ماهان شبکه ایرانیان

دو کتاب از آثار محمد حیدری رونمایی شد

دو کتاب از تازه‌ترین آثار خوشنویسی استاد محمد حیدری در فرهنگسرای نیاوران تهران رونمایی شد

دو کتاب از آثار محمد حیدری رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر،  مراسم رونمایی از دو کتاب تازه از محمد حیدری از اساتید خوشنویسی با عنوان «شرح آرزومندی» و «از نیستان 2» در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

در  این مراسم  سید عباس سجادی، مدیر عامل بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران ضمن خوش آمدگویی به حاضران با اشاره به پیشینه هنر خوشنویسی در فرهنگ ایرانی گفت: با توجه به اینکه کلام و هنر ادبیات در ایران پیشینه ای طولانی دارد هنر کتابت و خوشنویسی نیز دارای سابقه و ارزش والایی در هنر ایرانی است. آنچه بعضی از شخصیتهای هنر خوشنویسی را نسبت به دیگران بارزتر می کند تجلی این هنر در منش و اخلاق هنرمندان است بی تردید استاد محمد حیدری یکی از با منش ترین و با اخلاق ترین هنرمندان حوزه خوشنویسی و خط شکسته است او مثل خط شکسته انسانی افتاده و دوست داشتنی است امیدواریم سلوک ایشان چون آثارشان سرمشق هنرمندان جوان این مرز و بوم باشد. بنیاد آفرینش های هنری نیاوران افتخار دارد چون گذشته خدمتگزار اهالی فرهنگ و هنر و ملت هنرمدار ایران باشد.

در ادامه مراسم حجت الله ایوبی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی سخنانی اظهار داشت: هنر خوشنویسی از جمله هنرهای متعالیست و هنرمندان این عرصه نیز همچون استاد حیدری، از منش و اخلاق والایی برخوردارند. ویژگی بارز این بزرگواران این است که همواره از اساتید خود با ادب و احترام یاد می‌کنند. من خوشحالم که جامعه امروز هم به مرحله‌ای رسیده که  قدر این هنرمندان را بیش از گذشته می‌داند و این مایه خوشبختی است چرا که جامعه‌ای که هنر را ارج بنهد رو به سوی پیشرفت خواهد بود.» وی سپس افزود: «از شما هنرمندان هم می‌خواهم کاری کنید تا امید و آرزوهای ایرانیان محقق شود و همواره ایران سربلند بماند. ما امروز در برهه‌ای حساس از تاریخ این سرزمین هستیم. امروز کشورهای منطقه قصد دارند انتقام تاریخی خود را از ما بگیرند. آنها که همواره حسرت تمدن ما را می‌خوردند امروزه با پول در نظر دارند کمبودهای خود را جبران کنند و به خیال خود به ایران ضربه بزنند. اما باید بدانند که امثال استاد شیرازی‌ها، امیرخانی‌ها با پول ساخته نمی‌شوند. ایران همیشه سربلند است چون افرادی همچون محمد حیدری دارد.

در ادامه برنامه مجری مراسم، از انتشار دو اثر جدید نیز از محمد حیدری خبر داد که یکی از آنها دربرگیرنده  112 رباعی به قلم استاد محمد حیدری است که به تذهیب استاد نباتی زیبنده شده است. اثر دیگری نیز  که در دست انتشار است مجموعه آثار محمد حیدری و فرشته حسینی خواهد بود.

در ادامه کلیپی از آثار خوشنویسی محمد حیدری برای حاضران پخش شد. سپس محمد سلمانی از شاعران نام آشنا و برجسته کشور دو غزل از آثار خود را برای حضار قرائت کرد که مورد توجه حاضرین در سالن قرار گرفت.

یدالله کابلی سخنران بعدی مراسم بود وی خطاب به حضار اظهار داشت: استاد حیدری هیچ عزت و آبرویی بالاتر نیست که مرد سیاست و فرهنگ و ادب همچون دکتر محمد ایوبی از مقام شما صحبت کند.» وی سپس افزود: «هیچ ثروتی بالاتر از این نیست که شاهد پاسداشت و نکوداشت یک هنرمند باشیم. من همواره بر این باورم که هیچ هنرمندی بدون آن که چنین دل‌های عاشقی را ببیند که به تحسین هنرش نشسته‌اند دست و دلش به هنر و کار هنری نمی‌رود. هنرمند خوشنویس نیز از این امر مستثنی نیست. وی با تشویق جان می‌گیرد و امروز اینجاییم که هنر مرد بزرگی همچون محمد حیدری را ارج بنهیم.

کابلی در ادامه افزود: استاد حیدری برای من همچون منشوری چند وجهی است که هر وجه او درخشش بی نظیری دارد. وی قابلیت شگرفی در شکسته نویسی داراست و به این خط و شیوه نگارش آن جلوه و جلالی تازه بخشیده است. محمد حیدری همواره به شکلی خستگی ناپذیر کوشیده تا پیوندی ناگسستنی بین خود و آنانی ایجاد کند که به هنر شکسته نویسی روی آورده‌اند. وی با تلاشی ستودنی شاگردان بسیاری را تربیت کرده که امروز خود اساتید این حوزه از خوشنویسی هستند. به یقین می‌توان گفت هر جا حرکت تازه و قابل توجهی در هنر شکسته نویسی رخ داده رد پایی از استاد محمد حیدری را می‌توان دید.

کابلی همچنین گفت: تلاش‌های تمامی اساتید خوشنویس از جمله استاد حیدری در نهایت به ثمر نشست و اقبال عمومی به این هنر امروزه افزایش یافته است و هنرمندان جوانی به این هنر روی آورده‌اند، این اقبال به شکلی است که در نمایشگاهی که اخیرا در برج میلاد برگزار شد تعداد آثار شایسته به حدی بود که در انتخاب آثار برای نمایش با مشکل رو به رو شدیم و در نهایت 141 اثر از 141 هنرمند را برای نمایش برگزیدیم. همه اینها مرهون تلاش‌های اساتیدی چون محمد حیدری است که امروز به پاسداشت او گرد هم آمده‌ایم و رونمایی از دو کتاب ارزشمند ایشان را نیز خواهیم داشت» وی سپس افزود: «در روزگاری که همه حتی هنرمندان به نوعی فرصت طلب شده‌اند، وجود محمد حیدری که همواره با جان و دل در راه اعتلای هنر این سرزمین کوشیده بسیار مغتنم و مایه مباهاتاست.

 کابلی در پایان سخنانش برای محمد حیدری آرزوی سلامتی و بهروزی کرد.

در ادامه مراسم محمد حیدری ضمن حضور در صحنه طی سخنانی خود را شایسته این همه لطف ندانست و گفت: من همواره خود را شاگرد مکتب خوشنویسی و شاگرد استاد کابلی می‌دانم.»

حیدری افزود: «از تمامی افرادی که به نحوی در برگزاری این نمایشگاه و نیز رونمایی از دو کتاب تلاش کرده‌اند قدردانی می‌کنم.

محمد حیدری در ادامه گفت: من همیشه شاگرد کوچک استاد یدالله کابلی بوده‌ام و به خود می‌بالم که توفیق درک محضر چنین استاد بزرگی را داشته‌ام.» وی سپس به ذکر روزمه ای کوتاه از فعالیت‌های خود پرداخت و  افزود: من در سال 1338 متولد شده‌ام، اما در واقع سال تولد همزمان با زاد روز استاد یدالله کابلی است و من هر چه دارم از این بزرگ مرد دارم. من از سال 1348 به هنر خوشنویسی رو آوردم و در سال 1358 شاگردی در محضر استاد کابلی را آغاز کرده‌ام که تا به امروز نیز ادامه دارد.

در پایان مراسم از دو کتاب «شرح آرزومندی» و «از نیستان 2» به تحریر محمد حیدری با حضور بزرگانی همچون یدالله کابلی، جواد بختیاری، علی شیرازی، سید عباس سجادی، محمد سلمانی، دکتر حجت الله ایوبی، دکتر اصغرنیا، فرشته حسینی، مهدی فلاح، حسین غلامی، محمدعلی سبزه کار، امیراحمد فلسفی، امید خاکباز و ... رو نمایی شد.

یادآوری می‌شود نمایشگاه آثار خوشنویسی استاد محمد حیدری نیز از 22 تا 29 تیرماه در گالری شماره 1 فرهنگسرای نیاوران برپاست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان