایش 20 درصدی تعرفه برق واحدهای دولتی آغاز شده است که در صورت عدم پرداخت از بودجه این واحدها کم خواهد شد.
وی گفت: طبق تفاهمی که قبل از سال جاری با جمهوری آذربایجان به عمل آمد، قرار شد تا در تابستان از این کشور واردات برق داشته و در فصول دیگر آن را صادر کنیم. به این ترتیب تاکنون 160 تا 170 مگاوات برق از این کشور وارد کرده ایم.
به گفته حائری، کل واردات برق کشور که شامل کشورهایی نظیر ارمنستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان می شود حدود 700 مگاوات بوده است.
حائری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به دلیل خروج آمریکا از برجام شرکت های خارجی ای که در بخش توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر حضور داشتند، ایران را ترک کردند یا خیر؟ گفت: تاکنون اطلاعی در این زمینه داده نشده است.