ماهان شبکه ایرانیان

ادعای رویترز: صادرات نفت ایران ممکن است به ۷۰۰ هزار بشکه برسد

رویترز طی گزارشی مدعی شد تحریم ها صادرات نفت ایران را به شدت کاهش خواهد داد و بدترین سناریوها حکایت از آن دارد که ممکن است صادرات نفت ایران به ۷۰۰ هزار بشکه در روز برسد.

ادعای رویترز: صادرات نفت ایران ممکن است به 700 هزار بشکه برسد

به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، صادرات نفت ایران به دلیل تحریم های جدید آمریکا احتمالا تا پایان امسال به میزان دو سوم کاهش خواهد یافت و در شرایطی که عرضه نفت سایر کشورها نیز با کاهش مواجه شده، بازار جهانی را با محدودیت های شدیدی مواجه خواهد ساخت.

واشنگتن ابتدا قصد داشت پس از خروج ترامپ از برجام، کل صادرات نفت ایران را قطع کند و از کلیه کشورها خواسته بود تا ماه نوامبر خرید نفت از ایران را به صفر برسانند. اما پس از آن آمریکا اندکی لحن خود را ملایم تر کرده و اعلام نموده که ممکن است به برخی ازم تحدانش که وابسته به واردات نفت از ایران هستند، معافیت هایی را در نظر بگیرد.

اما برخی تحلیلگران همچنان معتقدند، تحریم ها صادرات نفت ایران را به شدت کاهش خواهد داد. بدترین سناریوها حکایت از آن دارد که ممکن است صادرات نفت ایران به 700 هزار بشکه در روز برسد. موسسه اف جی ای معتقد است، صادرات نفت ایران به دلیل تحریم ها ممکن است به 700 هزار بشکه در روز کاهش یابد. این میزان نفت عمدتا به چین صادر خواهد شد و مقدار کمی هم سهم کشورهای هند، ترکیه و سایر مشتریانی خواهد بود که از معافیت های دولت آمریکا برخوردار شده اند.

به گفته اف جی ای، 100 هزار بشکه میعانات نیز ممکن است راه خود را به سمت چین، خریداران مشمول معافیت و احتمالا امارات و کره باز کند.

چین، بزرگترین مشترین نفت ایران که روزانه 650 هزار بشکه از تهران خرید می کند، ممکن است تحریم های آمریکا را نادیده بگیرد و به خرید نفت از ایران ادامه دهد. هند که در نیمه نخست امسال روزانه 550 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده، هنوز موضع رسمی خود را در مورد تحریم های ایران اعلام نکرده است. اما به پالایشگاه های دولتی این کشور گفته شده که با یافتن جایگزین های دیگر، خود را برای کاهش شدید یا توقف خرید نفت از ایران آماده کنند.

کره جنوبی و ژاپن، که در نیمه نخست امسال مجموعا حدود 370 هزار بشکه در روز از ایران نفت وارد کرده اند، گفته اند، اگر از تحریم ها معاف نشوند،خرید نفت از ایران را متوقف خواهند کرد.

اروپا در نیمه نخست امسال بیشترین سهم را از نفت صادراتی ایران به خود اختصاص داده و ایتالیا و ترکیه مهمترین خریداران اروپایی نفت ایران بوده اند. پس از آنکه بانک سوئیسی بی سی ی اعلام کرد، تامین مالی محموله های نفتی ایران را تا 30 ژوئن متوقف می کند، چند پالایشگاه اروپایی خرید نفت از ایران را متوقف کرده اند.

پالایشگاه های یونان و اسپانیا هم شروع به کاهش خرید نفت از ایران کرده اند. اما ترکیه به عنوان یک خریدار کلیدی گفته، روابط خود با ایران را قطع نخواهد کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان