به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، فیسبوک یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در بین مردم افغانستان محسوب میشود که نسبت به سایر شبکههای اجتماعی کاربران بیشتری دارد.
بر اساس آمار وزارت مخابرات افغانستان حدود 3 میلیون نفر از مردم افغانستان از این شبکه اجتماعی استفاده میکنند.
فیسبوک در گزارش اخیرش اعلام کرد که دولت افغانستان از سال 2014 میلادی تا کنون 5 بار خواسته تا دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران توسط این شرکت فراهم شود.
این شبکه اجتماعی تصریح کرد که دولت افغانستان خواستار دسترسی به اطلاعات 9 نفر از کاربران شده است.
اما ظاهرا فیسبوک از افشای هویت کاربران یاد شده خودداری کرده است.
این شبکه اجتماعی تاکید کرده که تنها بر اساس قانون و شرایط خدمات حاضر است تا به درخواست دولتها درباره ارائه اطلاعات همکاری کند.
بنیاد حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان در واکنش به این موضوع اعلام کرد که دولت کابل باید اطمینان دهد که درخواستهایش باعث نقض حریم خصوصی کاربران نمیشود.
این بنیاد ابراز امیدواری کرده است که درخواست دولت افغانستان برای دسترسی به اطلاعات کاربران در راستای اهداف اطلاعاتی و جاسوسی صورت نگرفته باشد.
فیسبوک پیش از این نیز اطلاعاتی مانند جنسیت، اعتقادات مذهبی و سلایق سیاسی کاربران خود را پیش از این به برخی از شرکتها در کشورهای غربی فروخته است.
این شبکه اجتماعی پیش از این اطلاعات 78 میلیون کاربر خود در آمریکا را به «کمبریج آنالیتیکا» فروخته بود که ترامپ از آن برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور استفاده کرد.
سازمان ملی نظارت و حمایت از دادهها در اسپانیا نیز فیسبوک را به اتهام جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران و فروش آن به شرکتهای تبلیغاتی متهم کرده بود.