ماهان شبکه ایرانیان

علت اصلی التهابات بازار ارز

یک اقتصاددان با بیان اینکه باید بتوانیم از کارت‌هایی که در فضای بین‌الملل در اختیار داریم خوب استفاده کنیم، گفت که از این طریق می‌توان احتمالا بدبینی‌ها به شرایط اقتصادی را کمتر کرد.

علت اصلی التهابات بازار ارز

سیدعزیز آرمن - عضو هیات علمی دانشگاه چمران اهواز - در گفت‌وگو با ایسنا، علت اصلی التهابات پیش آمده در بازار ارز را مشکلات ساختاری از پیش موجود ارزیابی و اظهار کرد: واقعیت این است که انباشتی از سیاست‌های اشتباه اقتصادی در کشور وجود دارد که باعث می‌شود هر از چند گاهی به دلیل بروز شوک‌هایی خود را نشان دهند.

وی با بیان اینکه دولت‌ها باید در طول زمان نرخ ارز را تعدیل می‌کردند، اضافه کرد: با این حال دولت‌ها به خاطر درآمد ارزی که دارند، از تعدیل نرخ ارز جلوگیری می‌کنند که این عدم تعدیل‌ها انباشت شده و مانند شرایط فعلی که آمریکا از برجام خارج شده است، به حالت یک شوک اقتصادی خود را نشان می‌دهد.

او با بیان اینکه در شرایط حاضر بدبینی مردم نسبت به شرایط اقتصادی بیشتر شده است، افزود: تجربیات مردم از اتفاقات گذشته همانند شوک‌های ارزی اواخر سال 1391 باعث شده است که آن‌ها در شرایط فعلی پیش‌بینی بهتری از آینده سرمایه خود داشته باشند. در چنین شرایطی است که حتی بانک‌ها، بسیاری از نقدینگی‌های خود را وارد بازار ارز کرده‌اند که البته می‌تواند به دامن زدن به بحران بینجامد.

وی با اشاره به راهکارهای پیش رو برای حل شرایط فعلی بازارهای سرمایه‌ای اظهار کرد: ما باید به یکسری از قوانین برای تنش‌زدایی‌ها مراجعه کنیم. همچنین در روابط بین‌المللی باید بتوانیم بازی کردن با کارت‌های که در اختیار داریم را شروع کنیم و از این طریق بتوانیم بدبینی‌ها را کاهش دهیم. همچنین ایجاد یک بازار نفتی که بتواند نقدینگی‌های در گردش داخلی را جذب کند، می‌تواند در کنترل شرایط فعلی سرمایه‌های سرگردان موثر واقع شود.

وی در ادامه با بیان اینکه برای ادامه وضعیت فعلی نمی‌توان مرزی را تعیین کرد، اظهار کرد: برای مثال کشوری مانند ونزوئلا، تورم یک میلیون درصدی را تجربه می‌کند. هرچند مردم آن کشور ظاهرا زنده هستند و زندگی می‌کنند اما واقعا زندگی وحشتناکی دارند؛ با این حال ما در کشورمان توان اقتصادی و هوش بالاتری نسبت به ونزوئلا داریم که این می‌تواند از ادامه بحران جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، التهابات بازار ارز باعث اثرگذاری بر سایر بخش‌های دیگر اقتصاد و گران شدن اقلام مختلف در چند هفته گذشته شده است. التهابات ارزی از هفته دوم فروردین‌ماه آغاز شد و هنوز هم ادامه دارد؛ موضوعی که به گمان بسیاری از کارشناسان تنها به خاطر خروج آمریکا از برجام نیست بلکه ناشی از وجود حجم عظیم نقدینگی‌ها در جامعه است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان