متخصص تغذیه گفت: مصرف غذاهای آماده و فست فودها و تنقلاتی مثل چیپس از علتهای گرسنگیهای کاذب به شمار میرود.
به گزارش سید ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرگزاری فارس درخصوص تفاوت ÷1بین گرسنگی و اشتها توضیح داد: گرسنگی یک منشأ فیزیولوژیک دارد، یعنی بر اثر کاهش قندخون به وجود می آید و از نشانه هایش آن میتوان به ضعف و بی حالی و خستگی است.
وی افزود: اشتها منشأ روانی دارد و تمایل به خوردن غذایی خاص است؛ به طور مثال ممکن است فردی ناهارش را خورده باشد و هیچ احساس گرسنگی هم نداشته باشد ولی ناگهان دوستی وارد می شود و پیشنهاد خوردن دسر یا بستنی را میدهد و این فرد با وجود سیری، تمایل به مصرف آن دارد که این یک مساله کاملا روانی است نه یک نیاز فیزیولوژیکی.
مظهری تصریح کرد: می دانیم که پرخوری باعث چاقی میشود و چاقی هم دیابت، سرطان، سکته و... را در پی خواهد داشت؛ باید جلوی ورود کالری اضافه به بدن گرفته شود.
وی توضیح داد: با زیاد کردن وعدههای غذایی با حجم کنترل شده، فرصت گرسنگی شدید برای بدن ایجاد نمی شود. ضمن اینکه باید فواصل این وعدهها و میان وعدهها هم منظم باشد در ضمن بهتر است غذا را خوب جوید و با آرامش غذا خورد.
مظهری، مصرف غذاهای آماده و فست فودها و تنقلاتی مثل چیپس را از دیگر علتهای گرسنگیهای کاذب و مکرر دانست و گفت: وقتی فردی، یک بسته چیپس 50 یا 70 گرمی را میخورد چیزی حدود700 کیلوکالری یعنی معادل یک سوم یا نصف کالری موردنیاز روزانه یک مرد یا زن بالغ را گرفته ولی سیر نشده است.
مظهری تصریح کرد: مصرف شیر و لبنیات، نان و غلات، سبزی و صیفی و میوه، تخم مرغ و گوشت های قرمز و سفید به حد تعادل باید در رژیم غذایی این افراد باشد، البته بهتر است که میوه و سبزیجات را در وعده های مختلف غذایی زیادتر کنند چون این گروه کالری کمتری دارند.
این متخصص تغذیه گفت: وارد کردن میوه و سبزی به رژیم غذایی از احساس گرسنگی کم می کند و در عین حال به دلیل کم کالری بودن، به کاهش وزن هم کمک میکند.