ماهان شبکه ایرانیان

هفته فرهنگی ایران و اوکراین به پایان رسید

آیین اختتامیه روزهای گفت‌وگوی فرهنگی ایران و اوکراین با حضور سفیر اوکراین در ایران و اهالی فرهنگ و مطبوعات در گالری فرشته برگزار شد.

هفته فرهنگی ایران و اوکراین به پایان رسید

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه هفته فرهنگی ایران و اوکراین با حضور سرگی بوردیلیاک سفیر اوکراین در تهران، دیگر از اعضای سفارت این کشور در ایران و چهره های فرهنگی ـ مطبوعاتی کشور در گالری فرشته برگزار شد.

این رویداد فرهنگی که با همکاری انتشارات آرادمان و سفارت اوکراین انجام شد، با رونمایی از دو کتاب «لندن 1939» اثر فارسی – اوکراینی علیرضا بهرامی و ترجمه «خانواده کایداش» اثر ایوان نچویی لوه‌تسکی، هر دو با ترجمه کاترین کریکونیوک آغاز؛ و با گشایش نمایشگاه عکس‌های علیرضا بهرامی با عنوان «کی‌یف؛ شهر انقلاب و زندگی» به‌همراه بداهه‌نوازی سه‌تار حمید اسماعیل‌زاده ادامه پیدا کرد.

آخرین برنامه این هفته فرهنگی هم مراسم اختتامیه بود که در ابتدای آن، سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بیان سخنانی پرداخت.

سپس علیرضا بهرامی با بیان اینکه این رویداد فرهنگی با هدف ارتباط هر چه بیشتر و نزدیک‌تر کردن ملت این دو کشور تدارک دیده شده، آیین اختتامیه را فرصتِ مغتنمی دانست تا با حضور سفیر این کشور، گفتگویی مستقیم میان مخاطبان ایرانی و سفیر کشور اوکراین صورت گیرد، و گفت: تبادل فرهنگی میان این دو کشور در چارچوب این رویداد از ششم شهریور ماه با رونمایی دو کتاب در شهر کتاب فرشته آغاز شد.

وی افزود: در دومین روز از این هفته، نمایشگاه عکسی در همین گالری گشایش پیدا کرد با عنوان «کی‌یف؛ شهر انقلاب و زندگی» که در واقع رویدادهای انقلاب سال 2014 این کشور را در مجموعه عکس‌هایی از شهر کی‌یف به نمایش گذاشته بود. امروز نیز در روز سومین به عنوان پایان‌بخش این هفته فرهنگی، میزگرد «دیپلماسی فرهنگی» با حضور سفیر محترم کشور اوکراین در تهران پی گرفته خواهد شد. هدف از این نشست، گفتگوی چهره به چهره و صمیمانه با سرگیی بوردیلیاک؛ سفیر این کشور در ایران است. ایشان سال‌ها در حوزه شرق آسیا و کشور چین فعالیت دیپلماتیک داشته و از دو و نیم سال پیش سفیر فوق‌العاده و نماینده کشور اوکراین در جمهوری اسلامی ایران شده است.

سخنران بعدی مراسم، سرگیی بوردیلیاک از پرسش و پاسخ مستقیم با مخاطبان ایرانی حاضر در مراسم استقبال کرد.

هوشنگ بیرانوند مدیرمسئول روزنامه صدای ملت در اولین سوال گفت: امروزه رسانه‌های جمعی به مثابه پل‌های ارتباطی، نقش مهمی در تبادلات فرهنگی میان کشورها ایفا می‌کنند. شما چه تمهیداتی در این زمینه و در راستای گشترش روابط فرهنگی میان ایران و اوکراین در نظر گرفته‌اید؟ بوردیلیاک نیز گفت: درباره این موضوع ما دو محور را مد نظر داریم؛ یکی محور رسمی و ارتباطات رسمی است و دیگری ارتباطات خصوصی. در مورد محور دوم به طور مثال اگر یک خبرنگار علاقه‌مند به موضع خاصی است، ما زمینه‌های کمک را برای او فراهم می‌کنیم. محور سومی هم که در این زمینه وجود دارد، مربوط به درهای مشترکی است که میان دو کشور باز می‌شود.

سفیر اوکراین درباره ریشه‌های تمدنی مشترک میان ایران و اوکراین گفت: چندی پیش صحبتی داشتم با یکی از رئیس جمهورهای پیشین اوکراین که علاقه بسیاری به تاریخ و تمدن کشورهای ایران و اوکراین دارد. به اعتقاد او آریایی‌ها در گذشته‌های دور از مرز پرتغال تا مرز پاکستان زندگی می‌کردند. به دلیل همین علاقه، او سالی چند بار از ایران بازدید و به استان‌های مختلف سفر می‌کند. آخرین بار در گرمای 48 درجه به خوزستان سفر و از آثار باستانی این استان بازدید کرد. من به شخصه بازرگانانی را می‌شناسم که علاقه زیادی به موضوعات باستان شناسی و ریشه‌های مشترک تمدنی میان این دو کشور دارند. امید دارم که به‌زودی دانشکده علوم آریایی به‌عنوان بنیادی غیر دولتی در اوکراین تاسیس شود، چرا که باید نشان داده شود که تمامی کشورهای جهان، با هم و در کنار هم هستند و ایران و فرهنگ ایرانی جزئی جدایی‌ناپذیر از عنصر واحد فرهنگ جهانی است. به اعتقاد من این نکته در میان تمام جنگ‌های رسانه‌ای، روانی و اطلاعاتی که امروز در جهان شاهدش هستیم، بسیار حایز اهمیت است. امروز پل‌های ارتباطی میان کشورها بسیار گشترده شده است. البته من به شخصه دوست دارم به‌جای واژه پل، از واژه بوستان استفاده کنم. بوستانی که میان کشورهای مختلف جهان وجود دارد که گل‌های فرهنگ و هنر در آن رشد می‌یابند و بالنده می‌شوند.

پرسش دیگر از مسئولان اوکراینی درباره تعداد گردشگران ایرانی و اوکراینی بود که آیا از تعداد گردشگران ایرانی به اوکراین و بالعکس آگاهی وجود دارد و آیا برنامه‌ای در این زمینه ترتیب داده شده است یا خیر؟

کنسول اوکراین در این زمینه گفت: پیش از این هر سال فقط 800 نفر و امسال 500 نفر به ایران سفر کرده‌اند اما تعداد ایرانیان گردشگر در اوکراین بیشتر از این بوده است. سه سال پیش تقریبا دو هزار نفر مسافر ایرانی در اوکراین داشتیم. سفارت اوکراین تمام تلاش خود را برای ایجاد روابط بیشتر میان این دو کشور و صدور ویزاهای توریستی می‌کند. به همین خاطر در سال گذشته حدود 6000 نفر گردشگر ایرانی به اوکراین سفر کردند. البته این تعداد به دلیل افزایش نرخ دلار کمتر شده است اما ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا شرایط صدور روادید و سفر ایرانیان به اوکراین هر چه سهل‌تر و آسان‌تر شود.

بازدید سفیر اوکراین از نمایشگاه عکس‌های علیرضا بهرامی با عنوان «کی‌یف؛ شهر انقلاب و زندگی» در گالری فرشته، پایان‌بخش مراسم پایانی روزهای گفت‌وگوی فرهنگی ایران و اوکراین بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی