به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، اخیرا شماری از کارشناسان از عملکرد اعضای شورای عالی صلح افغانستان در نشست صلح مسکو انتقاد کردند زیرا آنها در این نشست حرفی برای گفتن نداشتند.
اما اعضای شورای عالی صلح افغانستان در واکنش به این موضوع نشست خبری مشترکی را برگزار کردند تا از عملکردشان در نشست صلح مسکو به رسانهها گزارش دهند.
«حاجی دین محمد» معاون شورای عالی صلح افغانستان تصریح کرد که آنها در نشست صلح مسکو به کشورهای منطقه درباره لزوم مذاکرات مستقیم طالبان با دولت افغانستان توضیح دادند.
وی افزود: درباره یک راه حل اساسی برای بحران افغانستان و چگونگی ایجاد یک حکومت اسلامی مشترک با گروه طالبان صحبت کردیم.
دین محمد خاطرنشان کرد، ما از کشورهای منطقه و جهان در این نشست خواستیم که به جای ارائه دستور جلسه به افغانها از آغاز مذاکرات بینالافغانی حمایت کنند.
زیرا رهبری و مالکیت مذاکرات با طالبان باید در اختیار افغانستان باشد به همین دلیل مذاکره مستقیم با دولت کابل را به طالبان پیشنهاد کردیم.
معاون شورای عالی صلح تصریح کرد که سایر کشورهای منطقه نیز به طالبان توضیح دادند که تنها راه عبور از بحران جاری در افغانستان مذاکره مستقیم با دولت این کشور است.
اعضای دفتر سیاسی طالبان در نشست صلح مسکو تاکید کردند که این گروه هرگز تا زمانی که نیروهای خارجی از این کشور خارج نشوند دست از جنگ نخواهند نکشید.
دین محمد در واکنش به این موضوع اظهار داشت: اینکه طالبان می گویند اگر نیروهای خارجی از افغانستان خارج نشوند به جنگ ادامه خواهیم داد موضوع جدیدی نیست.
وی با اشاره به اظهارات ضمیر کابلوف نیز گفت که این دیپلمات روسی هنوز هم طرز تفکر دوران شوروی سابق را دارد و هیچ یک از نظریات وی درباره افغانستان قابل الاجرا نیست.
دین محمد خاطرنشان کرد که از این دیپلمات روس خواستیم که از اظهار نظرهای مخرب و منفی در روند صلح افغانستان خودداری کند.
عضو ارشد شورای عالی صلح افغانستان درباره احتمال تعویق انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور توسط آمریکا نیز گفت که دولت، پارلمان و مردم افغانستان میتوانند درباره آن تصمیم بگیرند اما اگر پیشرفتی در روند صلح بوجود آید، انتخابات بهتر و فراگیرتری را میتوان در این کشور برگزار کرد.
اخیرا شماری از رسانهها اعلام کردند که زلمی خلیلزاد مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان در دیدار با مقامات افغان خواستار تعویق انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور شده است.
ظاهرا خلیلزاد 6 ماه زمان دارد تا برای بحران جاری در افغانستان راه حل مناسبی را به وزارت خارجه آمریکا پیشنهاد کند.