اقتصادآنلاین - سپیده قاسمی؛ روزهای پایانی خرداد ماه سالجاری بود که عراق تعرفه 50 درصدی را برای ورود مرغ ایرانی تعیین و با ابلاغ این تعرفه عملا صادرات مرغ از ایران به این کشور را متوقف کرد. این تعرفه درحالی برای کشور ما در نظر گرفته شده است که هم اکنون ترکها مرغ را با تعرفه 10 درصدی به این کشور صادر میکنند.
تعرفه 50 درصدی تنها مشکل صادرات مرغ ایران به عراق نیست و حمایت دولت ترکیه از مرغداران خود با اجرای سیاستهای قیمتی نیز دست بالا را به رقیب ایران در بازار صادراتی عراق داده است. دولت ترکیه در حمایت از تولیدکننده و تجار خود قیمت پایین تری را برای مرغ صادراتی نسبت به قیمت داخلی در نظر میگیرد، موضوعی که کارشناسان آن را از دیگر دلایل مهم جا ماندن ایران از بازار رقابت در عراق میدانند.
محمد یوسفی، رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران؛ در اینباره به اقتصادآنلاین گفت: کشور ترکیه با استفاد از دیپلماسی اقتصادی قدرتمند توانسته است صادرات محصولات کشاورزی خود را در منطقه توسعه و تداوم بخشد.
وی ادامه داد: یکی از نتایج دیپلماسی اقتصادی قدرتمند چانه زنی درباره تعیین تعرفههای وردی مناسب برای محصولات است که ترکیه به خوبی از پس آن برآمده است.
یوسفی همچنین حمایت این کشور از تولیدکنندگان و تجار محصولات کشاورزی را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: دولت ترکیه حمایت خود را با پرداخت مشوقهای صادراتی بر تولید اعمال میکند، ضمن اینکه در تعیین نرخ محصولات سیاستهای کارشناسی و دقیقی را به کار میگیرد.
به گفته وی؛ دولت ترکیه نرخ مرغ را در داخل کشور دو برابر نرخ صادراتی در نظر میگیرد تا در صورت نیاز، زیان صادرات از بازار داخل تامین شود.
یوسفی قیمت هر کیلو گرم مرغ در بازار داخلی کشور ترکیه را 2.7 دلار تا 3 دلار و نرخ برای صادرات آن را 1.4 تا 1.5 دلار عنوان کرد.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران مشکلات ارزی و تسویه ارز تجار با نرخ دلار 4200 تومانی را نیز از دیگر مشکلات کشور برای صادرات مرغ و سایر محصولات کشاورزی برشمرد.