ماهان شبکه ایرانیان

بازگشایی مرز اتیوپی و اریتره

رؤسای دولت اریتره و اتیوپی پس از صلح میان دو کشور، با حضور در نقطه مرزی بین یک گذرگاه را افتتاح کردند.

خبرگزاری فارس: «یمانی جبریسکل» وزیر اطلاع‌رسانی اریتره امروز در صفحه توئیتر خود از بازگشایی یک گذرگاه مرزی با اتیوپی پس از دهها سال اختلاف و کشمکش میان دو کشور خبر داد.

پس از دهها سال اختلاف و چندین سال درگیری، در تاریخ 18 تیر ماه گذشته، سرانجام دو کشور اتیوپی و اریتره پیمان «صلح و دوستی» امضاء کردند و امروز «ابی احمد علی» نخست‌وزیر اتیوپی و «ایسایاس آفورکی» رئیس‌جمهور اریتره گذرگاه مرزی را نیز افتتاح کردند.

پنج‌شنبه هفته گذشته نیز اتیوپی سفارتخانه‌ خود را در پایتخت اریتره افتتاح کرد.

«ابی احمد علی» نخست‌وزیر اتیوپی پس از به قدرت رسیدن اعلام کرده بود که اتیوپی قصد دارد اراضی مرزی مورد اختلاف با اریتره را به این کشور واگذار کند. نخست‌وزیر اتیوپی در تاریخ 17 تیر برای دیدار تاریخی با مقامات اریتره وارد پایتخت این کشور شد تا سران این دو کشور همسایه پس از بیست سال با یکدیگر دیدار کنند.

منازعه بین اریتره و اتیوپی طولانی‌ترین منازعه در قاره آفریقاست و در سال 1952 قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص الحاق اریتره به اتیوپی صادر شد و پس از 10 سال اتیوپی به اریتره ملحق و به یکی از مناطق آن تبدیل شد.

در سال 1967 جنبش شورشی در اریتره شکل گرفت و درگیری‌های مسلحانه فراگیر برای استقلال اتیوپی آغاز شد. در سال 1991 «جبهه آزادی‌بخش ملت اریتره» بر «اسمره» پایتخت این کشور سیطره یافت و دو سال پس از آن مردم اریتره با اکثریت آراء با جدایی از اتیوپی موافقت کردند و این کشور به عضویت سازمان ملل درآمد.

دو کشور اواخر قرن گذشته شاهد درگیری‌های مرزی بودند که به جنگ فراگیر تبدیل شد و حدود هفتاد هزار نفر کشته شدند.

اتیوپی و اریتره در سال 2000 توافقنامه صلح در خصوص توقف اقدامات خصمانه و استقرار نیروهای حافظ صلح وابسته به سازمان ملل امضا کردند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان