به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، پژمان آزادی در آستانه دومین کنگره بین المللی گل و گیاهان زینتی ایران افزود: اکنون بین 30 تا 40 میلیون دلار صادرات انواع گل و گیاه داریم که یکی از دلایل کمی صادرات این محصولات شاید این است که تولید گل با وجود سودهی، اشتغالزایی و امکان صادرات بالا هنوز یک مساله استراتژیک تلقی نمی شود.
رئیس انجمن گل و گیاهان زینتی ایران خاطرنشان کرد: اکنون علاوه بر صادرات پایین، سرانه مصرف گل در کشور هم بسیار پایین است که علت عمده آن بالا بودن قیمت گل به دلیل وجود دلالان و واسطه ها است که بیشتر سود این بازار به جیب آنها می رود.
وی اظهار داشت: متاسفانه تنها مساله استراتژیک کشاورزی ما تامین غذا است در حالی که با توجه به بحران آبی موجود باید بخشی از ظرفیت ها را به حمایت از محصولات صادراتی مانند گل و گیاه اختصاص دهیم.
رئیس انجمن گل و گیاهان زینتی ایران گفت: گل و گیاه نقش موثری در تامین سلامت روانی فرد و جامعه دارد اما بالا بودن قیمت آنان ، سبب کاهش مصرف سرانه این محصولات در کشور شده است.
وی با اشاره به برگزاری دومین کنگره گل و گیاهان زینتی ایران در آبان ماه امسال در شهر محلات استان مرکزی، اضافه کرد: توسعه صادرات، اقتصاد و بازار گل و گیاهان زینتی از جمله موضوعات مورد بررسی در این کنگره با محوریت فعالان بخش خصوصی است.
آزادی افزود: موضوع نقش گیاهان بومی کم نهاده درفضای سبز با توجه به بحران کم آبی کشور از نکات محوری این کنگره است .
وی خاطرنشان کرد: همزمان با این کنگره جشنواره گل های داوودی با ارائه 800 نوع مختلف داوودی که نشان دهنده ظرفیت بالای به نژادی در جذب گردشگر است برگزار می شود که شرکت کنندگان ضمن حضور در جشنواره از گلخانه های تجاری موفق محلات نیز بازدید می کنند.
رئیس انجمن گل و گیاهان زینتی ایران گفت: همچنین در این کنگره تولیدکنندگان موفق تجارب خود را به حاضران ارائه می کنند.
رئیس انجمن گل وگیاهان زینتی ایران به سطح زیر گل و گیاه زینتی کشور اشاره کرد و افزود: سالانه از سطح یک هزارو 811 هکتار یک میلیارد وهشت میلیون گل شاخه بریده ، یک هزارو 195 هکتار سطح زیر کشت درخت و درختچه تزئینی تعداد 287 میلیون اصله درختچه و از سطح 470 هکتار گیاهان فصلی و نشایی تعداد 424 میلیون بوته گیاه تزئینی تولید می شود.
آزادی در خصوص وضعیت اشتغال و صادرات بخش گل و گیاهان زینتی ایران گفت: اکنون بیش از 10 هزار تولیدکننده گل و گیاه زینتی درسه هزارو500 هکتار فضای باز و2 هزارو200 هکتارفضای تحت شرایط کنترل شده ، فعالیت می کنند.
وی با اشاره به نقش منحصر به فرد گل در تامین آرامش و سلامت روانی مردم اشاره کرد و بیان داشت: توسعه فناوری های جدید و اصلاح سیستم بازاریابی و توزیع گل از اقداماتی است که می تواند در کاهش هزینه ها و دسترسی ارزان تر مردم به گل موثر باشد.
دومین کنگره بین المللی و سومین کنگره ملی دوسالانه گل و گیاهان زینتی ایران از اول تا سوم آبان ماه همزمان با جشنواره گل های داوودی در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی شهرستان محلات برگزار می شود.
توسعه سازه ها و اتوماسیون گلخانه ای، به نژادی و به باغی، ریزازدیادی و بیوتکنولوژی، تغذیه و کشت هیدروپونیک، فیزیولوژی پس از برداشت، توسعه و طراحی فضای سبز، توانمندی ها و چالش های صنعت گل، مدیریت بهینه مصرف آب و مدیریت آفات و بیماری ها از جمله محورهای کنگره امسال است.