خبرگزاری تسنیم: طارق ذیاب پژوهشگر سیاسی مصری با اشاره به سفرهای علنی هیئت سران سیاسی و تیمها و مسئولان ورزشی رژیم اسرائیل به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در برهه اخیر گفت: زمینه سازی برای مرحله عادی سازی علنی و برقراری روابط رسمی با رژیم صهیونیستی ناگهانی نبوده است بلکه این امر بعد از روابط محرمانه مستقیم یا با واسطه در سالهای گذشته صورت گرفته است.
وی در گفت: وگو با سایت عربی 21 افزود: نمیتوان گامهای کنونی عادی سازی روابط را جدا از سیاست خارجی آمریکا دانست که در تلاش برای از بین بردن مسئله فلسطین تحت لوای طرح سازش موسوم به "معامله قرن" است.
این پژوهشگر پیش بینی کرد که عربستان در مسیر عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل گام بردارد تا از این طریق، از این رژیم بخواهد که به آمریکا برای باقی ماندن محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در قدرت بعد از بحران قتل خاشقجی فشار بیاورد، زیرا قتل او وضعیت سیاسی بن سلمان را در بوته آزمایش قرار داده است.
مهنا حمد المهنا پژوهشگر کویتی تاریخ منطقه نیز از "شتاب کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و برقراری روابط دائمی با آن" ابراز تعجب کرد و آن را "اقدامی احمقانه دانست که تنها کسانی آن را انجام میدهند که با امت و دین و آینده خود دشمنی دارند".
وی این سوال را مطرح کرد که "چه ضرورت شدیدی برای عادی سازی روابط با صهیونیستهای اشغالگر و غاصب اراضی عربی و اسلامی وجود دارد؛ یعنی کسانی که صدها هزار نفر از ملت فلسطین را از سرزمین آبا و اجدادی خود کوچاندند"؟
سعید بن ناصر الغامدی از شخصیتهای دانشگاهی عربستانی درباره علت تلاش حاکم عرب خلیج فارس برای عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل با وجود مخالفت ملتهای عرب گفت: آنچه باعث میشود که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در تلاش برای عادی سازی روابط با اسرائیل هستند، این است که آنها بدنبال حامی هستند که به ادامه بقای آنها کمک کنند، زیرا خودشان میدانند که ادامه بقای آنها موقت و محدود است چرا که نه تنها از ملتهای خود دست کشیده اند بلکه به آنها ظلم و ستم روا میدارند و در قبال دشمن مردم خود آشتی میکنند تا در تاج و تخت خودشان بمانند.
وی درباره حکام عرب حوزه خلیج فارس افزود: تئوری سیاسی آنها فرصت طلبی سیاسی است که ارزشی برای اصول و مبانی ثابت قائل نیست. ارزشها در قاموس آنها تنها کارکرد ابزاری برای تحکیم قدرتشان دارد.