به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، سیدعباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - شامگاه گذشته در نشست با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شهرستانهای زنجان، طارم، ایجرود و ماهنشان برگزار شد، گفت: اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه دارای خانواده بزرگی هستند و طبیعی است که در شرایط حاضر و چالشهای پیش رو قادر به پاسخگویی به بسیاری از خواستههای بحق این خانواده نباشیم.
وی ادامه داد: همواره در تلاش هستیم با وجود کمبودهای منابع مالی و حاکمیتی، گرهای از مشکلات این قشر باز کنیم و در جهت رفع مشکلات این قشر برآییم و با توجه به اینکه شاهد فعالیت اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در وجب به وجب این خاک هستیم، سعی داریم با این منابع کم، گامی در پیشبرد فرهنگ و هنر در فضای استانها برداریم و تنها متمرکز به استان تهران نباشیم.
صالحی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال برای انعقاد تفاهمنامه به هفت استان کشور سفر داشتهام تا گامی در جهت پربار اجرا شدن برنامه استانها برداشته باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: بودجه قرآنی در نظر گرفته در سال، همواره کمتر از آن چیزی است که اعلام میشود و این بودجه برای امسال 60 میلیارد تومان است که امیدواریم همین میزان محقق شود. همچنین برای هماهنگی بیشتر در زمینه برنامههای قرآنی، شورای توسعه قرآنی تشکیل خواهد شد که در این زمینه با سازمان اوقاف و تبلیغات اسلامی همکاری لازم را خواهیم داشت.
این مسئول افزود: در زمینه برگزاری جایزه دوسالانه شعر منزوی اقدامات لازم انجام خواهد گرفت و امید است که این برنامه به عنوان یک برنامه موثر برای اهالی شعر و هنر استان زنجان اجرایی شود. همچنین تلاش میشود تا در صورت امکان نمایشگاه مطبوعات نیز همزمان با نمایشگاه کتاب در استان زنجان برگزار شود.
وی خاطرنشان کرد: ضرورت برگزاری جشنواره موسیقی در استان مشاهده میشود و با توجه به اینکه در سالهای گذشته جشنواره برگزار میشده است و امسال در این زمینه مشکلاتی مشاهده میشود، تلاش میشود مساعدتهای لازم برای برگزاری این جشنواره اتخاذ شود.
صالحی تصریح کرد: از شروع به کارم در دولت تدبیر و امید، تلاشهای بسیاری در جهت سامان دادن به مشکلات بیمه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه داشتهام، به طوری که توانستهایم این رقم را از 19 هزار نفر به 32 هزار نفر در سالجاری افزایش دهیم ولی با توجه به مشکلات مالی و منابع محدود، این مشکل همچنان پا برجا است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه دو نگاه در وزارت کشور در حوزه رسانهها وجود دارد، خاطرنشان کرد: در یک بحث مطبوعات به عنوان حقوق شهروندی در نظر گرفته میشود و استدلال میشود که سختگیری موجب رانت در حوزه مطبوعات میشود و در نگاه دیگر با این نگرش روبهرو هستیم که با افزایش صدور مجوزها، فعالیت حرفهای اصحاب رسانه تحتالشعاع قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه کاغذ نیز کارگروههای متعددی در جهت برطرف کردن مشکل کاغد نشریات چاپی برگزار شده است که امید است راهحلی برای حل این مشکل اتخاذ شود، گفت: یکی دیگر از مشکلات پیش روی نشریات چاپی، توقف اشتراک نیمبهای نشریات است که امیدواریم با لایحه نظام صنفی، بخشی از این مشکلات برطرف شود.
صالحی با اشاره به افزایش 35 درصدی مخاطبان سینما، گفت: در چند ماه اخیر سینماهای کشور 125 میلیارد تومان فروش بلیت داشتهاند و باید با ابتکارات جدید، اتفاقاتی که در حوزه سینما افتاده است، در سایر بخشها نیز شاهد باشیم.
وی ادامه داد: نباید به هنر به دید هزینهمحور بودن نگاه شود و باید توجه داشت که جریان خلاق حوزه هنر، جریان قابل توجهی است، به طوری که برآوردهای انجام شده نشان میدهد تنها در حوزه موسیقی گردش مالی بالغ بر 350 میلیارد تومان بوده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: باید به سرمایهگذار نشان داده شود که حوزه هنر یکی از امنترین حوزهها برای سرمایهگذاری است و حوزه هنر حوزهای است که میتواند ثروت خلق کند.