سرویس فرهنگ و هنر مشرق - نخستین هماندیشی معاون صدا و روسای فدراسیونهای ورزشی کشور به منظور بررسی و تبادل نظر درباره نقش رادیو در توسعه ورزش کشور برگزار شد.نخستین هماندیشی معاون صدا و روسای فدراسیونهای ورزشی کشور به منظور بررسی و تبادل نظر درباره نقش رادیو در توسعه ورزش کشور، صبح امروز شنبه 17 شهریور، در سالن همایشهای ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
حمید رضا شاه آبادی معاون صدای جمهوری اسلامی ایران؛ ضمن قدردانی از حضور روسای فدراسیون ورزشی گفت: من فکر می کنم این جلسه شروعی است که نگاه و افق خوبی را برای ما روشن می کند و دروه جدید و خوبی برای رادیو ورزش با حضور آقای میرحسینی آغاز شده است. ظرفیت رادیو ورزش برای شما که ورزشی هستید نسبت به من خیلی بیشتر است و ما فقط آمدیم نواقص و کیفیت و کمیت آن را بررسی کنیم، همه ما اینجا جمع شدیم که آنچه در توسعه ورزش نقش دارد را ارزیابی کنیم.
شاه آبادی با بیان اینکه ما در عرصه ورزش نسبت به دیگر کشورها اصلا عقب نیستیم و امسال در قیاس با سالهای گذشته جایگاه بهتری را کسب کرده ایم،تصریح کرد : رادیو رسانه زندگی است و اگر به ظرفیت رادیو نگاه کنیم، می بینیم که در بحث ورزش همگانی خیلی بیشتر و بهتر میتوان با مخاطبان ارتباط برقرار کرد. ما با آحاد مردم سر و کار داریم و هر جا حرف از مردم و تاثیرگذاری باشد، حرف رسانه هم به میان میآید.
شاه آبادی با تأکید بر اینکه رادیو مثل هر رسانه دیگری به دنبال مخاطب است تصریح کرد: رادیوی خاموش به کار نمیآید،اگر رادیو به بحث فوتبال می پردازد چون کششی وجود دارد و غرور ملی با فوتبال گره خورده است .شاه آبادی با بیان اینکه ما به دنبال مرجعیت و جایگاه واقعی رادیو هستیم تا اگر حرفی میزنیم تاثیرگذار باشیم،ادامه داد: این هدف زمانی رقم میخورد که بستری برای بازتاب حرفهای ما فراهم شود. متاسفانه حرف ورزشهای دیگر در رادیو کمتر شنیده میشود و ما برای گسترش آن به یاری فدراسیونها نیاز داریم.شما هرکدام درباره استفاده از کارشناسان خبره سخنانی را بیان کردید که این موضوع را در اولویت قرار میدهیم. اما مقصر بیان خبرهای زرد یا حواشی، گزارشگران نیستند؛ بلکه این اقتضای جامعه است که چنین موضوعی را میطلبد.
شاه آبادی در ادامه بیان کرد: رسانه عرصه رعایت اخلاق است. ان شاء الله در سالهای آینده بتوانیم با تربیت کارشناسان از هر یک از فدراسیون ها یک نماینده در رادیو داشته باشیم. فضای پرداخت به ورزش بانوان در سیما محدود است، اما در رادیو نگاه ویژه و گستردهتری را می توانیم نسبت به ورزش بانوان داشته باشیم. اگر شما می خواهید که رادیو به بحث ورزش های پر مدال بپردازد ،وزارت ورزش بایستی کار کلانی انجام داده و چشم انداز دقیقی ترسیم شود . زکات رادیو این است که فعالیت بیشتری در حوزه نابینایان داشته باشد که با فراهم کردن بستر مسابقات و فضای رقابتی می توانیم به این مباحث بپردازیم . ما شورای ورزش رادیو را با حضور همه مدیران شبکههای رادیویی تشکیل دادهایم که دبیر این شورا مدیر شبکه ورزش است. برنامهها در این شورا تعریف و بررسی میشود، از شما هم میخواهیم تا نقصهای هر برنامه رادیویی را با ما در میان بگذارید.
میر حسینی مدیر شبکه رادیویی ورزش در ابتدای مراسم بیان کرد: بیشترین مطالباتی که ما در رادیو ورزش رصد کردیم پوشش حداکثری رخدادهای ملی و ورزشی است که به لطف خدا و حمایت معاونت صدا کارنامه قابل قبولی را ارائه داده است و در آخرین رویداد ورزشی جاکارتا بالای 10 ساعت برنامه رادیویی داشتیم و توانستیم اکثر مسابقات را پوشش بدهیم.وی در ادامه با اشاره به بهره بردن از کارشناسان ورزشی گفت : تا امروز رادیو ورزش با حضور کارشناسان توانسته گام های موثری را در زمینه تحلیل ورزشی داشته باشد و در ادامه انشالله شاهد حضور متخصصین ارزشمندی در آینده خواهیم بود.مدیر شبکه رادیو ورزش با توجه به توسعه ورزش همگانی تاکید کرد: یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری نیز به ترویج ورزش همگانی است و ما سعی داریم از طریق سبک زندگی خانواده ها نگاه ویژه ای به نقش بانوان در ورزش داشته باشیم و در این چند هفته اخیر پوشش ورزش بانوان مختلفی را در نظر گرفته ایم، البته این برای همه ورزش ها امکان پذیر نیست، به همین دلیل با حمایت از معاونت صدا، 6 ساعت پخش اینترنتی مسابقات ورزشی را از طریق اپلیکشین رادیویی خواهیم داشت
میرحسینی در پایان ضمن تشکر از حضور همه فدراسیونهای ورزشی بیان کرد:نکته بعدی ترویج نشاط و شادابی و بحث همبستگی است که سعی داریم در قالب طرح جشنواره فرزند ایران آن را پیش ببریم. ما پیش از این در سیما برنامه ای به نام «قهرمان قهرمانان»داشتیم اما امسال در دستور کار در برنامه ای جداگانه قهرمانان هر رشته ورزشی را از نگاه مردم معرفی می کنیم.
سپس پولادگررئیس فدراسیون تکواندو با اشاره به سختیهای گزارشگری رادیو، درباره بیان صحیح اخبار و گزارشهای ورزشی گفت: باید در رشتههای مختلف ورزشی گزارشگران و تحلیلگران حرفهای به میدان بیایند و مطلع و آگاه به آن رشته ورزشی باشند؛ چراکه اطلاعات کافی آنها باعث جذب مخاطب بیشتر به برنامه های رادیویی میشود.
مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال، در ادامه مراسم ضمن تشکر از برگزاری این جلسه بین روسای فدراسیون ورزشی گفت: ما باید مردم را امیدوار کنیم و نشاط را در جامعه گسترش بدهیم و بارها در جلساتی که رهبر انقلاب با ورزشی ها داشته اند به کرات گفته اند. اما چند مسئله می تواند این نشاط را از جامعه دور کند، که یکی از آنها حذف شایعه پراکنی در جامعه به ویژه رادیو است، که مثلا آن را می توان در بحث بازی ها در عربستان و قطر دانست، همچنین برخی اوقات دعواهایی بین تیم های فوتبال است که این خشونت کلامی به سکوها کشیده می شود.
وی در ادامه بیان کرد: ما زیرساخت های خودمان را داریم و اصلا قابل قیاس با کشورهای عربی و دیگر نقاط دنیا نیست و به تدریج باید به ایده آل های اصلی برسیم.
تاج با اشاره به بازی دو تیم پرسپولیس و استقلال تاکید کرد: در مباحث فوتبال باید کمتر به حواشی و شایعات آن پرداخته شود، باید به دیگر ورزش ها و رشته های ورزشی نیز پرداخته شود. ما حدود 40 برنامه درباره فوتبال داریم که باید مقداری آن را تعدیل کرد تا سایه اش به دیگر رشته های ورزشی نیفتد.
رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره به تیتر روزنامه ها، و خواندن آن در برنامه رادیویی گفت: ما بارها تیترخوانی روزنامه ها را در برنامه های رادیویی داریم که گاهی خوب نیست، چراکه همیشه رسانه ها هرچی که خودشان به خواهند را تیتر می کنند و وقتی چاپ می شود فقط چند نفری آن را می خوانند ولی وقتی شما آن را بیان می کنید، میلیون ها نفر آن را خوانده اند و این وجه خوبی ندارد.
ضیایی رئیس فدراسیون والیبال با توجه به فراگیر بودن رسانه رادیو اظهار کرد: به سادگی بعضا برخی اوقات چنان تحلیل های سبکی از برخی از رویداد ها می شود که اطلاع رسانی آن اصلا صحیح نیست. اما درواقع نقش رسانه بسیار ارزنده و مفید است که باید به آن توجه داشته باشیم. ما اگر می گوییم خانواده ورزش یا خانواده والیبال باید به معنی واقعی خانواده با آن رفتار کنیم و عادلانه نقد نکنیم.
