خبرگزاری تسنیم: به نقل از روسیاالیوم، بشار جعفری رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در مذاکرات ژنو گفت: حملات تروریستی همیشه با هرگونه اقدام سیاسی برای حل بحران سوریه همزمان میشوند.
وی طی سخنانی در یک نشست خبری در ژنو تاکید کرد که ترکیه، قطر، عربستان، اسرائیل و فرانسه با گروههای تروریستی همکاری و از آنها حمایت میکنند.
جعفری گفت: جبهه النصره دائما نام خود را تغییر میدهد تا گروههای تروریستی دیگر بتوانند با آن همکاری کنند و از این طریق از قطعنامههای بینالمللی فرار کند.
وی اظهار داشت: جمع شدن گروههای تروریستی زیر پرچم النصره، نقض آشکار قطعنامه آتشبس در سوریه است.
رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در مذاکرات ژنو افزود: جیشالنصر که در حملات حماه مشارکت دارد، از سوی ترکیه حمایت میشود.
وی تاکید کرد که برخی از کشورهای عربی خلیج فارس با گروه تروریستی النصره همکاری میکنند.
جعفری گفت: ما مذاکرات اول خود در پنجمین دور مذاکرات ژنو را بر محور مبارزه با تروریسم متمرکز کردیم.
وی افزود: این دور از مذاکرات ژنو در سایه تشدید حملات تروریستی گروه تروریستی النصره و حمله به حومه حماه به سرکردگی این گروه تروریستی آغاز شده است.
رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در مذاکرات ژنو گفت که روسیه در سه بیانیه مطبوعاتی انفجارهای تروریستی در حمص و دمشق را محکوم کرد، اما آمریکا، انگلیس و فرانسه به این اقدام اعتراض کردند.
وی تاکید کرد که ساکنان دمشق چندین سال است که در معرض حملات خمپارهای و انفجارهای تروریستی قرار دارند اما با این وجود در منازلشان باقی مانده و به مقاومت خود ادامه میدهند.
جعفری گفت: ما چندین سؤال از استفان دیمیستورا نماینده ویژه سازمان ملل پرسیدیم تا مواضع وی در خصوص حوادث جاری در سوریه، مشخص شود.
وی افزود: همه کسانی که از تروریسم حمایت و به حمله به ساکنان دمشق و حماه تشویق میکنند، بر اساس قطعنامههای شورای امنیت، تروریست هستند.
جعفری تاکید کرد که هدف از همه حملات تروریستی در سوریه، به شکست کشاندن مذاکرات ژنو و آستانه است.
وی در ادامه اظهار داشت: هرگونه حضور نظامی بیگانه در کشور ما بدون موافقت دولت، غیرقانونی است و کسی نمیتواند بدون هماهنگی با ما، ادعای مبارزه با داعش داشته باشد.
رئیس هیئت نمایندگان دولت سوریه در مذاکرات ژنو گفت: شورای امنیت، جبهه النصره را تروریست میداند، در نتیجه هر کس و هر دولت که با این گروه همکاری کند، تروریست و حامی تروریسم به شمار میرود.
پنجمین دور مذاکرات حل بحران سوریه در حالی آغاز شده است که محافل دیپلماتیک میگویند امکان تحقق هرگونه نتیجه ولو در کمترین حد، صفر است.
چهارمین دور مذاکرات ژنو برای حل بحران سوریه سوم مارس گذشته (13 اسفند) به پایان رسید.