شادی و رضایت در رابطه به مهارت ها و عادت هایی بستگی دارد که همیشه غریزی نیستند بلکه با آموزش هم می توان آن ها را کسب کرد. البته برای یادگیری آن ها به کمی صبر و تلاش نیاز دارید. بدونیم شما را با این مهارت ها آشنا می کند.
درک و همدردی
همدردی یعنی بتوانیم خودمان را در جایگاه دیگران قرار دهیم تا بتوانیم از آن ها حمایت کنیم، آرامشان کنیم و با هم خوشحال یا ناراحت شویم. بعد از چند سال زندگی با همسرتان ممکن است فکر کنید که همدیگر را خیلی خوب می شناسید و این یکی از موانع برای درک و همدردی در رابطه است. خودتان را در جایگاه او قرار دهید چشم ها را ببندید و شخصیت او و موقعیتی که هم اکنون در آن است را در نظر بگیرید. تصور کنید او اکنون چه احساسی دارد. برای چند لحظه نظر خودتان را فراموش کنید و سعی کنید احساس او را درک کنید. با این کار درک و همدردی شما بیشتر می شود و رابطه شاد و سالم برقرار خواهید کرد.
درک عاطفی
این کافی نیست که فقط زمانی که همسرتان گرفتار مشکل شده است خودتان را جای او بگذارید و درکش کنید بلکه هنگام بحث و درگیری هم باید توانایی چنین کاری را داشته باشید. کمتر کسی می تواند در بحثی که بالا گرفته است بگوید: تو حق داری و من درکت می کنم. چون تصور همه این است که گفتن این جمله وضعیت را بدتر می کند اما اینگونه نیست بلکه این جملات تاثیرات معجزه آسایی دارند. وقتی همسرتان بفهمد که احساسش را درک می کنید و می پذیرید آرام می شود و تمام احساسات منفی را فراموش می کند.
توجه و احترام
همه ما اهمیت احترام و توجه های کوچک را دست کم می گیریم. بحث و ناراحتی در همه رابطه ها پیش می آید. در این مواقع کارهای کوچکی مثل یک شاخه گل، یک بسته شکلات، یک نهار خوشمزه و یک آغوش شدت ناراحتی را کم می کند. درست است که این کارها مشکل را حل نمی کند اما اگر درگیری زیاد شدید نیست تاثیر آن ها را دست کم نگیرید.
دوستی
بعضی از زن و شوهرها به قدری به هم عادت می کنند که با یکدیگر مثل هم اتاقی رفتار می کنند. هر کدام به سبک خود زندگی می کنند و در تصمیم گیری ها به نظر دیگری کوچک ترین اهمیتی نمی دهند. این روند زندگی به بحث و درگیری منجر می شود و برای جلوگیری از درگیری باید در تصمیم گیری ها نظر همسرتان را نیز در نظر بگیرید. زیرا این تصمیمات روی زندگی هر دوی شما تاثیر خواهد داشت.
حدس و گمان
دنبال یک معنی نهفته در جمله ای که به صراحت گفته شده است نباشید. زیرا با این کار در ذهن خود جنگ و غوغا به پا می کنید. در هیچ شرایطی سعی نکنید چیزی را حدس بزنید به جای این کار از همسرتان سوالی که در ذهنتان پیش آمده است را بپرسید.
تشکر
در هر فرصتی که پیش می آید به همسرتان بگویید که چقدر از او ممنون هستید. شاید باور نکنید اما این جملات سحرآمیز هستند. همسرتان می فهمد که چقدر آدم مفیدی است و شما به این مسئله کاملا واقف هستید. جمله سپساگزارم را فقط برای کارهای بزرگ به کار نبرید.
تعیین وظیفه
هر رابطه ای به مرزها، محدودیت ها و مسئولیت ها نیاز دارد و نباید در رابطه برای هم تعیین وظیفه کنید.(به عنوان مثال اگر همسرتان ظرف ها را شست به او نگویید که این بار نوبت تو بود). برای این که هر دو از رابطه لذت ببرید باید روی آن کار کنید، گفتگو کنید، حل کردن مشکلات را یاد بگیرید و با هم توافق کنید. برای همسرتان تعیین تکلیف نکنید تا او هم در مقابل با شما همین رفتار را داشته باشد.
شادی
خیلی از مردم همسرشان را مسئول شادی و رضایت خود از زندگی می دانند. اگر قبل از ازدواج آدم شادی نبودید ازدواج به طور موقت شما را شاد می کند و بعد از مدت کوتاهی دوباره همان احساسات منفی بازمی گردد. همسرتان را مسئول شادی خود ندانید. سازنده شادی زندگی خودتان خودتان هستید.