علینژاد رئیس فدراسیون وشوو با ابراز قدردانی از گروه اعزامی رادیو ورزش به مسابقات آسیایی جاکارتا، گفت: واقعا جای دارد که از گروه اعزامی گزارشگران مسابقات جاکارتا تشکر و قدردانی شود، این گروه سه نفر بودند اما درحد یک لشگر کار کردند. به واقع برگزاری مسابقات جاکارتا و رفتار برگزار کنندگان در حد بازیکنان و گزارشگران ایرانی به ویژه رسانه ملی نبود و بداخلاقی های بدی شکل گرفت.
وی در ادامه با اشاره به ترویج ورزش همگانی و نشاط در جامعه تاکید کرد: ورزش یک مبحث مبتلابه است که در بین رده بندی دیگر حوزه های اقتصادی و اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد، ما نباید در برپایی مسابقات صرفا نتیجه گرا باشیم و در این زمانی که دشمن منتظر اندوه جامعه ماست، باید از پرداخت به شایعات و حواشی بپردازیم و به نشاط مردم برسیم.
علینژاد خطاب به مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال؛ یادآور شد: زمانی که اکسیژن بیش از حد به فردی برسد باعث از بین رفتن و تخریب میشود، درباره فوتبال هم همین است، اگر بیش از حد بخواهیم به فوتبال بپردازیم باعث از بین رفتن و تخریب جامعه فوتبال می شود، چه خوب است که این رسیدگی به تعادل برسد و این اکسیژن به همه رشته های ورزشی برسد.
خسرو قنبری رئیس فدراسیون دوچرخه سواری؛ گفت: در بعضی از برنامه ها مشاهده میشود که کارشناسان در کنار عوامل برنامه ساز می آیند و با تعاملی که دارند ، در مقابل ما می ایستند. خواهشمان این است که کارشناسان را با تاملی بیشتر انتخاب کنید. دوچرخه سواری رشته ضعیفی است که بعضا افرادی که کارشناس مسابقات ما در رادیو هستند، کسانیاند که به هر دلیلی از فدراسیون دوچرخه کنار گذاشته شدهاند.
وی در ادامه بیان کرد: تناقض فرهنگی در برخی از استان ها باعث شده که دوچرخه سواری در بخش بانوان را با محدویت خاصی پیگیری کنیم که رادیو می تواند به یاری ما بیاید.
صمیمی رئیس فدراسیون ورزش جانبازان و معلولان، با اشاره به نقش رسانه ملی به ویژه رادیو در انعکاس خبری و اطلاع رسانی ورزش و نشاط در جامعه گفت: اولین نیاز جامعه جانبازان و معلولان امید است که باید به آنها تزریق شود. شما در رادیو با امیدافزایی کمک شایانی به ما میتوانید بکنید. در رادیو باید به دنبال ارتقای سطح رشتههای ورزشی باشیم و همه حرفها نباید تعریف از فعالیتهای ما باشد.
وی در ادامه بیان کرد: در رادیو باید به دنبال ارتقای سطح رشته های ورزشی باشیم و همه حرف ها نباید تعریف از فعالیت های ماباشد.
مظلومی رئیس فدراسیون روشندلان با بیان گلهای به روسای فدراسیون گفت: متاسفانه کسی بچه های ما را نمی بینید و تا این اندازه که دیگر رشته ها دیده می شوند به ما توجهای نمی شود. شعار ما این است که ما شما را نمی بینیم اما فانوسی در دست داریم و شما را ببینید.کیهانی رئیس فدراسیون دو و میدانی در ادامه مراسم افزود: امروز جای دارد از تلاش های رادیو ورزش تشکر و قدردانی کنیم، همچنین باید از گروه اعزامی مسابقات جاکارتا نیز تشکر کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فوتبال سرفصل ورزش های امروز است، گفت: فوتبال امروز درد همه رسانه است نه رادیو ورزش و رادیو تهران، همه ما مسابقه فوتبال را دوست داریم و همه جای دنیا فوتبال ورزش پرمخاطب است، اما در همه جای دنیا فوتبال کار خودش را می کند و تاثیر گذاری خودش را دارد و در کنار آن بقیه رشته های ورزشی به کار خود می پردازند.ما اگر در بهترین حالت ممکن می توانیم از رشته های کشتی و رزمی و دومیدانی و وزنه برداری بیشترین مدال ها را بگیریم اما اساسا رسانه ملی ما فوتبال محور است و متاسفانه برنامه های رادیویی و تلویزیونی اکثرا فرد محور است.
