به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، شرکتکنندگان در این حرکت اعتراضی شعارنوشتههایی را در دست داشتند که بر روی آن جنایتهای صورت گرفته توسط ارتش نیجریه را محکوم کرده و خواستار آزادی شیخ زکزاکی شده است.
آنها همچنین تصاویر شعارنوشتههای خود را از طریق نورافکن بر روی ساختمان سفارت نیجریه به نمایش گذاشتند که موردتوجه افراد رهگذر قرارگرفته بود.
در برخی از این تصاویر نوشته بود: ارتش نیجریه ظرف 48 ساعت صدها نفر را قتلعام کرد. یک هزار روز از قتلعام صورت گرفته در زاریا میگذرد اما عدالت اجرانشده است. شیخ زکزاکی نماد مبارزه با فساد و اجرای عدالت است.
شیخ زکزاکی متولد سال 1953 میلادی در «زاریا» واقع در استان «کادونا» نیجریه و رهبر شیعیان این کشور است که منشأ خدمات بزرگی برای این کشور بوده است.
وی مؤسساتی برای کمک به ایتام و زنان بیوه و نیازمندان و یک موسسه خیریه تأسیس کرده است که هدف آن کمک به نیازمندان و تلاش برای آزادی زندانیان است و اقدام به کارهای عامالمنفعه مانند حفر چاه و لولهکشی آب و ... میکند.
او بارها توسط مقامهای دولتی نیجریه بازداشت و زندانیشده است اما خشونتبارترین برخورد با او در 13 دسامبر 2015 میلادی یعنی حدود سه سال پیش بود که از آن زمان وی بهصورت پیوست در بازداشت به سر میبرد و تلاشها برای آزادی او همچنان بینتیجه مانده است.
در روز 22 آذر 1394 (13 دسامبر 2015) براثر حمله ارتش نیجریه به حسینیه بقیةالله ، بیش از350 نفر از شیعیان این کشور کشته و صدها تن دیگر زخمی شدند و ارتش نیجریه، شیخ زکزاکی و همسرش را بازداشت کرد.
در این حمله ،شیخ زکزاکی مورد اصابت گلوله قرار گرفت و زخمی شد که براثر آنیک چشم وی نابینا شد و مشکلات جسمی دیگری برای او به وجود آمد. همچنین منزل مسکونی او و چند مرکز مذهبی نیجریه تخریب و چندین عضو ارشد جنبش اسلامی نیجریه ازجمله شیخ «محمد توری»، «مصطفی سعید» (به ترتیب معاون و پزشک شیخ زکزاکی) «ابراهیم عثمان» و «جمی گلیما » شهید شدند.
پزشک شیخ زکزاکی گفته است وضعیت جسمانی او در حال بدتر شدن است.
سازمان عفو بینالملل ارتش نیجریه را به کشتار 350 تن از شیعیان این کشور، دفن آنها در گورهای جمعی و از بین بردن مدارک مربوط به این جنایت متهم کرد.
«نصیبه» دختر شیخ زکزاکی گفت، گفته میشود 450 نفر در این حمله کشته شدند و 300جسد به بیمارستان منتقل شد اما شمار کشتهها احتمالاً بیش از یک هزار نفر بود.
کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس بهعنوان برگزارکننده اصلی این تجمع اعتراضی اعلام کرد که حرکتهای اعتراضی مشابهی قرار است در سایر کشورهای جهان ازجمله در آمریکا، سوئیس، بلژیک، ترکیه، پاکستان و اندونزی برگزار شود.
مسعود شجره رئیس این نهاد اسلامی اظهار داشت: پرونده شیخ زکزاکی یکی از بارزترین نمونههای آشکار نقض حقوق بشر به شمار میرود. حمله صورت گرفته علیه او، خانواده و جنبش اسلامی نیجریه گواهی بر عمق فساد در حکومت «محمد بوهاری» رئیس جمهوری این کشور است.
وی ضمن تأکید بر آزادی فوری «شیخ زکزاکی» خواستار توجه جدی دولت به حقوق ازدسترفته شیعیان نیجریه بهویژه اعضاء جنبش اسلامی این کشور شد.