امروز می خواهیم با هم به مکانی مرموز سفر کنیم، کوهی که داغدار است؛ شاید داغدار شاهزاده ای که زنده زنده سوازندنش و در آن دفن کردند. شاید هم داغدار هیولایی سه سر که نگهبانش بوده.
کسی نمی داند راز این شعله ها را، اما حتما رازی دارد.
شعله هایش می سوزد و می سوزاند. گرمای شعله هایش هزاران سال است که سرد نمی شود و هم چنان روشن است و جاودان.
تابش شعله هایش از فرسنگ ها همانند امیدی برای ناخدایان بوده و نشانه ای از رسیدن به خشکی، اما امروز گردشگران با گرمای آتش آن چایی با طعم کوهستان را می چشند.
با کارناوال همراه باشید تا از راز کوه های سوزان #ترکیه بیشتر بدانیم .
در ابتدای ورود به کوه باید مسافتی به اندازه یک کیلومتر را پیاده طی کنید، کم کم که به میانه های راه رسیدید گدازه های آتش زبانه می کشند و سر از کوه بیرون می آورند. این ها همان گدازه هایی هستند که از سینه ی داغدار کوه سرچشمه می گیرند.
چنین پدیده ای در جهان نادر و منحصر به فرد است و هر ساله افراد بسیاری برای دیدن این زبانه های آتشین راهی ترکیه می شوند.
شب ها این مکان دیدنی تر است، در میان ظلمت شب، این #کوهستان هم چنان بیدار است و شعله های آتشی که از آن نمایان می شود در کنار نور مهتاب شبی دیدنی را رقم خواهد زد .
کوه ” کایمرا” chimaera در آنتالیا
در قلب پارک ملی ” الیمپوس “Olympos گدازه هایی آتشین وجود دارد که از دیر باز به عنوان فانوسی آتشین برای ملوانان به حساب می آید .
در 80 کیلومتری جنوب #آنتالیا، نزدیک شهری به نام Çıralı که در جنوبی ترین نقطه ترکیه، واقع شده است، کوهی سنگی وجود دارد که از هزاران سال پیش در آتش می سوزد.
در یک سمت کوه منافذی وجود دارد که پر از گاز متان هستند و از آن ها آتش به بیرون زبانه می کشد.
این آتش ها در ترکیه “ینارتاس” Yanartaş نامیده می شوند. “ینارتاس” به ترکی به معنای سنگ شعله ور است و این گمان وجود دارد که در این کوه از 2500 سال پیش از این آتش ها وجود داشته اند. این سوراخ ها بزرگ ترین منافذ انتشار گاز متان در دنیا هستند.
در سال های گذشته که ابزار جهت یابی تنها نور ستارگان بوده است، ملوانان برای جهت یابی از این گدازه ها هم استفاده می کردند و دیدن آن ها نشانه نزدیک شدن به خشکی برای ملوانان بوده است .
اکنون این گدازه ها منطقه ای به اندازه 5,000 متر مربع را در بر می گیرد و شامل دو گاز متان و هیدروژن می شود که هر دو گازهای قابل اشتعال هستند.
درست در زیر این گدازه های آتش ویرانه های معبد یونانی “هفیستس”Hephaistos را می بینیم که متعلق به یکی از خدایان در ارتباط با آتش می باشد.
عکاسی و تفریح در کنار آتش های افسانه ای کوه کایمرا
هنگام بازدید از #کایمرا آن قدر شگفت زده خواهید شد که شاید تفریح کردن در این کوه را فراموش نمایید.
اما حتما در کنار منافذ متان در این کوه عکسی یادگاری بگیرید تا از سفرتان خاطره ای را ماندگار کنید. از آن جایی که در کایمرا آتش حاضر و آماده است، می توانید به راحتی چایی با طعمی کوهستان تهیه نمایید و نوش جان کنید.
البته به جز چای برخی دیگر هم در این کوه به کباب کردن خوراکی های مختلف علاقه مند هستند و از آتش این کوه نهایت استفاده را می برند.
اولین قدم های کاشف کوه
کسی که برای اولین بار از این کوه دیدن کرد فردی به نام “فرانسیس بیفوت” Francis Beaufort بود که در سال 1811 این کوه را شناسایی کرد .
بعد از آن هم اولین سفرنامه نویسی که نام این کوه را در نوشته هایش آورده است، T. A. B. Sprattمی باشد .
افسانه کوه کایمرا
“سیتی سیاس” Ctesias، یکی از قدیمی ترین نویسنده های نظریه “یوهیمیرایز” euhemerizing می باشد. این نظریه می گوید تمام شخصیت های اساطیری برگرفته از انسان های واقعی هستند که در گذشته می زیسته اند. این که برای #کوه کایمرا هم هیولایی را در نظر گرفته اند می تواند برگرفته از این نظریه باشد .
افسانه کوه کایمرا هم نقل قولی است از “پلنی” Pliny نویسنده ای که در کتاب دوم خود به نام “هیستوریکال نیچرالیز” Historia Naturalis از این افسانه یادکرده است.