بابویی رئیس فدراسیون دانش آموزی، در ادامه مراسم گفت: فدراسیون مدارس با 15 میلیون نفر دانش آموزا همراه است که شاید بزرگترین نهادی است که نیروهای متخصص ورزشی و تربیت بدنی در این حوزه فعالیت می کنند. رادیو ورزش نیز از تخصصی ترین شبکه های رادیویی است که باید مخاطبان حوزه های دیگر را نیز شناسایی و آنها را جذب کند.وی در ادامه با اشاره به اهداف ورزش و تربیت بدنی گفت: باید یکی از اهداف ورزشی خود را در بحث استعدادیابی ورزشی دانش آموزان بگذاریم و آن را در حوزه های تربیتی همراه کنیم و مهارت های اجتماعی را در جامعه آپارتمان نشینی به دانش آموزان یاد بدهیم و همراه باشیم.
شعبانی بهار رئیس فدراسیون تیروکمان ادامه داد: باید در نظر داشت که مردم نسبت به گذشته به ورزش خیلی خوشبین تر هستند که منشا آن رسانه ملی است و ما می بینیم که گاهی یک اطلاع رسانی در ورزش از رسانه ملی تبدیل به یک اتفاق ملی می شود و بعضا کام مردم را تلخ می کند و بازتابش در رشته های ورزشی ملموس است. احساس می کنم صدا و سیما همچنان مرجعیت خودش را حفظ کرده است و نقش بسزای و تاثیر گذاری دارد. من خواهشم این است که نگاه خبرنگاران، گزارشگران و برنامه ها باید امید افزایی باشد.ما همراه صدا و سیما به ویژه صدا هستیم و اگر منتقدی حرف از ما بزند و عادلانه باشد از آن حمایت می کنم، اما نه اینکه اگر خبری نداریم از رسانهای دیگر خبر برداریم و بدون هیچ تحلیلی آن را منعکس کنیم.
ده خدایی رئیس فدراسیون چوگان؛ افزود: حداقل انتظار ما این است که در رسانه ملی وقت کوتاهی به ما داده شود چرا که ما در ورزش، میراث فرهنگی و ... حرف بسیار برای گفتن داریم اما چون وقت کم است به صورت مکتوب خدمت آقای شاه آبادی ارائه می کنیم. شایسته رئیس فدراسیون تنیس؛ گفت: کاملا مغرضانه با ورزش تنیس برخورد می کنند، (کنایه و گله به رادیو تهران) اما خواهشم این است که ادبیات خود را در پرسوپاسخ تغییر دهید. و با لفظی مودبانه از او سوال کنید. برخورد بهتری داشته باشید.بیرانود رئیس فدراسیون وزنه برداری؛ گفت: خواهشمندم که اخلاقیات را در ورزش سرلوحه قرار بدهیم و منش پهلوانی را در نظر بگیریم. ورزش صرفا نتیجه و مدال نیست و آن اخلاق مداری است که باقی میماند.
در این مراسم حمیدرضا شاهآبادی معاون صدا ، میر حسینی مدیر شبکه رادیویی ورزش و روسای فدراسیون های مختلف ورزشی آقایان پولادگررئیس فدراسیون تکواندو ، مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال، ضیایی رئیس فدراسیون والیبال، علینژاد رئیس فدراسیون وشوو، خسرو قنبری رئیس فدراسیون دوچرخه سواری، صمیمی رئیس فدراسیون ورزش جانبازان و معلولان، مظلومی رئیس فدراسیون روشندلان، کیهانی رئیس فدراسیون دومیدانی، بابویی رئیس فدراسیون دانش آموزی، شعبانی بهار رئیس فدراسیون تیروکمان، ده خدایی رئیس فدراسیون چوگان،
شایسته رئیس فدراسیون تنیس، بیرانود رئیس فدراسیون وزنه برداری،رحیمی فدراسیون هندبال ،مسعود سلیمانی اسکواش ، بنی صفر روشن دلان ،شادینا رزمی ،غلامرضا امینی فدراسیون قایق رانی ،اعبدی فتخاری اسکی ،رضا لایق دبیر کشتی ،اسماعیلی کارگری ، بای سلامی مدیر روابط عمومی دانش آموزی ،خانم میهین فرهادی زاد بیماران خاص ،مهرداد علیقار داشی پینگ پنگ ،رسولی تیر اندازی ،ملک محمدی دبیر تیر اندازی ،شایسته تنیس ، محسن آشوری دبیر کاراته ،خلیلی سوار کاری ،بهروز منتقمی گلف ،دکتر نوروزی پزشکی ورزشی ،پهلوان زاده شطرنج ،جوهری پهلوانی ،زور خانه ای ،حامد فاتحی مدیر روابط عمومی معاونت صدا و ابراهیم کبابیان مشاور اجرایی و مدیر دفتر معاونت صدا حضور داشتند.