ماهان شبکه ایرانیان

همه چیز درباره رژیم کتوژنیک – قسمت اول

رژیم کتوژنیک یک رژیم کم کربوهیدرات و با چربی بالا است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. در واقع در بیش از ۲۰ مطالعه نشان می‌دهد که این رژیم غذایی می‌تواند به کاهش وزن و بهبود سلامت شما کمک کند

همه چیز درباره رژیم کتوژنیک – قسمت اول

رژیم کتوژنیک یک رژیم کم کربوهیدرات و با چربی بالا است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. در واقع در بیش از 20 مطالعه نشان می‌دهد که این رژیم غذایی می‌تواند به کاهش وزن و بهبود سلامت شما کمک کند. رژیم کتوژنیک حتی ممکن است در برابر دیابت، سرطان، صرع و بیماری آلزایمر هم مفید باشد. در این مقاله می‌خواهیم درباره رژیم غذایی کتوژنیک و فواید آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

رژیم کتوژنیک چیست؟

همان طور که گفتیم رژیم غذایی کتوژنیک یک رژیم غذایی با کربوهیدرات بسیار کم و چربی بالا است که شباهت بسیاری به رژیم کم‌کربوهیدرات و رژیم اتکینز دارد. با کاهش مصرف کربوهیدرات و جایگزین کردن آن با چربی، حالت متابولیکی‌ای به اسم کتوز در بدن شما به وجود می‌آید. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، توانایی بدن برای چربی سوزی و تامین انرژی به طور فوق‌العاده‌ای افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه چربی‌ها در کبد به کتون تبدیل می‌شوند. رژیم‌های کتوژنیک باعث کاهش شدید قند خون و میزان انسولین بدن می‌شود. این مسئله همراه افزایش کتون در بدن، فواید زیادی برای سلامتی دارد.

انواع مختلف رژیم کتوژنیک

  • رژیم غذایی کتوژنیک استاندارد (SKD): این رژیم مقدار بسیار کمی کربوهیدرات، مقدار متوسطی پروتئین و دارای مقدار بسیار زیادی چربی است. به طور معمول حاوی 75٪ چربی، 20٪ پروتئین و تنها 5٪ کربوهیدرات است.
  • رژیم غذایی کتوژنیک سیکلیس (CKD): این رژیم شامل دوره‌هایی با کربوهیدرات بیشتر است. به عنوان مثال 5 روز از رژیم کتوژنیک پیروی می‌کنید و 2 روز باقی مانده مصرف کربوهیدرات را افزایش دهید.
  • رژیم غذایی کتوژنیک هدفمند (TKD): این رژیم غذایی شما را قادر می‌سازد تا نزدیک تمرینات ورزشی کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید.
  • رژیم غذایی کتوژنیک با پروتئین بالا: این رژیم شبیه به رژیم استاندارد کتوژنیک است اما پروتئین بیشتری دارد. رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا دارای 60٪ چربی، 35٪ پروتئین و 5٪ کربوهیدرات است.

شیر پرومیلک کاله حاوی میزان بالایی پروتئین (30 گرم در هر سروینگ) ترکیبی وی و کازئین بوده و به علت داشتن هر دو منبع پروتئین زود جذب و دیر جذب، یک غذای کامل برای رشد و همچنین ریکاوری (بازیابی) عضلات به حساب می آید. افرادی که دارای رژیم غذایی کتوژنیک هستند، می‌توانند برای تامین پروتئین رژیم خود از محصولات کاله پرو استفاده کنند.

با این که مطالعات بیشتری روی رژیم کتوژنیک استاندارد و رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا صورت گرفته است. اما رژیم‌های کتوژنیک هدفمند و دوره‌ای پیشرفته‌تر هستند و عمدتا توسط بدنسازان و ورزشکاران مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همه چیز درباره رژیم کتوژنیک – قسمت اول

آیا رژیم‎های کتوژنیک به کاهش وزن کمک می‌کنند؟

پاسخ بله است. رژیم غذایی کتوژنیک یک راه موثر برای کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها است. در حقیقت تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم کتوژنیک بهتر از رژیم‌های توصیه شده کم‌چرب هستند. این رژیم با قابلیت سیرکنندگی که دارد باعث می‌شود شما بدون نیاز به هرگونه وسواسی در شمردن کالری مصرفی‌تان وزن کم کنید. بر اساس آمار یک رژیم غذایی کتونی نسبت به یک رژیم غذایی کم‌چرب 2.2 برابر در کاهش وزن موفق‌تر عمل کرده است. علاوه بر این رژیم کتوژنیک باعث کاهش تری‌گلیسرید و افزایش کلسترول خوب خون (HDL) هم می‌شود.

مطالعه دیگری نشان داد افرادی که رژیم کتوژنیک را دنبال می‌کنند، سه برابر بیشتر از  کسانی که رژیم غذایی توصیه شده توسط انجمن دیابت انگلستان را پیروی می‌کنند، وزن کم می‌کنند.

دلایل متعددی برای برتری رژیم کتوژنیک نسبت به رژیم کم‌چرب وجود دارد که یکی از آن‌ها افزایش پروتئین مصرفی است که به نوبه خود فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد. افزایش کتون‌ها، کاهش قند خون و بهبود حساسیت انسولین از دیگر فواید رژیم کتوژنیک است.

مزایای رژیم غذایی کتوژنیک

رژیم کتوژنیک می‌تواند به عنوان یک ابزار برای درمان بیماری های عصبی مانند صرع باشد. 

دیابت: دیابت موجب تغییراتی در سوخت‌وساز، افزایش قند خون و اختلالاتی در ترشح انسولین می‌شود. رژیم کتوژنیک در کاهش چربی اضافی بدن موثر است. وجود چربی اضافه در بدن، با ابتلا به دیابت نوع 2، ارتباط نزدیکی دارد. 95.2% از مبتلایان به دیابت که رژیم کتوژنیک را دنبال کردند، توانستند مصرف داروهای دیابت‌شان را قطع کنند یا کاهش بدهند. این عدد برای کسانی که رژیم‌های با کربوهیدرات بیشتر را دنبال می‌کردند، 62% بود.

بیماری قلبی: رژیم کتوژنیک می‌تواند عوامل خطرزا برای سلامت قلب را کاهش دهد. برای مثال در کاهش چربی و قند خون بدن، افزایش سطح کلسترول HDL و کنترل فشار خون موثر است.

سرطان: در حال حاضر رژیم کتوژنیک برای درمان انواع مختلف سرطان و رشد سریع تومور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیماری آلزایمر: رژیم کتو می تواند علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهد و پیشرفت آن را آهسته‌تر کند.

صرع: تحقیقات نشان داده است که رژیم کتوژنیک می‌تواند باعث کاهش شدید تشنج در کودکان مبتلا به صرع شود.

بیماری پارکینسون: باعث بهبود علائم بیماری پارکینسون می‌شود.

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک: همان طور که گفتیم رژیم کتوژنیک می‌تواند به کاهش سطح انسولین کمک کند، که ممکن است نقش کلیدی در سندرم تخمدان پلی کیستیک داشته باشد.

آسیب مغزی: مطالعه بر روی حیوانات نشان داد که این رژیم به کاهش آسیب‌های مغزی و بهبود مغز پس از آسیب‌ها کمک کند.

آکنه: کاهش میزان انسولین و مصرف شکر  کم‌تر و غذاهای فرآوری شده راه خوبی برای درمان اکنه است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان