به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، غلامرضا اصغری درباره تامین ارز برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی افزود: تامین به موقع دارو و غذا و دارو یکی از اولویتهای اصلی دولت است و تامین ارز مورد نیاز برای دارو به عنوان یک کالای حیاتی همواره مورد توجه دولت قرار دارد.
وی اضافه کرد: دو مورد از کالاهای اساسی که ارز دولتی دریافت میکنند مورد 24 و 25 آن دارو و تجهیزات پزشکی است و از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و 400 میلیون دلار ثبت سفارش برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی انجام شده است. از این مقدار حدود 670 میلیون دلار تخصیص ارز شده که 480 میلیون دلار آن نیز تأمین ارز شده است و برای طرف تجاری فرستاده اند و از این رقم حدود 360 میلیون دلار جنس از گمرک وارد بازار شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: البته نسبت به رقم 3.5 میلیارد دلاری که سهم ما برای واردات دارو تجهیزات پزشکی است با توجه به فرصت محدودی که تا آبان داریم، هنوز فاصله داریم، چون بعد از آبان امسال با تحریم های جدید آمریکا اگر بانک مرکزی تحریم شود، مراوده پولی مسدود می شود بنابراین باید در فرصت باقیمانده این میزان ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شود و کالاهای مورد نظر آن ثبت سفارش و وارد کشور شود.
اصغری ادامه داد: در حال حاضر مراودات پولی برای خرید و واردات دارو و تجهیزات پزشکی برقرار است. البته برخی طرفهای تجاری ایران از طرف آمریکا که تذکر و اخطار گرفته اند و مورد فشار قرار گرفته اند احتیاط میکنند، اما عمده واردات در حال انجام است.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: هدف ما این است که در فرصت باقیمانده تا آبان تمام ثبت سفارش ها را به تأمین ارز و تخصیص برسانیم و تعقیب کنیم که کالاها وارد شود و ذخیره سازی دارو و تجهیزات پزشکی صورت گیرد، تا ذخیره سازی 1.5 تا دوساله داشته باشیم که اگر بعدا در انتقال ارز مشکل پیش می آید، دچار مشکل نشویم.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه حتی بعد از تحریمهای آبان نیز میتوان با استفاده از روشهای واسطهای واردات را انجام داد، اظهارداشت: در این فرصت تا آبان هدف ما این است که تمام ثبت سفارشها را به تخصیص و تامین ارز برسانیم و ثبت سفارشهای بیشتر را برای ذخیره مواد اولیه و دارو دنبال کنیم.