ماهان شبکه ایرانیان

اسرار یک رهبر جوان یمنی/ توفان قاطع سید عبدالملک الحوثی علیه توفان استکبار

رهبری مدبرانه سیدعبدالملک موجب می‌شود که انقلاب مردمی علیه دولت عبدالله صالح در سال ۹۱ به وقوع بپیوندد و ریاست جمهوری بیست‌ویک ساله‌ی او به پایان برسد. تشکیل دولت توسط معاون اول او نیز کمتر از سه سال دوام می‌آورد. انقلاب دوم مردم یمن به وقوع می‌پیوندد. رهبر این دو انقلاب، سیدعبدالملک الحوثی است.

رهبر شیعیان یمن

سرویس بین‌الملل فردا: 20 شهریور 83 دولت یمن، به مقر «حسین الحوثی»، رهبر «الشباب‌المومن» حمله کرد. نتیجه‌ حملات جنگنده‌های رئیس‌جمهور یمن، شهادت حسین‌الحوثی یمن بود. علی عبدالله صالح در صفحه‌ تلویزیونی حاضر شد و گفت: «مرگ الحوثی، پایانی بر فعالیت شورشیان در استان صعده است.» علی عبدالله صالح زمانی که این جملات را بیان می‌کرد، در مخیله‌اش نمی‌گنجید که 11سال بعد، برای احیای حیات سیاسی‌اش، نیاز به حمایت برادر سیدحسین الحوثی داشته باشد.

آغاز جنگ ششم

پایان زندگی سیدحسین، آغازی بود بر رهبری جوانی بیست‌وچهار ساله در یمن. سید عبدالملک حوثی، برادر سید حسین هرچند که سن کمی داشت اما از اقتدار کافی برای رهبری حوثی‌ها برخوردار بود. با رهبری او گروه «انصارالله» تشکیل می‌شود. اوضاع نیز طبق پیش‌بینی‌های علی عبدالله صلاح پیش نرفت. جنگ ادامه پیدا کرد. یک سال بعد دولت امامان جماعتی را که علیه رژیم‌صهیونیستی و اشغال عراق توسط آمریکا سخنرانی می‌کردند، دستگیر می‌کرد. سختگیری‌های دولت بر حوثی‌ها موجب شد که شهریور 88 درگیری‌ها مجدد آغاز شود؛ جنگی به نام «جنگ ششم». 

ماجرای نهج‌البلاغه چاپ قم

سیدبدرالدین الحوثی، پدر سید عبدالملک و سید حسین، روحانی برجسته و فقیه زیدیه بود. اعتقاد به ولایت امیرالمومنین(ع)، برگزاری شکوهمند عید غدیر و عزاداری در محرم، موجب نزدیکی قلبی زیدیه با شیعه‌ی اثنی عشری شده است. دولت وقت یمن برگزاری مراسمات عید غدیر و عزاداری را ممنوع اعلام می‌کند، درعین‌حال 400 مدرسه‌ی دینی برای جریان رقیب الحوثی‌ها در 20 سال تأسیس می‌کند. این نزدیکی و پیدا کردن یک نسخه‌ی نهج‌البلاغه چاپ قم، سخنگوی وزارت خارجه‌ی یمن را به مقابل تریبون می‌کشاند. او می‌گوید: «این نهج‌البلاغه نشان می‌دهد که ایران در امور یمن دخالت می‌کند.»

سیدعبدالملک الحوثی

سعودی‌ها علیه یمنی‌ها

جنگ علی عبدالله صالح با سید عبدالملک حوثی ادامه پیدا می‌کند. جریان مقتدی صدر در عراق خواهان میانجیگری میان فرزندان یمن می‌شود، اما مؤثر واقع نمی‌شود و عربستان هم به کارزار جنگ وارد می‌شود. آبان 88 آغاز حمله‌ی زمینی عربستان علیه حوثی‌هاست. حوثی‌ها نیز معتقدند عربستان برای خاموش شدن صدای ضدآمریکا و ضداسرائیلی، شافعی‌های یمن را علیه آن‌ها تحریک می‌کند. حملات جنگنده‌های عربستانی نیز آغاز می‌شود. سید عبدالملک در بیانیه‌های متعدد درباره‌ی کشته شدن صدها نفر و جنایت حکومت ظالم خبر می‌دهد. دریای سرخ و خلیج عدن به محاصره‌ی عربستان درمی‌آید. 

شایعه‌ مرگ رهبر جوان 

مقاومت انصارالله، عربستان را مجبور به عقب‌نشینی می‌کند. دوم بهمن 1388 خبر شوکه‌کننده‌ای داده می‌شود. خبر حمله‌ی جنگنده‌های یمن به محل زندگی سیدعبدالملک و خبرهای ضدونقیض درباره‌ی زنده‌ بودن او. مدتی بعد انتشار ویدئویی از عبدالملک، نگرانی رزمندگان انصارالله را برطرف می‌کند. 

خداحافظ عبدالله صالح

رهبری مدبرانه سیدعبدالملک موجب می‌شود که انقلاب مردمی علیه دولت عبدالله صالح در سال 91 به وقوع بپیوندد و ریاست جمهوری بیست‌ویک ساله‌ی او به پایان برسد. تشکیل دولت توسط معاون اول او نیز کمتر از سه سال دوام می‌آورد. انقلاب دوم مردم یمن به وقوع می‌پیوندد. رهبر این دو انقلاب، سیدعبدالملک الحوثی است. عربستان، امارات، قطر و... عملیات توفان قاطع را برای از بین بردن مقاومت آغاز می‌کنند. اکنون دو سال از توفان قاطع می‌گذرد، هزاران نفر به خاک و خون کشیده شده‌اند، اما هرروز بر ارج‌وقرب سیدعبدالملک افزوده می‌شود. رهبر ایران از او به‌عنوان رهبر مدبر یمن یاد می‌کند. علی عبدالله صالح که سال‌ها علیه او جنگیده، به دنبال راهی برای مصالحه و بازگشت است . محل زندگی سیدعبدالملک که سال‌ها هدف حملات جنگنده‌ها بود، اکنون محل فرود هواپیمای مسئولان کشورهای مختلف است. حتی رئیس‌جمهور سابق یمن نیز با هواپیمای اختصاصی و تشریفات کامل به حضور سید می‌رسد. 

عبدالملک الحوثی

گسترده‌تر شدن جغرافیای مقاومت

با به قدرت رسیدن انصارالله، تظاهرات روز قدس پرشکوه برگزار می‌شود. سیدعبدالملک نیز در سخنرانی‌هایش از عراق و سوریه و سیدحسن نصرالله حمایت می‌کند، به سرحدات فلسطینی ابراز تعهد می‌کند و از دشمنی‌های آمریکا و اسرائیل و کشورهای عربی منطقه صحبت می‌کند. گویا باید منتظر اخبار یمن ماند تا ارتباطش با ظهور بیشتر روشن شود.

اولین تعرض

اولین حمله‌ی سعودی‌ها علیه انصارالله شکل می‌گیرد. سعودی‌ها حمله را زمینی آغاز می‌کنند و سواحل اطراف یمن را به محاصره در می‌آورند. اما سرانجام و بر اثر مقاومت حوثی‌ها، ناچار به عقب‎نشینی می‌‌شوند.


منبع:‌ همشهری پایداری، شماره‌  171،  اسفند 95 و فروردین 96

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان