ماهان شبکه ایرانیان

با قانون «تشکیل کشور یهود» مقابله و آن را ساقط خواهیم کرد

«فتحی ابوالعرادات» تاکید کرد که مضمون قانون قومیت یهود، از بین بردن حق فلسطینی‌ها در بازگشت به کشورشان و فراهم کردن زمینه ورود هر یهودی به سرزمین فلسطین برای اسکان در آن است.

خبرگزاری مهر: پارلمان رژیم صهیونیستی چندی قبل، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، حق تعیین سرنوشت از مسلمانان و مسیحیان ساکن سرزمین‌های اشغالی سلب و این حق را تنها در اختیار یهودیان قرار خواهد داد. این قانون در حالی تصویب شد که علی‌رغم محکومیت‌های بین‌المللی، رژیم متجاوز اسرائیل برای توسعه‌ی شهرک‌سازی‌های خود، روزانه مناطقی از خاک فلسطین را به‌منظور یهودی‌سازی فلسطین و قدس شریف مصادره می‌کند.

هم‌زمان با این طرح، آمریکا طرح غیررسمی خود را برای آغاز فرایند «عادی‌سازی روابط اشغالگران و فلسطینیان» تحت عنوان «معامله‌ی قرن» پیش می‌برد که هدف از آن تحکیم طرح یهودی‌سازی سرزمین‌های فلسطین است.

در همین رابطه خبرنگار مهر با «فتحی ابوالعرادات» دبیر کل جنبش فتح در لبنان گفتگو کرده است که شرح آن از نظر می‌گذرد.

*اخیرا پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) قانونی را مبنی بر تشکیل کشوری مختص یهودیان در سرزمین فلسطین تصویب کرده که به قانون «قومیت یهود» مشهور شده است، واکنش شما به این قانون چیست؟

این قانون برخلاف حقوق ملت فلسطین در سرزمین و وطن خودش است و بر همین اساس این تصمیم را همانند معامله قرن و تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس رد می‌کنیمما با این قانون مخالف هستیم و آن را رد می‌کنیم. درست همانگونه که اعضای فلسطینی در پارلمان اسرائیل (کنست) این قانون را پاره کردند، مردم و ملت فلسطین نیز این قوانین را پاره می‌کنند. ما نیز با این قانون مخالفیم. زیرا پیامد‌های خطرناکی برای وضعیت فلسطین و فلسطینی‌های مقیم اراضی 1948 در پی دارد. این قانون برخلاف حقوق ملت فلسطین در سرزمین و وطن خودش است و بر همین اساس این تصمیم را همانند معامله قرن و تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا به قدس رد می‌کنیم. با تمام این تصمیمات و قوانین مقابله خواهیم کرد و ساقط خواهند شد. محتوا و مضمون قانون قومیت یهود، از بین بردن حق فلسطینی‌ها در بازگشت به کشورشان و فراهم کردن زمینه ورود هر یهودی به سرزمین فلسطین برای اسکان و ماندن در فلسطین است. فلسطین برای فلسطینی هاست و به همین دلیل ضمن مخالفت با این تصمیمات و قوانین، با آن مقابله می‌کنیم. این تصمیمی خطرناک است و باید تمام تلاش‌ها برای مخالفت و مقابله با آن یکی گردد.

*برخی از رژیم‌های عربی برای اجرای طرح موسوم به «معامله قرن» به آمریکا و صهیونیست‌ها کمک می‌کنند؛ علت این امر و تحلیل شما از این اقدام چیست؟

هر کشوری که تصمیمی در این راستا اتحاذ کند، در حقیقت با ملت خود و همچنین ملت فلسطین مواجه می‌شود و باید با آن‌ها مقابله کند. فلسطین مسأله‌ای نیست که بتوان بر سر آن چانه زد و قدس یکی از ارکان هویت عربی و اسلامی ما است و بدون آن هویت هیچ یک از ما تکمیل نمی‌گردد؛ بنابراین همه ما در حکم کمین گاهی برای کسانی هستیم که با معامله قرن و اینگونه تصمیمات همراهی می‌کنند. مردم ما، ملتی بیدار و آگاه هستند و به همین دلیل ضمن ادامه دادن به مقاومت خود، تمام این پروژه‌ها اعم از کشور یهودی یا معامله قرن یا موضوع قدس را ساقط خواهد کرد. این‌ها خطوط قرمز ماست که به هیچ وجه هیچگونه عادی سازی یا اشاره یا تصریح را چه به صورت مخفی و چه به صورت آشکار در این رابطه نخواهیم پذیرفت. هر کسی که در راستای موافقت با این تصمیمات حرکت کند، ساقط و سرنگون خواهد شد؛ چه عرب باشد و چه عبری.

