خبرگزاری ایسنا: به نقل از اسپوتنیک، آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در ادعایی خصمانه و واهی اظهار کرد: تصمیم جسورانه رئیسجمهور ترامپ همان دگرگونی بنیادینی است که خاورمیانه منتظرش بوده است. در یک حرکت ساده، آمریکا ضربه اساسی به استحکامات ایران در سوریه، لبنان، غزه، عراق و یمن وارد کرده است. رئیسجمهور ترامپ، شما بار دیگر موفق شدهاید. متشکرم.
به گزارش ایسنا، ادعای دخالت ایران در حالی مطرح میشود که مقامات کشورمان همواره تاکید میکنند جمهوری اسلامی ایران هیچ دخالتی در امور داخلی دیگر کشورها ندارد و خواستار ایجاد راه حل مسالمت آمیز برای حل بحران سوریه است. حضور ایران در برخی کشورها مستشاری بوده و به درخواست دولت قانونی آن کشورها صورت گرفته است.
به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه مه همزمان با خروج از برجام گفت که تحریمها علیه ایران را بازمیگرداند. در روزهای اخیر نیز مقامات این کشور بارها تاکید کردهاند که بخش دوم این تحریمها در موعد مقرر، یعنی پنجم نوامبر اعمال خواهد شد.
واشنگتن همچنین با ارائه جزئیاتی جدید درباره این تحریمها اعلام کرده است که قصد دارد نام 700 نهاد و شخص ایرانی را در فهرست سیاه تحریمهای خود قرار دهد.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در واکنش به بازگشت تحریمهای آمریکا گفت که واشنگتن توان بیشتری برای فشار بر کشورها و بنگاههای اقتصادی جهانی ندارد و این اقدام نیز یک جنگ روانی با هدف ایجاد هراس و دلهره در مردم است.
رهبر معظم انقلاب نیز روز شنبه در جمع دانشآموزان و دانشجویان، هدف آمریکا از جنگ و تحریم اقتصادی در طول 40 سال گذشته را فلج کردن و عقب نگه داشتن کشورمان دانستند و تصریح کردند: در این جنگ اقتصادی آنچه اتفاق افتاده، بر خلاف خواست آمریکاست، زیرا حرکت به سمت خودکفایی و تولید در داخل، سرعت گرفته و امروز صدها گروه فعال از جوانان خوشفکرِ دانشگاهی مشغول فعالیتها و کارهای مهمی در کشور هستند.
ایشان سپس به شرایط آمریکا در جهان اشاره کردند و افزودند: در یک نگاه وسیع تر، قدرت و اقتدار و هیمنه آمریکا در دنیا، رو به افول و زوال است و آمریکای امروز به مراتب ضعیفتر از آمریکای چهار دهه قبل است.
از سوی دیگر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران شامگاه جمعه ساعاتی پس از اظهارات مقامهای آمریکایی درباره بازگشت تحریمها، با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین وزرای امورخارجه آلمان، سوئد و دانمارک تلفنی گفتگو کرد.
همچنین دیگر طرفهای برجام، شامل اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان و انگلیس نیز با صدور یک بیانیه مشترک از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران «عمیقا» ابراز تاسف و تاکید کردند که این کشورها و اتحادیه اروپا از شرکتهایی که تبادلات تجاری قانونی با ایران دارند حمایت میکنند.
در بخش دیگری از این بیانیه هدف اتحادیه اروپا حمایت از فعالان اقتصادی عنوان شده که تحت قوانین و مقررات اروپا و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد با ایران تجارت میکنند.
وزیران امورخارجه اروپایی همچنین بر تعهد خود برای همکاری و بهویژه حفظ راههای ارتباط مالی با ایران و تضمین ادامه صادرات نفت و گاز ایران تاکید کردند.