کوه “کایمرا” Chimaera نام خود را از اسطوره “بلوروفن” Bellerophon دریافت کرده است. پادشاه، بلوروفن را می فرستد تا هیولای آتش را بکشد. هیولایی که بخشی از آن شیر و بخشی بز و قسمت هایی از آن مار می باشد . بعد از بازگشتی غرور آمیز به شهر، با دختر پادشاه ازدواج کرد و در نهایت هم وارث تاج و تخت پادشاه گردید.
طبق داستان های افسانه ای بلوروفن برای کشتن اژدها مواد مذاب در دهان آن می ریزد و هیمن ماده مذاب مانند آتشی از دهان اژدها بیرون می آید به همین دلیل هم حالا از آن موقع این آتش ها از دل کوه به بیرون زبانه می کشند.
زمین شناسی کوه های کایمرا
رشته کوه های کایمرا به موازات دریای مدیتراینه قرار گرفته است. این کوه به دو قسمت شرقی و غربی به نام های ارتا و بتی تقسیم می شود. در قسمت غربی بتی و در قسمت شرقی ارتا قرار دارد. Bati از منطقه باستانی Lycia شروع می شود و Orta هم در منطقه ای به نام Geyik قرار دارد.
گازی که از داخل این حفره ها به بیرون می ریزد yanartas نام دارد که از متان تشکیل شده است. متان سبک تر از هوا است و به عنوان ماده ای آلی تولید می شود؛ اما دانشمندان معتقدند متانی که در این فرایند تولید می شود نوعی خاص از متان است که از فرایند های طبیعی دیگر ناشی می شود.
تجزیه و تحلیل گازهای این منطقه نشان می دهد که علاوه بر متان مقدار زیادی اکسیژن، نیتروژن هم در این منطقه وجود دارد. این احتمال وجود دارد که این گازهای منبع آلی داشته باشند. جالب است بدانید این شعله ها در فصل زمستان قوی تر هستند و ویژگی این پدیده این است که با فشار گازهای زیرزمینی تغذیه می شود و تغییر در این فشارها باعث می شود که فشار گازها هم تغییر کند. این آتش برای ابد روشن خواهد ماند و نیاز به منبع انرژی بیرونی برای روشن ماندن ندارد.
کوه کایمرا ذخایر معدنی هم چون شامل نقره، مس، زغال سنگ قهوه ای، روی، آهن و آرسنیک هم دارد .
ویژگی های آتش این کوهستان شبیه به Centralia در ایالت متحده است، اما با این وجود هنوز بر روی آن در حال تحقیق هستند.
ترکیب گازهای کوه کایمرا
منافذ کوه به طور عمده از متان (87 درصد)، هیدروژن (7٫5 تا 11 درصد)، نیتروژن (2 تا 5 درصد)، آلکان نور (0٫5 درصد )، دی اکسید کربن (0٫01 تا 0٫07 درصد) و هلیم ساخته شده است .
متان معمولا در سنگ های “ینارتاس” Yanartaş و در دماهای بالا تولید می شود .
“روسینیم” Ruthenium هم نوعی عنصر است که در سنگ های آذرین و در صخره های آتشین یالاتان تولید می شود. این ماده به عنوان کاتالیزور عمل می کند و با تولید متان در دماهای پایین تر باعث می شود از این کوه آتش زبانه بکشد.
آتش های کوه کایمرا منشا آتشفشانی ندارند و گاز متان هم همان طور که می دانید هیچ ربطی به ماگماهای آتش فشانی نداشته است.
امکانات رفاهی موجود در منطقه
اگر قصد اقامت در کوه های کایمرا را داشتید، خانه هایی درختی در Kadirs وجود دارد که شما می توانید شب ها را در این خانه ها اقامت کنید.
هم چنین درا ین جا کمپی به نام ترکمن کمپ وجود دارد که می تواند مکان مناسبی برای استراحت باشد.
امکانات رفاهی مناسب به همراه دو وعده در طول روز و تخت خواب هم در این کمپ ها ارائه می شود که برای شما به اندازه 10 دلار هزینه خواهد داشت.
در ترکمن کمپ می توانید انواع نوشیدنی ها و تنقلات را دریافت کرده و هم چنین در محلی که برای ناهار خوری و شام خوری تعبیه شده است به صرف غذا بپردازید.
دسترسی و اطلاعات تکمیلی
اتوبوس های آنتالیا برای آمدن به این جا حدود 30 تا 60 دقیقه در راه هستند و حدود 90 دقیقه طول می کشد تا اتوبوس ها به این جا برسند. در داخل کوه امکاناتی وجود ندارد اما می توانید در پایین دره چای صرف نمایید.
آدرس:ترکیه،دهکده سیرالی، کوه های کایمرا
Address: Cirali, Turkey
سخن کارناوال
امروز با هم کوهی را دیدیم که از سال های دور تا به امروز گدازه های آتش از آن زبانه می کشید، کوه کایمرا یکی از جاذبه های گردشگری در ترکیه است.
اگر جاذبه خاصی از ترکیه مد نظر شما است با ما در میان بگذارید تا اطلاعات بیشتری از آن مکان را در اختیار شما قرار دهیم .