چگونه میتوان از بروز آلرژی فصلی در طول زندگی پیشگیری کرد؟ این 17 روش را بخوانید:
- غذاهای مناسب بخورید:
داشتن عادتهای نامناسب غذا خوردن میتواند مشکلات زیادی برای بدن به همراه داشته باشد. یکی از این مشکلات بروز اسم و حساسیتهای فصلی است.
مطالعات پزشکی نشان داده است که مواد شیمیایی قدرتمندی به نام آنتی اکسیدانها که در میوهها،سبزیجات، آجیل، دانهها، چای سبز و سایر مواد یافت میشود میتواند به بهبود التهاب کمک کند.
همانطور که میدانید این گزینه یکی از فاکتورهای ضروری برای کنترل حساسیت است. شما میتوانید غذاهایی که سرشار از امگا3 و آنتی اکسیدان هستند را نیز امتحان کنید.
- اضافه وزن خود را کاهش دهید:
اضافه وزن داشتن میتواند نفس کشیدن شما را سخت تر کند. این مشکل زمانی دردناک تر میشود که مبتلا به حساسیت باشید. به همین خاطر بهتر است وزن خود را کم کنید.
چربیهای اضافی دور شکم مانع میشود ریهها به درستی توسعه پیدا کنند و پرده دیافراگم به سمت پایین حرکت کند. به عبارت دیگر اگر اضافه وزن داشته باشید نمیتوانید تنفس خوب و عمیقی داشته باشید. کاهش وزن به دست اوردن اکسیژن مورد نیاز برای بدن را ساده تر میکند.
- استرس خود را کاهش دهید:
هر زمانی که در شرایط استرس زا قرار گرفتید، بدن شما هورمونهای مرتبط با استرس را ازاد خواهد کرد. در چنین شرایطی سیگنالهایی به بخشهای مختلف بدن فرستاده میشود تا خود را برای انجام اقدامات لازم آماده سازند.
اگر این شرایط هر روز برای شما اتفاق بیفتد، استرس میتواند اسیب جدی به بدن و سلامتی آن وارد کند. یکی از بخشهایی که دچار اسیب میشود سیستم ایمنی بدن است. سیستم ایمنی تضعیف شده واکنشهای آلرژیک را بیشتر میکند. به همین خاطر باید روشهایی را برای مقابله با استرس خود یاد بگیرید.
- داروهای مرتبط با حساسیت را به طور منظم مصرف کنید:
درمانهای جایگزین زمانی که با آنتی هیستامین به صورت منظم همراه شود میتواند نشانههای حساسیت را بهبود ببخشد. مصرف روزانه مولتی ویتامین ها و مکملهای معدنی که حاوی منیزیم، سلنیم، ویتامین C ، ویتامین E و همه ویتامین های B هستند، یک فنجان چای نعناع یا بابونه قبل از خواب میتواند موثر باشد.
- دستگاه تهویه هوا و فیلتر آن را تمیز کنید:
تعویض فیلتر چنین دستگاههایی بسیار مهم است. شما باید هر سه ماه یکبار فیلتر این دستگاهها را تعویض کنید و از فیلترهای جدید بهره مند شوید.
- دستگاه تهویه هوا را در منزل روشن کنید:
باز کردن پنجرهها و دربهای منزل بهترین روش برای ورود مواد حساسیت زا (آلرژن) و سایر مواد تحریک کننده به داخل منزل است. به همین خاطر باید از باز گذاشتن پنجره ها و دربهای منزل خودداری کنید. دستگاه مرطوب کننده را روشن کنید و سطح رطوبت را به زیر 50 درصد تنظیم نمایید.
- این تغییرات را در ورودی منزل خود ایجاد کنید:
حصیر یا فرش جلوی منزل معمولا از مواد طبیعی همچون طناب یا سایر الیاف ساخته شده اند و میتوانند بهترین مکان برای قارچ، کنه و سایر موجودات باشند. در عوض میتوانید از فرش ماشینی استفاده کنید که از مواد طبیعی ساخته نشده اند.
همچنین حشرات مرده ای که معمولا در لامپها قرار دارند را پاکسازی کنید. زمانی که این حشرات تجزیه میشوند منبع خوبی برای ایجاد مواد حساسیت زا خواهند بود. در نهایت قفسه ای را جلوی درب ورودی منزل قرار دهید.
از این قفسه برای نگه داشتن کفشهای خود استفاده کنید. خانواده و مهمانان را تشویق کنید کفشهای خود را در ورودی منزل در بیاورند. اینکار میتواند مقدار گرد و خاک و سایر مواد حساسیت زا را کاهش دهد.
