عربستان سعودی اعلام کرده هر فردی که اقدام به نشر اکاذیب در فضای آنلاین کند با مجازات 5 سال زندان و جریمه های سنگین روبرو می شود. گفته میشود این هشدار آل سعود برای آن دسته از افرادی صادر شده که در مورد قتل مشکوک جمال خاشقجی روزنامه نگار واشنگتن پست به بحث و تبادل نظر با دیگران می پردازند.
نشریه سعودی گازت در مقاله خود به اصل ششم قانون عربستان سعودی در رابطه با جرائم سایبری اشاره دارد که نشر اکاذیب را برابر با «بر هم زدن نظم عمومی، نقض ارزش های مذهبی، اخلاق عمومی و حریم خصوصی» قرار داده است و جالب آنکه هیچگونه تفاوتی میان شهروندان عربستان سعودی و دیگر اتباع خارجی در نقض قوانین و مجازتشان وجود ندارد.
عربستان سعودی هم اکنون به خاطر مرگ مشکوک جمال خاشقجی شهروند آمریکایی (متولد شده در عربستان) که در تاریخ دوم اکتبر و بعد از مراجعه به کنسولگری عربستان سعودی در ترکیه ناپدید شد، در کانون یک جنجال بین المللی قرار گرفته. خاشقجی همواره از منتقدان سرسخت رژیم عربستان بوده و گفته می شود که بعد از کشته شدنش در کنسولگری عربستان توسط اره برقی قطعه قطعه شده و مخفیانه به عربستان انتقال داده شده. دولت عربستان اما همواره این اتهام را رد کرده و هرگونه ارتباط با قتل احتمالی وی را مردود دانسته است.
پیشتر نیز در خبرها خواندید که یکی از روزنامه های دولتی ترکیه مدعی شده به فایل صوتی از اپل واچ مقتول دست یافته که احتمالا میتواند پرده از راز قتل وی بردارد. گفته می شود مقامات اطلاعاتی ترکیه در داخل کنسولگری عربستان شنود کار گذاشته اند و تلاش دارند فایل صوتی به دست آمده از دستگاه های شنود خود را به اپل واچ خاشقجی نسبت بدهند.
اما مرگ این روزنامه نگار با حواشی بسیاری هم همراه بود از جمله آنکه باعث شد بسیاری از مدیران عالی رتبه صنعت تکنولوژی دنیا از جمله دارا خسرو شاهی مدیرعامل اوبر و ریچارد برنسون مدیرعامل ویرجین گالاکتیک از حضور در کنفرانس ابتکار سرمایه گذاری آینده ریاض تا روشن شدن تکلیف این پرونده انصراف دهند و حتی پروژه های سرمایه گذاری خود در خاک این کشور را لغو نمایند.