اگر سفری به سمت ارومیه یا رضاییه سابق داشتید در کنار دیدار از جاهای دیدنی ارومیه حتما از غذاهای محلی ارومیه میل بفرمایید و لذت ببرید . در این مطلب می خواهیم به چند مورد از غذاهای محلی ارومیه اشاره ای کنیم .
گوزلمه
یکی از غذاهایی که در ارومیه طبخ می شود و بسیار ساده و بسیار خوشمزه است، گوزلمه است. «گوزلمه» در زبان ترکی به معنی «منتظر نشو» است، یعنی مدت زمان زیادی برای آماده شدن این غذا نیاز نیست و خیلی زود آماده میشود. برای تهیهی این غذا تخممرغها را سرخ میکنیم، سپس ماست را در تابهای دیگر به همراه آب به مدت 5 دقیقه هم میزنیم. سپس در کاسهای تخممرغ و ماست را ریخته و به آن سیر اضافه کرده و در نهایت نوش جان میکنیم.
برای دیدن طرز تهیه گوزلمه اینجا را کلیک کنید .
سوپ بلغور (یارما شورباسی)
در منطقهی آذربایجان شوربا یکی از اصیلترین غذاها محسوب میشود و مردم آذربایجان غربی، به خصوص ارومیه هنوز هم این غذا را میپزند. این غذا از پیاز، سیب زمینی، لوبیا قرمز، بلغور، گوجهفرنگی، نخود و مرزه تهیه میشود و طعم بسیار خوشمزهای دارد.
برای دیدن طرز تهیه یارماشورباسی اینجا کلیک کنید.
ارومیه خورش
ارومیه خورش یکی از معروفترین و خوشمزهترین خوراکهای ارومیه و آذربایجان غربی است. امروزه هم تمامی کدبانوهای این استان، ارومیه خورش را در برنامهی غذایی خود جای میدهند. ارومیه خورش از گوشت، لوبیا چیتی، پیاز، بادمجان، گوجهفرنگی، غوره و ادویهجات تهیه میشود و طعم خاص خود را دارد.
برای دیدنی طرز تهیه ارومیه خورش اینجا را کلیک کنید .
شورجه ارومیه
شورجه یکی از خوشمزهترین خوراکهای ارومیه است که اهالی این شهر هم به عنوان پیشغذا و هم به عنوان غذای اصلی آن را سرو میکنند. این غذا را از ماست سفت، تخممرغ، پیاز داغ، گوشت و نشاستهی ذرت تهیه میشود. این غذا را میتوان هم با برنج و هم بدون برنج نوش جان کرد.
برای دیدن طرز تهیه شورجه ی ارومیه اینجا را کلیک کنید .
آش کلم (یرتخلی یا تورشولی آش)
در خطهی آذربایجان انواع آشها پخته میشود و طرفداران خیلی زیادی هم دارد. از آشهای معروف ارومیه میتوان به آش کلم اشاره کرد که به دو صورت پخته میشود: یکی با سماق و دیگری با آبغوره. در این آش از بلغور، برنج، پیاز، کلم برگ، رب گوجه فرنگی، نعناع خشک و طبق ذائقه سماق یا آبغوره استفاده میکنند.
برای دیدنی طرز تهیه آش کلم ارومیه اینجا را کلیک کنید .
آش دوغ
استان آذربایجان غربی هم جزو آن دسته از جاهایی است که آش دوغ از قدیم در آن طبخ میشد. اهالی ارومیه و دیگر شهرهای آذربایجان غربی برای طبخ این آش از نخود، تره، جعفری، شوید، برنج، دوغ و سیر استفاده میکنند. طعم این آش بسیار لذیذ است و توصیه میشود در سفر به این استان حتما از آن نوش جان کنید.
برای دیدن طرز تهیه آش دوغ ارومیه اینجا را کلیک کنید .
یتیمچه
یتیمچه در نقاط مختلف کشور طبخ میشود. در استان آذربایجان غربی برای تهیهی این غذا از بادمجان، گوجه فرنگی و پیاز استفاده میکنند.
باستیخ (لوزانک)
باستیخ یکی از دسرهای بسیار خوشمزه و سنتی ارومیه است که از نشاسته، شیرهی انگور، هل پودر شده، گلاب و مغز گردو تهیه میشود.
برای دیدن طرز تهیه باستیخ اینجا را کلیک کنید .
کوفته مرغ
اهالی این استان کوفتهی مرغ را با استفاده از گوشت فیلهی مرغ، لپه، ادویه، تخممرغ، سبزی (مرزه و تره)، گردو، پیازداغ و آرد طبخ میکنند که طعم بسیار خوشمزهای دارد.
گیزاتما
گیزاتما یکی از غذاهای سادهی ارومیه است که با بادمجان، کدو، سیب زمینی، سیر و گوجهفرنگی (برخی هویج هم اضافه میکنند) تهیه میشود. تمامی مواد غذا سرخ شده و در سسی با هم ترکیب میشوند.
برای دیدن طرز تهیه گیزاتما اینجا را کلیک کنید .
دلمه برگ مو
ترکها بهترین دلمههای برگ مو را درست میکنند. برای تهیهی برگ مو به برنج، لپه، گوشت، تره، انواع سبزی معطر، ادویهجات و ماست نیاز است.
برای دیدن طرز تهیه دلمه برگ مو آذربایجانی اینجا را کلیک کنید .