ماهان شبکه ایرانیان

رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس؛

ایراد کلی شورای نگهبان به CFT جدی‌تر از بقیه است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، حشمت الله فلاحت پیشه در تشریح روند رسیدگی به لایحه CFT در مجلس گفت، گفت: لایحه CFT با همه منازعاتی که صورت گرفت در نهایت در مجلس به تصویب رسید اما قبل از تصویب برای بررسی دقیق تر لایحه از وزرای وزارتخانه های مرتبط با CFT، بانک ها و سایر دستگاه های مخالف و موافق برای حضور در کمیسیون امنیت ملی دعوت شد تا به طرح دیدگاه های خود بپردازند.

وی ادامه داد: در نهایت روز رای گیری لایحه CFT در صحن علنی، از ساعت 6 تا 8 و نیم صبح جلسه ای غیرعلنی با حضور 250 نفر از نمایندگان، وزرای امور خارجه و اطلاعات، معاون حقوقی رئیس جمهور و نمایندگان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی و مخالفان لایحه داشتیم که در این جلسه زمان به نسبت مساوی بین موافقان و مخالفان تقسیم و دیدگاه ها مطرح و در نهایت لایحه در صحن علنی مصوب شد.

وی با بیان اینکه شورای نگهبان به لایحه cft ایراداتی وارد دانسته است، افزود:  شورای نگهبان 22 ایراد به همراه یک ایراد کلی را به مصوبه مجلس وارد کرده که به نظر می رسد ایراد کلی بسیار جدی تر از ایرادات 22 گانه است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تشریح ایرادات مطرح شده، گفت: علاوه بر چند مورد رفع ابهام، ایراداتی هم در حوزه تبادل اطلاعات وجود دارد، همچنین بخش هایی از لایحه که در آنها شروطی ذکر شده مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته است.

فلاحت پیشه افزود: اما موضوع بسیار مهم جمله آخری است که بعد از 22 ایراد مطرح شده با این عنوان که "با توجه به ایراداتی که وجود دارد این کنوانسیون خلاف منافع ملی ارزیابی می شود و لذا خلاف موازین شرعی تشخیص داده می شود"، این جمله جمله ای کلی بوده و به نظر ما به معنای رد cft از طرف شورای نگهبان است.

وی ادامه داد: اما از آنجا که سخنگوی شورای نگهبان در مصاحبه ای مطبوعاتی اعلام کرده که شورای نگهبان حاضر به همکاری با مجلس برای رفع ایرادات است می توان این طور تعبیر کرد که نظر شورای نگهبان رد لایحه نبوده بلکه ایراد است، با این تفاسیر ما فعلا اعتقادمان این است که نظر شورای نگهبان رد است.

وی درباره روند رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان به لایحه cft در کمیسیون امنیت ملی گفت: در این بخش دو نامه از سوی شورای نگهبان به مجلس ارسال شده که یک مورد آن ایرادات شورای نگهبان است که در موعد مقرر 20 روزه یعنی در تاریخ 6 آبان به مجلس ارسال شده اما نامه دیگری در تاریخ 12 آبان از سوی این شورا به مجلس ارسال شده که در آن به 5 مورد مغایرت لایحه با سیاست های کلی نظام توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره شده است.

فلاحت پیشه ادامه داد: اما چون تاریخ نامه دوم 12 آبان است نامه ای از سوی دکتر لاریجانی ارسال شد که وارد موضوع مغایرت های مورد نظر مجمع تشخیص نشوید چون نامه بعد از مهلت 20 روزه ارسال شده است.

وی در توضیح زمان بررسی لایحه CFT تاکید کرد: ما بررسی لایحه برای رفع ایرادات را در نخستین یکشنبه کاری مجلس یعنی بعد از بازگشت نمایندگان از حوزه های انتخابیه در دستور کار داریم؛ در این رابطه نامه ای را ضمیمه تمامی ایرادات شورای نگهبان کرده و برای معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزرای  امور خارجه و اطلاعات، اتاق بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی، ستاد کل نیروهای مسلح، اطلاعات سپاه و پدافند غیرعامل ارسال و دوباره از آن ها دعوت کردم تا در جلسه روز یکشنبه کمیسیون حضور داشته باشند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه در جلسه مذکور نظرات دستگاه ها را دریافت خواهیم کرد، گفت: البته در نهایت حق رای با کمیسیون امنیت ملی است ولی بنا داریم نظرات مشورتی دوستان را درباره ایرادات لایحه CFT با حضور نماینده شورای نگهبان دریافت کنیم، در نهایت پس از بررسی گزارش نهایی را به هیات رئیسه مجلس اعلام می کنیم.

وی با بیان اینکه به احتمال زیاد بیش از یک جلسه برای رفع ایرادات لایحه cft نیاز است افزود: باید تک تک ایرادات 22 گانه بررسی شود علاوه بر آن، ایراد کلی مطرح شده هم محل بحث خواهد بود، ضمن اینکه ما باید نظرات مشورتی دوستان را بگیریم بنابراین به نظر می رسد بیش از یک جلسه به بررسی ها اختصاص یابد، با این وجود در همان هفته لایحه را به سرانجام خواهیم رساند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر قابل رفع نبودن ایرادات، گفت: در این زمینه 3 امکان وجود دارد، امکان اول اینکه کمیسیون امنیت هم نظر بر رد cft بدهد؛ امکان دوم این است که کمیسیون بر نظرات خود ابرام کند و امکان سوم این است که با همفکری نماینده شورای نگهبان برخی ایرادات رفع شود و بر برخی دیگر اصرار شود، در نهایت کمیسیون هر نظری داشته باشد صحن علنی نظر نهایی را خواهد داد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان