به گزارش ایسنا، بر اساس خبر رسیده، مراسم رونمایی چاپ دوم کتاب فیلمنامه «پوریای ولی» به قلم مسعود جعفری جوزانی فیلمنامهنویس و کارگردان سینما و تلویزیون و با پژوهشگری فتحالله جعفری جوزانی و دکتر عبدالکریم یونسی با همکاری نشر آناپنا و خانه کتاب، از ساعت 17 تا 19 روز سهشنبه 27 تیرماه جاری در ساختمان سرای اهل قلم برگزار میشود.
ساختمان سرای اهل قلم در تهران، خیابان انقلاب، خیایان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر، پلاک 2 واقع شده است.
کتاب فیلمنامه «پوریای ولی» سال گذشته توسط نشر آناپنا متعلق به آنا پناهی دختر زندهیاد حسین پناهی منتشر شد. این فیلمنامه که برای ساخت یک سریال در پنج فصل و ٥٢ قسمت ٥٠ دقیقهای نوشته شده است، چاپ نخستش در 680 صفحه با شمارگان 1500 نسخه راهی بازار شد.
بنا بر اعلام، فتحالله جعفری جوزانی و دکتر عبدالکریم یونسی، پژوهشگران این اثر، از بیش از ٣٠ کتاب از جمله جامع التواریخ خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی، تاریخ جوینی و تاریخ ایران کمبریج استفاده کردهاند.
داستان زندگی این پهلوان بزرگ، از سال 597 خورشیدی، آغاز میشود که کشور ایران مورد هجوم مغولان قرار گرفت. این مهاجمان وحشی نه اندیشه تازهای برای ساختن جهان برتری داشتند و نه حامل رسالتی بودند. استعداد آنان در کشتن و گسترش ترس بود و بس. پس آمدند و کندند و سوختند و کشتند و بردند ... و ماندند تا شیره جان آنچه را از کرامت انسانی باقی مانده بود بِمَکَند. به فرمان حاکمان مغول، در فاصله بین سالهای 648 تا 661 هجری قمری، صنعتکاران، پشت در پشت، برده شمرده میشدند و مجبور بودند ساز و برگ لشکریان مغول را تهیه کنند. رعایای روستایی نیز که قادر به پرداخت اخراجات و مالیات نبودند، خود و خانوادهشان به بردگی فروخته میشدند.
محمود خوارزمی پهلوان، شاعر، عارف قرن هشتم قمری، متخلص به «قتالی» و مشهور به «پوریای ولی» در چنین دورانی با ایجاد سازمان و تأسیس زورخانه موفق میشود پیکارجویان و آزادیخواهان را گردآورده و اقدام به آزادی ایرانزمین کند.
از شخصیتهای دیگر تاریخی که در «پوریای ولی» دیده شدهاند، میتوان به شیخ الرئیس سعدی، عبید زاکانی، خواجه نصیرالدین طوسی، خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی، پهلوان فیله همدانی و... اشاره کرد.