*اخیرا شاهد درگیری‌های نظامی میان رژیم اشغالگر قدس و گروه‌های مقاومت فلسطینی بوده ایم؛ آمادگی گروه‌های فلسطینی برای مقابله نظامی با صهیونیست‌ها در صورت تجاوز و جنگ جدید تا چه میزان است؟

اسرائیل خواهان صلح و حل مسأله نیست بلکه به دنبال تحمیل شروط خود بر ملت فلسطین و تحمیل سیاست اشغالگری است، اما مردم فلسطین در صفی واحد در برابر این اشغالگری مقاومت خواهد کردتمام گروه‌های فلسطینی امروز بر تقابل با معامله قرن توافق دارند و هیچ یکی از فلسطینی‌ها با آن موافق نیستند. این معامله و اینگونه راهکار‌ها مورد پذیرش نیست. بر همین اساس مقابله با آن اشکال مختلفی دارد. مقابله و مواجهه هرگز متوقف نخواهد شد؛ چه به صورت تنش نظامی باشد و یا مقاومت مردمی. همه ما بر مقاومت و مقابله مردمی به عنوان یک سیاست راهبردی برای فلسطین در مواجهه با اشغالگری توافق داریم. در مقابله با هرنوع تجاوز و حمله، مردم فلسطین در واکنش و پاسخ به آن متحد خواهند بود؛ بنابراین امروز فلسطینی هاچه در نوار غزه و چه در کرانه باختری و چه در اراضی 1948، فعالیت‌های مشترکی دارند.

مقاومت شامل انواع مختلفی است و بنابراین مردم فلسطین هرگز مهاجرت نخواهند کرد. زیرا تجربه مبارزاتی بسیاری کسب کرده اند و از روش‌ها و شیوه‌های مبارزاتی زیادی که در داخل کشور و در عرصه سیاسی و دیپلماتیک موثر است، برخوردار هستند و میان تمام این‌ها به عنوان اشکال مقاومت تجمیع کرده اند. مقاومت مردم فلسطین از سوی امت عربی و اسلامی و آزادگان جهان حمایت گسترده می‌شود. زیرا مسأله فلسطین مسأله حق و عادلانه است. تصمیمات اسرائیل مانند یهودی سازی قدس و یا شهرک سازی‌ها و یا تصویب قانون تشکیل کشور یهود نشانگر این است که اسرائیل خواهان صلح و حل مسأله نیست بلکه به دنبال تحمیل شروط خود بر ملت فلسطین و تحمیل سیاست اشغالگری است، اما مردم فلسطین در صفی واحد در برابر این اشغالگری مقاومت خواهد کرد. اسرائیلی‌ها نمی‌توانند مردم با ایمان و با اراده فلسطین را مقهور خود کنند و وحدت فلسطینی‌ها دیر یا زود ثمره خود را خواهد داد.

*راهپیمایی‌های بازگشت چه دستاوردی برای مردم فلسطین دارد و تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟

تمام شیوه‌های مبارزه، مشروع و قانونی است و راهپیمایی‌های بازگشت بخشی از مقاومت مردمی است که ملت فلسطین آن را انجام می‌دهند. به لطف حامیان معتقد به مسأله فلسطین و گزینه مبارزه در سرزمین فلسطین، این راهپیمایی‌ها ادامه خواهد یافت و بر همین اساس ایستادگی مردم امروز در فلسطین خودش مقاومت است. راهپیمایی‌های بازگشت و مقابله با شهرک سازی و هر نوع عادی سازی روابط با صهیونیست‌ها و تحریم کالا‌های اسرائیلی همگی مقاومت در راه رهایی از اشغالگری است.

*آینده روابط میان ایران و جنبش فتح را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا امکان بهبود یافتن آن وجود دارد؟

ما آرزوی روابط خوب و گسترده با برادرانمان در ایران را داریم. ایران کشوری اسلامی و بزرگ است و میان ما روابط مستمر با این کشور وجود دارد و گفتگو‌هایی در این زمینه در جریان است. ما به عنوان جنبش فتح برای تقویت این روابط و ایجاد افق‌های جدید برای آن تلاش می‌کنیم. طبیعتا ایران کشوری اسلامی و قدرتی است که می‌توان از آن در جهت حمایت از مردم فلسطین برای آزادسازی وطنشان استفاده کرد. در مسیر وحدت و تقویت بیشتر این روابط هستیم و می‌دانیم که ایران نخستین سفارت فلسطین را افتتاح کرد؛ همچنین امام خمینی (رحمه الله) بیان کردند که امروز ایران و فردا فلسطین. این سفارت همچنان پابرجاست و ما از طریق آن با ایران ارتباطات خوب داریم و چندین بار به ایران آمده ایم. برای قدس در جهت گسترش این روابط تلاش می‌کنیم.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان