به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم ، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور، در جلسه شورای عالی جوانان که عصر روز شنبه 10 آذر به ریاست وی برگزار شد، با تاکید بر ضرورت برنامهریزی و سیاستگذاری مناسب برای اشتغال، ازدواج و مسائل فرهنگی جوانان گفت: جوانان با نیازها و مسائل مختلفی مواجه هستند که باید به طور دقیق به آنها پرداخته شود و برنامهریزی مناسبی برای رفع نیازهای آنان صورت گیرد.
وی با یادآوری اینکه جمعیت ایران جمعیتی جوان است، از جامعه جوان به عنوان فرصتی طلایی برای توسعه کشور یاد کرد و افزود: اگر به خوبی برای رشد و شکوفایی و استفاده از ظرفیت جوانان برنامهریزی نکنیم این فرصت میتواند به یک نگرانی و تهدید تبدیل شود.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه دشمنان در تلاش هستند که امید به آینده را از جوانان ایران سلب کرده و نسل جوان جامعه را نسبت به آینده کشور مأیوس کنند، افزود: وزارت ورزش و جوانان و سایر دستگاهها و نهادهای کشور وظیفه دارند تلاش و برنامه ریزی کنند تا جوانان نسبت به آینده کشور و نظام امیدوار شده و نقش خود را به خوبی در توسعه کشور ایفا کنند.
جهانگیری یکی از وظایف مرتبط با جوانان را افق گشایی پیش روی جوانان کشور دانست و اظهار داشت: ما باید افق روشنی از آینده پیش روی جوانان قرار دهیم و با برنامه ریزی مناسب برای شکوفایی قشر جوان کشور تلاش کنیم.
وی همچنین با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص عملکرد استانهای کشور در ساماندهی امور جوانان و پیشتازی استانهای آذربایجان شرقی، سمنان، گلستان و همدان، از عملکرد استانداران این استانها قدردانی کرد و گفت: استانداران در حقیقت نماینده عالی دولت و حاکم استان هستند و هرگاه استانداران بر موضوعی تمرکز کردهاند، شاهد عملکرد مناسب و دستاوردهای خوبی بودهایم از اینرو لازم است که وزارتخانهها اهمیت موضوعات ملی را برای استانداران به خوبی تشریح کنند تا بتوانند از توان و ظرفیت استانداران در حل مسائل مهم کشور استفاده کنند.
وزیر ورزش و جوانان نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی امور جوانان ارائه کرد و گفت: در حال حاضر تعداد سمنها و تشکلهای مرتبط با جوانان در کشور 2100 تشکل است و هدفگذاری ما تا پایان دولت این است که تعداد این تشکلها به 4 هزار تشکل برسد.
در این جلسه که وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، استانداران گلستان و همدان، رئیس جمعیت هلال احمر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عضو در شورای عالی نیز حضور داشتند، نماینده وزارت ورزش و جوانان گزارشی از عملکرد دستگاههای عضو شورا در حوزه جوانان ارائه کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص میزان برگزاری جلسات ستادهای استانی سراسر کشور و حضور دستگاههای عضو در این جلسات طی سالهای 96 و 97 پرداخت.
در ادامه این جلسه موضوع اساسنامه مجمع ملی سازمانهای مردم نهاد جوانان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و پس از ارائه توضیحات نماینده وزارت ورزش و جوانان مبنی بر اینکه با تصویب این اساسنامه عملکرد تشکلهای مردم نهاد حوزه جوانان شفاف سازی میشود و برای آن قانون تدوین میگردد، این اساسنامه به تصویب رسید.
اختصاص شناسه ملی به سازمانهای مردم نهاد جوانان توسط وزارت کشور از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از ارائه توضیحات نمایندگان دستگاههای مرتبط، این موضوع به تصویب رسید.
پیشنهاد دبیرخانه شورا مبنی بر بازنگری در بازه سن جوانی از 15 سال تا 29 سال به بازه 18 سال تا 35 سال نیز در این جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و پس از ارائه پیشنهادات دستگاههای عضو ستاد، مقرر شد این پیشنهاد به عنوان مصوبه پیشنهادی شورا تلقی شود و این مصوبه برای بررسیهای بیشتر به معاونت حقوقی ریاستجمهور ارجاع گردد تا در صورت عدم مغایرت با قانون به عنوان مصوبه قطعی شورا ابلاغ گردد.
در این جلسه استاندار گلستان نیز گزارشی از جلسات برگزار شده در راستای ساماندهی امور جوانان ارائه کرد و گفت: استان گلستان از 160 میلیارد تومان سهمیه اعتبار روستایی، حدود 40 میلیارد تومان بیشتر یعنی 220 میلیارد تومان جذب کرده و بیشتر این اعتبار را در حوزه جوانان و بوم گردی به کار گرفته که منجر به اشتغالزایی برای جوانان استان شده است.
وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در استان گلستان از 12 درصد به 8 درصد کاهش یافته تصریح کرد: تکلیف استان گلستان برای اشتغالزایی در سال جاری ایجاد 20 هزار فرصت شغلی است که مسئولین استان تاکنون نزدیک به این رقم را محقق ساختهاند و هدفگذاری خود را تا پایان سال ایجاد 30 هزار فرصت شغلی قرار دادهاند.
در این جلسه استاندار همدان هم از رشد تشکلهای مرتبط با جوانان در این استان خبر داد و افزود: تعداد تشکلهای مرتبط با جوانان از 16 تشکل به 95 تشکل افزایش یافته و تعداد تسهیلات ازدواج نیز از 14 هزار مورد به 32 هزار مورد افزایش یافته است.