افراد مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیرویید، عمدتا از داروهایی استفاده میکنند تا فعالیت غده تیروییدشان تنظیم و به حالت عادی درآید. افراد در آرزوی لاغری، اما از این شیوه برای فعالتر کردن غدهشان استفاده میکنند. یعنی داروهایی مصرف میکنند تا هورمونهای بیشتری ترشح شود، سوخت و ساز بدنشان بالا رود و در نهایت وزنشان کم شود.
به گزارش ، شهروند نوشت: همه میخواهند لاغر شوند و لاغر بمانند. آنهایی که از باشگاههای ورزشی فراریاند و تاب آوردن رژیمهای غذایی زمان بر، برایشان سخت است، راههای جایگزین غیرمنطقی فراوان دارند. از رژیمهای سفت و سخت که یکی دو ماهه، ٨- ٧ کیلو وزن کم میکنند و قرصهای لاغری و نسخههای عجیب و غریب گرفته تا استفاده از روشهای غیرمعمول برای کاهش وزن مثل مصرف داروهای درمانی برای بدنهایی که نیاز به درمان ندارند. داروی بیماران مبتلا به تیرویید، یکی از همان داروهایی است که چند وقتی است به عنوان یکی از روشهای کاهش وزن استفاده میشود. افراد مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیرویید، عمدتا از داروهایی استفاده میکنند تا فعالیت غده تیروییدشان تنظیم و به حالت عادی درآید. افراد در آرزوی لاغری، اما از این شیوه برای فعالتر کردن غدهشان استفاده میکنند. یعنی داروهایی مصرف میکنند تا هورمونهای بیشتری ترشح شود، سوخت و ساز بدنشان بالا رود و در نهایت وزنشان کم شود. گفته میشود بسیاری از ستارهها و چهرههای معروف هنری، برای کاهش سریع وزن، از این روش استفاده میکنند. بررسیها نشان میدهد در افرادی که دچار مشکل کمکاری تیرویید هستند، تجویز داروهای جایگزین، یعنی داروهایی که در بدن تبدیل به هورمونهای تیرویید میشوند، منجر میشود تا میزان فعالیت غده تیروییدشان طبیعی شود و غده به اندازهای که لازم است هورمون ترشح کند، در حالی که این اتفاق برای افرادی که نیاز به درمان میزان فعالیت غدهشان ندارند، میتواند خطرناک و همراه با عوارضی باشد.
تحقیقات نشان میدهد که هیچ دارویی برای لاغر شدن بیعارضه نیست و در این میان مصرف داروهای تیرویید برای لاغر کردن، یک ریسک بزرگ است. نخستین خطر استفاده از این دارو، ایجاد مشکلات استخوانی است و احتمال پوکی استخوان را در آنها افزایش میدهد. دومین عارضه احتمال بروز آریتمی قلبی است، یعنی این داروها میتوانند ضربان قلب را به هم زنند و این اتفاق منجر میشود تا احتمال ایجاد مشکلات قلبی – عروقی و سکته قلبی و مغزی بالا برود. مصرف این داروها با هدف لاغری همچنین احتمال بیقراری، لرزش دست، خلق و خوی متغیر، تعرق زیاد و به هم خوردن عادت ماهانه و بیرون روی را افزایش میدهند. با همه اینها به گفته یک متخصص در دانشگاه آسپل که روی تاثیرات فیزیولوژیک داروهای تیرویید تحقیق کرده، بعضی از مطالعات نشان میدهد که مصرف این داروها، نه تنها منجر به کاهش وزن نمیشود بلکه میتواند وزن را هم بالا ببرد. در کنار همه اینها، استفاده از داروی تیرویید برای کاهش وزن منجر به از کار افتادن غده تیرویید میشود و ممکن است افرادی که از این داروها با هدف لاغری استفاده میکنند، در ابتدا کاهش وزن داشته باشند، اما در نهایت فقط وزنشان کم میشود، اما لاغر نمیشوند.