- نقاط حساس منزل خود را شناسایی کنید:
شاید این موضوع کمی برایتان عجیب باشد اما داخل منزل میتواند بیشتر از فضای بیرون مواد حساسیت زا را در خود داشته باشد. مبلمان پوشیده شده با الیاف طبیعی و بالشها، فرشهای ساخته شده از نخهای طبیعی، پنجرههای مختلف، محیط های مرطوب و سایر موارد میتواند باعث ایجاد حساسیت گردد.
مطالعات انجام شده نشان میدهد که آلودگی هوای داخل میتواند ده برابر بیشتر از آلودگی هوای بیرون باشد و این آلودگی بسیار شدیدتر است. همه نقاط منزل را به خوبی شناسایی کنید و اگر لازم بود آن را تمیز و پاکسازی نمایید.
- اتاق خواب خود را تمیز کنید:
سعی کنید منزل خود را از شر گردو خاک موجود خلاص کنید. پشت رختخواب و روتختی را تمیز کنید و سعی کنید پنکه را نیز پاکسازی نمایید. همیشه از یک پارچه مرطوب استفاده کنید. اگر پارچهای خشک باشد میتواند گرد و خاک را به اطراف هدایت کند. رختخواب خود را تمیز کنید.
همه موارد همچون روتختی را بشویید. موارد و ایتمهایی که در اتاق خواب قرار دارد و نمیتوان آنها را شستشو داد باید با مواد مناسب پوشیده شوند.
- قفسهها و گنجههای خود را از مواد حساسیت زا پاک کنید:
لباس های خود را در کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید و کفشهای خود را در جعبه های مناسب بگذارید. شما میتوانید لباسهای خود را در فریزر بگذارید تا موجودات ریز موجود در آن را بکشید. همچنین دیوارها، گوشهها و سایر موارد را نیز پاکسازی کنید.
- قارچ و کپک را از حمام خود دور کنید:
پشت و زیر توالت را بررسی کنید تا اطمینان حاصل نمایید که هیچ قارچ و کپکی در آن رشد نمیکند. مطمئن شوید که توالت به درستی نصب شده است. سعی کنید پرده حمام را به طور مرتب شستشو دهید. رطوبتی که از دوش حمام به نقاط عمیق وارد میشود میتواند بهترین مکان برای رشد قارچ و سایر موارد باشد.
- اشپزخانه را تحت کنترل خود داشته باشید:
محتوای همه جعبههای در باز را در ظروف بسته قرار دهید. سعی کنید فریزر خود را همیشه تمیز نگه دارید و به طور مرتب آن را شستشو دهید. برای کمک به کاهش رشد باکتریها و قارچ ها از نمک استفاده کنید. زیر سینک ظرفشویی را همیشه بررسی کنید. اغلب این مکانها مرطوب هستند و بهترین مکان برای رشد قارچ و کپک محسوب میشوند.
- اتاق نشیمن را بررسی کنید:
اگر میتوانید از شر لوازم و اسباب اضافی خلاص شوید. آن را با سایر مواد مناسب جایگزین کنید. فرش خود را نیز جایگزین کنید. کفپوشهای سفت و محکم همچون وینیل یا چوب کمتر از سایر موارد، آلرژنها را در خود نگه میدارند.باید پردههای ساخته شده از الیاف طبیعی را جایگزین کنید.
- سری به زیر زمین بزنید:
هر بخشی از زیر زمین را مورد بررسی قرار دهید. وجود رطوبت در زیر زمین میتواند بهترین مکان برای رشد باکتریها و قارچها باشد. اگر چنین مواردی را پیدا کردید با سفید کننده یا سایر مواد شوینده آن را تمیز کنید.
همه آیتم های ذخیره شده در زیر زمین را تمیز کنید. موارد همچون جعبهها، روزنامهها و چوب ها باید بررسی شوند. رطوبت زیر زمین را با دستگاهی به نام رطوبت سنج اندازه گیری کنید. باید این روطبت زیر 50 درصد باشد.
- قبل از رفتن به رختخواب دوش بگیرید:
قبل از رفتن به رختخواب، دوش بگیرید. اینکار می تواند مواد حساسیت زا را از روی بدن و مویتان پاک کند.
- زمانی که بیرون از منزل هستید عینک یا عینک آفتابی بزنید:
پوشاندن چشم میتواند آنها را از شر مواد حساسیت زا و سایر تحریک کنندههایی که در این نواحی وجود دارد خلاص کند. همین امر باعث کاهش خارش، قرمزی و التهاب خواهد شد.
- زمانی که مواد حساسیت زای زیادی در بیرون وجود دارد فعالیتهای خارج از منزل را کاهش دهید:
مواد حساسیت زا اغلب درطول بعد از ظهر و ظهر به بیشترین مقدار خود میرسند. پس بهتر است در این زمان از روز به بیرون از منزل نروید.
منبع:مجله سلامت