به گزارش ایسنا، یونیپک که واحد بازرگانی سینوپک است، برای خرید جدید نفت آمریکا حداقل تا اکتبر اقدام نمیکند. با این حال هنوز مشخص نیست تعلیق واردات نفت آمریکا تا چه مدت ادامه خواهد یافت.
یونیپک اوایل سال میلادی جاری برای خرید حداکثر 300 هزار بشکه در روز نفت آمریکا تا پایان سال 2018 برنامهریزی کرده بود که حجم خرید نفت آمریکا را نسبت به سال گذشته سه برابر میکرد.
در بحبوحه تداوم جنگ تجاری میان پکن و واشنگتن و تهدید دولت چین برای وضع تعرفه 25 درصدی روی واردات انرژی آمریکا در صورت وضع تعرفه آمریکا روی کالاهای چینی بیشتر، خرید نفت شرکتهای چینی از آمریکا کاهش یافته است. صادرات انرژی آمریکا به چین در صورتی که پکن به تهدید خود برای اعمال تعرفه روی واردات نفت و محصولات نفتی آمریکایی عمل کند، متاثر خواهد شد.
چین در سالهای اخیر به یک بازار صادراتی مهم برای صادرات انرژی روبه رشد آمریکا تبدیل شده است. در حقیقت چین دومین مشتری نفتی بزرگ آمریکا پس از کانادا است. به عنوان نمونه واردات نفت آمریکا به چین در ماه مه به 427 هزار بشکه در روز رسید که بیش از هر کشور دیگری بود و از میزان واردات 289 هزار بشکه در روز به کانادا فراتر رفت.
تعرفه وارداتی احتمالی چین که تقریبا 18 دلار در هر بشکه به قیمت نفت آمریکا اضافه خواهد کرد، مانع از این شده که سایر شرکتهای چینی شامل پتروچاینا، ژنهوا اویل و پالایشگاههای مستقل، نفت از آمریکا وارد کنند.
طبق آمار تجاری گردآوری شده از سوی تامسون رویترز، واردات نفت آمریکا از سوی چین در فاصله ژانویه تا اوت امسال به 334 هزار و 880 بشکه در روز بالغ شد. تنها سه ابرنفتکش در حال حاضر به مقصد چین در حرکت هستند و حامل مجموعا 197 هزار و 515 بشکه در روز نفت آمریکا هستند که در سپتامبر خواهد رسید.